Reklama

Reklama

Kmeny


Rap (E03)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje třetí odvysílaný díl Rap. Touha překonávat hranice a hlavně limity sociálních tříd, snaha přeskakovat kaskády společenské předurčenosti, lekce češtiny bez doktorátu z jazyka, okázalý konzum jako provokace společenských daností. Přední hudební odvětví dneška jako objekt dokumentárního průzkumu a analýzy životního stylu. Sonda do každodennosti těch, kdo jej ztělesňují a produkují coby zasloužilí i začínající rapeři. Režisér Bohdan Bláhovec pátrá po podstatě současného rapu mezi těmi, kdo mu v Česku dávají jméno. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Rap odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (78)

geklon

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych chtěl vidět Vorla jak si věší prádlo....tak si koupím voucher "den s Orionem". Refeew rapující do Cranberries, je asi nesilnější momet dosavadních Kmenů. Jinak plochá verze pražskýho rap blouznění. Smutné figurky v najkách, bez rozsahu a nadhledu. Smutní panáčkové na cestě propastí smutku a osamění. Soráč, takhle to působí... Ať takový jsou nebo ne. Vypadá to, že Bohdan měl za úkol udělat den s rap celebritami a působí jako medailonek do 13 komnaty. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tenhle díl kmenů je asi největší zklamání! Vůbec jsem nepochopil koncepci, proč byl díl Kmenů věnovaný českému rapu zúžen jen na osobu Oriona? Ano, díky záběrům na mlčenlivého rapera jsme se dozvěděli, že bydlí v panelovém domě, suší prádlo v lodžii, má sbírku bot v originálních krabicích, na Facebook se přihlašuje z notebooku, občas zkouší, chodí pít do baru se známými koktejly, rád se koupe a popíjí u ztemnělého nočního bazénu, fascinují ho můry a když už konečně promluví, možná by bylo lépe, kdyby i mlčel... Co je tohle za tvůrčí záměr? Ukázat, že i rapper žije všední život? Proč tady nikdo neříká nic bližšího o dané subkomunitě? Jediným objevným momentem byla scéna v Nike shopu, ale ani ta nebyla dotažena k nějaké pointě či přesahu. Možná měl celou stopáž jen recitovat Vladimir518 (jeho přednes, intonace a barva hlasu je skutečně charismatická). Dokumentární Česká RAPublika byla tisíckrát víc vypovídající o tomhle bezesporu zajímavém fenoménu... ()

Reklama

Angelic-77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl, tentokrát o rapu, mám shlédnutý a musím říct, že byl...o hovně :/. Těšil jsem se na něco zábavnějšího, na nějaká zajímavá setkání, příběhy atd., místo toho jsem viděl vyřízenýho Oriona, který působí, jako že na tom zřejmě za chvíli bude podobně jako Hošek z Plexis v prvním dílu o punku. Zrovna PSH mám rád, ale prostě tohle mě zklamalo no, co dodat.... ()

Céčko 

všechny recenze uživatele

Popravdě nejlepší na tomto dílu je číst ty komentáře tady, upřímně jsem se u nich zasmál (a to nemyslím ve zlým). Někteří totiž čekali od Kmenů ten typ dokumentu, kde na vás vychrlí data, fakta a reálie o české rapové scéně, které třeba nejsou tak známé a místo toho dostanou tohle. Mně osobně se ten náhled na Orionovu osobnost líbil, je to zkrátka takový ten český flákač, co má všechno v péči a když ho něco sere, tak to zapije a hotovo. Upřímně bych chtěl být u toho, když natěšení uživatelé tady z ČSFD (například Angelic-77, geklon, Romario a další) sedí u televize a s protaženým obličejem čumí na to, jak si Orel pomalu vytahuje nákup z igelitky. :D ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při vší snaze, která se tomu nedá upřít, je Rap asi zatím největší chucpe. Natáčet o crew svýho "producenta", narvat tam jenom rapovou stáj Big Boss, za kterou solí Jagger, je prostě nepochopitelná drzost. Buď to mělo mít svý opodstatnění a to přímo v dokumentu, anebo raději dát vale a šáteček. Vladimír 518 je Babiš českého rapu a fascinuje mě, že to na všech těch poradách nikomu nepřišlo, jestli to teda není fakt blbý. Teď a ještě jednou a s Ektorem. Tam by ty Kmeny vypadaly tak trochu jinak. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama