Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obrovský gorilí samec King Kong nezemřel po pádu z mrakodrapu, stále žije! Jeho život je ale opět v ohrožení. King Kong je již dlouhou dobu v kómatu a nutně potřebuje operaci. Lékaři ale nemají krev a bez té zákrok provést nelze. Jeden lovec však učiní nečekaný objev. V pralese najde samici stejného druhu. Okamžitě je převezena a King Kong může být operován. Jenže po probuzení z kómatu King Kong cítí přítomnost samice a pudy jsou silnější než všechny řetězy. Společně uprchnou do hor, ale lidé je nehodlají nechat na svobodě… (Vapet Production)

(více)

Recenze (107)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na tohle pokračování se hojně plive, ale podle mého názoru není o nic horší než Guillerminův o deset let starší film, na který přímo navazuje. Dokonce bych snad řekl, že se povedlo o jeden opičí chlup více, protože je zábavnější. Myšlenka, že Kong pád jakžtakž přežil, mi nepřipadá vůbec špatná, dokonce ani objev jeho (budoucí) družky mi nevadí. Děj se místy pohybuje na hraně (nechtěné?) parodie, to když sledujeme opičí i lidské námluvy v lese nebo když titulní hrdina baští krokodýly, místy si ale legraci dělá zcela záměrně ("Nikdy jsem neviděl tak hnědé a velké oči."), a to je docela příjemné. Kupodivu má film i docela spád, operace se podařila natočit snad až napínavě a několik trikových scén je parádních, zejména tedy Kongovo zúčtování se dvěma lovci.___P.S. Jestli si něco zaslouží plivnutí, je to rozhodně vydání tuzemského DVD s ohavně zrnitým a podivně ořezaným a zmáčknutým obrazem. Fuj. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

King of the jungle returns! Umělá resuscitace největší opičky a následná svatba s družkou neméně chlupatější. Ne tak docela - spíše ždímání původního schématu s jedním jediním záměrem - uždíbnout si ještě nějaký ten žvanec pro sebe. Zkrátka prvoplánovaná vyděračská akce, která má za úkol nalákat fanoušky jedničky. ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Tento film je špatný, to je pravda. Příběh oživení King Konga a následně nalezení jeho partnerky je naprostá hovadina a taktéž herci a hlavně vizuální efekty jsou příšerné! Navíc tu není žádná pořádná emotivní scéna, která v King Kongovi vždycky je a tady chybí. Jednu hvězdu dávám za některé povedené akční scény a tu druhou za úžasnou Lindu Hamilton, která je moje oblíbená herečka. 2 slaboučké hvězdy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slabší pokračování, které už nemá takové grády jako jeho předchůdce, ale pořád se na to dívat dá. jen ubylo romantiky a přibylo akčnosti. Výbuchy, střelba a boj to je předností tohoto dobrodružného snímku. Vizuální efekty opic se o trošku zlepšili, ale kvalitu filmu hodně sráží průměrný scénář, který už tolik nezaujal jako jednička. Za zmínku stojí scénka ze spacáku (taky bych tam s Lindou Hamilton hned hupsnul- v té době). ()

ASPHALT 

všechny recenze uživatele

Tak tohle by se hodilo jako pohádka Made in U.S.A. na primetime vánočního večera,jedno oko by nezůstalo suché....Hovadina na entou,kde se dozvíte,že v lese se nejlépe spí opřený o kámen,že v každém autě do kterého vlezete, najdete klíčky v zapalování, že opičky se cítí na míle daleko,ale člověka necítí na 20 metrů a další potřebné věci pro ulovení bobříka "opičích bratrů"... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Z filmu sa stal v dobe jeho uvedenia gigantický kasový prepadák. Z pôvodného rozpočtu 18 miliónov amerických dolárov, zarobil film v kinách len 4,7 milióna. (Jello Biafra)
  • Linda Hamilton přijala hlavní roli z toho důvodu, že předchozí snímek King Kong (1976) udělal z Jessicy Lange hvězdu a rozjel její kariéru. Naneštěstí Linda během natáčení neměla ponětí o tom, jak bude výsledek vypadat, jelikož víceméně točila oproti modrému pozadí – z výsledku byla zděšená nejen ona, ale i diváci a kritici. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama