Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (398)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Více než tři čtvrtiny zaujímá klasické survivalové téma s rodícím se sblížením. Léčí se zranění, hledá se úkryt, udržuje oheň a zabijí divoká zvěř (nemusíte se bát, medvěd Bart měl tentokrát dovolenou). ON je pragmatik se srdcebolem, ONA šmírák s nedostatkem odpovědnosti k druhým i sobě, chlupatý ON pořád někam odbíhá (asi se bojí česnekového obojku). Všechna ta tuctovost boje o přežití se dá hravě překlenout díky Elbově charismatu a umu civilnosti z repertoáru Kate Winslet. A pak, nedbaje základních hygienických návyků, se zachvěje země a přichází dohra, kterou jsem si pracovně pojmenoval „Snoubenec mezi námi“. Škoda, že nebyla propracovanější a nekončila o pár sekund dřív před dvojitým čelem vzad.. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslel, že půjde o ledově-vysokohorský survival - děj je ale příliš zjednodušený a nerealistický na to, aby film jako survival přežil. A pak se dostaví klišoidní zamilovaná linie a děj se natahuje jako guma na starejch trenkách. Tak se to alespoň pokusíme zachránit naverbováním dvou Britů do hlavních rolí... Jako survival špatné, jako romatika horší. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Místo očekávaného thrillerového survivalu (popravdě jsem ho nečekal, jako jsem si ho spíše přál) jsem dostal docela tuctovou romanci v krásných kulisách a s výbornými herci. Režisér se občas vytasí se slušně natočenou scénou (pád letadla na jeden záběr, útok pumy) ale film se až zbytečně vleče a pozornost si udrží jen díky opravdu skvělým hercům. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem mě film překvapil. Idris Elba i Kate Winslet hrají výborně a hezky k sobě ladí. Film má pár napínavých momentů, drží si tempo, má neotravnou romantickou linii a divák s hlavními hrdiny soucití. Chybělo mi možná trošku něco,co jsem ještě v tomhle žánru neviděl, abych šel s hodnocením výše, ale jinak bavil jsem se dobře. 70% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Odpověď na nejdůležitější otázku, kterou předkládá trailer, který jsem viděl asi 5x v kině, zda-li přežije pes nebo budou mít ochránci zvířat pré, si nechám pro sebe. Pro mě je důležitější, že ačkoliv horské filmy příliš nevyhledávám a podobné survivaly se před 15ti lety točily jedna báseň, tak jsem se poměrně rychle nechal unést příběhem a celkem mě to bavilo. Na první pohled by se chtělo říct, že Kate Winslet a Idris Elba jsou v podstatě jediní dva z obsazení, kteří stojí za řeč, ovšem k mému překvapení příběh pokračuje i po horských eskapádách, přičemž se rozvíjí jedna snad ještě důležitější linka s Dermotem Mulroneym (který je tu mimochodem tak strašně nesympatický a celou dobu mě otravoval). The Mountain Between Us by se dalo shrnout jako neškodná jednohubka, u které se fakt neodvážím tvrdit jaké typy lidí se povedlo naverbovat na kinozážitek, ovšem k posezení na jeden studený zimní večer je to úplně ideální. Člověk pak jen nesmí moc přemýšlet, jak vlastně probíhalo natáčení. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Idris Elba obdivoval, ako Kate Winslet dokáže prepínať medzi prízvukmi. Kým natáčala, hovorila bezproblémovou americkou angličtinou, keď scéna skončila, vrátila sa k svojej britskej: "Ja keď hrám Američana, tak ostávam vo svojom prízvuku po celý čas. Neodkážem to, čo ona, že si len tak prepínam medzi prízvukmi. Hneď som sa jej spýtal: Wow, to je úžasné, ako to robíš?" (Arsenal83)
  • Z knihy byly přejmenovány obě hlavní postavy. Postava, kterou ztvárnila Kate Winslet, byla přejmenována z Ashley Knox na Alex Martin a postava, kterou ztvárnil Idris Elba změnila příjmení z Payne na Bass. (PaTeXx)

Reklama

Reklama