Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obrovský gorilí samec King Kong nezemřel po pádu z mrakodrapu, stále žije! Jeho život je ale opět v ohrožení. King Kong je již dlouhou dobu v kómatu a nutně potřebuje operaci. Lékaři ale nemají krev a bez té zákrok provést nelze. Jeden lovec však učiní nečekaný objev. V pralese najde samici stejného druhu. Okamžitě je převezena a King Kong může být operován. Jenže po probuzení z kómatu King Kong cítí přítomnost samice a pudy jsou silnější než všechny řetězy. Společně uprchnou do hor, ale lidé je nehodlají nechat na svobodě… (Vapet Production)

(více)

Recenze (107)

Castrator 

všechny recenze uživatele

Během prvních minut jsem si říkal, co se zase lidem z ČSFD nelíbí, když to má nápad celkem dobrý (i když velmi velmi neoriginální) a vůbec se film nerozjíždí špatně, ale čím víc se film blížil k závěru, tím víc jsem dával zdejšímu hodnocení za pravdu. King Kong žije je blbost, scénář dementní, provedení hodně špatné, jde prostě o špatný film. A tomu blbečkovi, co mi v komentáři prozradil, jak film skončí SPOILERKK to tentokrát odskáče definitivněSPOILER, mockrát "děkuji". ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Krvavejšie, akčnejšie, zábavnejšie. Úvodných 15 minút stihne pripomenúť staré finále, uväzniť samicu Lady a transplantovať Kongovi umelé srdce. Pokračovanie dynamicky strieda jednu situáciu za druhou, kde nie je priestor pre nudu. S nižším rozpočtom si nedovolí posunúť triky na vyššiu úroveň a tak film vyzerá ako by vznikol rok po tom prvom. Finty s nastavením kamery fungujú stále a ušetria pár dolárov, za čo sa Kongovci prakticky neodlepia od plátna. Guillermin sa týmto pokračovaním nesnažil natočiť sofistikovanú drámu ani získať uznanie za lekársky prínos na čo väčšina hodnotiacich asi zabudla. Význam Béčka spočíva v jeho nenáročnosti a schopnosti dopriať relax, čo sa tu podarilo. A že mi v detstve nestačili vreckovky pripisuje svoje, tak prečo filmu škodiť? ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„King Kogn žije“ je pokračováním, které vlastně pokračováním není, jedná se o remake, protože celkové vyznění příběhu je naprosto stejné. Jen je to ještě horší než první film, ještě hloupější a s tak zbytečnými scénami, které nejsou ani moc logické, že si už budete přát, aby to celé skončilo. A ono to naštěstí skončí a vy jste doslova nuceni k tomu, abyste byli smutní. Špatný produkt americké produkce, který málem degradoval celou myšlenku King Konga. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Už první remake s rotačákama byl úlet a tohle už je spíš katastrofa. Jednak je na filmu hrozně vidět časový odstup obou filmů, protože v každém z nich vypadá Kong úplně jinak a taky je to plné nesmyslů. Diváci v USA si tehdá asi museli klepat na čelo, když se Linda Hamilton po veleúspěšném Terminátorovi objevila v takové sra*ce ----20% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Proč tohle vniklo fakt nevim, příběh je totálně ubohej, herci hrajou příšerně a ty triky to je opravdu něco šílenýho, v prvním díle byly nejmíň o třídu lepší a to je o deset let starší. Za povšimnutí stojí snad jen hudba, která je celkem dobrá a Linda Hemilton, která k sobě sice nemá Arnolda, ale i tak byla asi nejlepší z herců, teda jestli se tak ta chátra, co tam chodí dá nazývat. Fakt lituju toho, že jsem to skouknul ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Film bol nominovaný na Zlatú malinu v kategórii Najhoršie vizuálne efekty. (Jello Biafra)
  • Linda Hamilton přijala hlavní roli z toho důvodu, že předchozí snímek King Kong (1976) udělal z Jessicy Lange hvězdu a rozjel její kariéru. Naneštěstí Linda během natáčení neměla ponětí o tom, jak bude výsledek vypadat, jelikož víceméně točila oproti modrému pozadí – z výsledku byla zděšená nejen ona, ale i diváci a kritici. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama