Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 8

Recenze (990)

lamps 

všechny recenze uživatele

To, na čem kvalitní animovaná zábava má primárně stavět, tedy přinést hravou a barevnější alternativu reálného života a jeho společenských pravidel, je zde dotaženo k dokonalosti, potažmo se vše k dokonalosti hodně blíží. V hlavní roli se zvířaty všeho druhu, kterým sedí klasické motivy buddy movies a mysteriózní detektivní zápletka mnohem lépe než kterémukoli lidskému štábu ve zlaté éře žánru. Perfektní prostředí, vtipná personifikace postav a promítnutí jejich charakteristických rysů do koloběhu městského života (lenochodi na úřadě jsou TOP), svěží soundtrack a kupa povedených odkazů na slavné filmy. Chvílemi až překvapivě vážné, aplikující trochu podřadná klišé a sentiment rodinných animáků, povětšinou ale radost sledovat - pokračování je povinností, nejlépe se Shanem Blackem na palubě ;) 85% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Vtipná krimi v krásné animaci je sice až dráždivě provokující svou reklamní tváří na multikulturalismus, ale i tak je pěkným pohlazením duše i oka. A hlavně svět se posunul. Nyní je pranýřována Rowlingová všemi možnými uměleckými pahrbky, které se díky jejím, pro mě sic nezajímavým románům, staly zbohatlými hvězdičkami, za to, že nechce připustit tuším 1855. pohlaví. Takže nějaký problém kulturního (ne)obohacení je již dávno zapomenut. Tudíž mohu být benevolentní a podsouvaným soužitím všech v rovnosti se všemi se mohu jen radostně pousmát. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nejlepší lidskoprávní agitka, ve které mám problém akorát s tvůrčí zbabělostí ohledně zásadní morální otázky, kterou jsou stravovací návyky predátorů, protože jinak je to všech ohledech naprosto fantasticky fungující kriminálka, špičková buddy movie, dynamická akční jízda a všemožné reference (Jesse a Walter jsou absolut!) obsahující podívaná, která mi na dlouho definuje pojem ‚feel good‘. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Môže animovaný film od Disneyho fungovať na báze buddy komédie a funkčnej kriminálky? Evidentne môže a viac než dobre. To je pre mňa asi najväčšie prekvapenie. Akurát mi nie je jasné pre akú vekovú kategóriu je Zootopia určená, pretože v tých vážnejších momentoch zachádza ďalej ako konkurencia. Mne však neostáva nič iné, iba uznanlivo pokývať hlavou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tvrzením že se vlastně jedná o takovou dětskou variaci na Blackovu kultovku Kiss Kiss Bang Bang. Kmotří scéna potěší a film minimálně prvních 70 minut parádně odsýpá. Poté je prostor na povinnou moralitku ve stylu "nemít předsudky". Ta rasistická agitka je malinko násilná. Nicméně u mě převládá spokojenost. Dostali jsme nové sympatické hrdiny a zcela určitě brzy vznikne druhý díl, na který se budu rozhodně těšit. Jeden z nejlepších animáků za poslední dobu. 80% ()

Galerie (204)

Zajímavosti (62)

  • Animátoři se rozhodli pro fialovou barvu očí Judy Hopps, protože si mysleli, že zbytek její šedé kožešiny působí příliš nudně. Fialová byla vybrána kvůli tomu, že má reprezentovat energickou a optimistickou povahu. (Dr Lizal)
  • Judy má celkem 275 sourozenců. (LindaKola)
  • So stopážou 108 minút ide po snímke Fantasia (1940) o druhý najdlhší film spoločnosti Walt Disney Animation Studios. (Da_reba)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama