Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý architekt na stopě vraždícího maniaka... Během večera, který ambiciózní architekt Terry Lambert tráví s manželkou svého šéfa Sylvií Wentworthovou, se stane něco značně neobvyklého. Jeho milenka spatří z okna neznámého muže právě v okamžiku, kdy se pokouší zabít na ulici dívku. Útočník však Sylvii zahlédne a rychle zmizí z místa činu. Druhý den přinesou noviny zprávu o vraždě mladé ženy. Ve snaze přispět k dopadení vraha, Terry nabídne galantně Sylvii, že na policii bude svědčit místo ní. Když pak má identifikovat neznámého muže, stává se Terry podezřelým, a také se ocitá v smrtelném nebezpečí… Film vznikl podle románu Anne Holdenové "Svědkové". Režisér Curtis Hanson vzdal tímto snímkem hold dílu filmového klasika – režiséra Alfreda Hitchcocka Okno do dvora. Představitel hlavní role Steve Guttenberg (24. 8. 1958) začínal na divadle, filmovou popularitu mu přinesla úspěšná komedie Policejní akademie. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

RHK 

všechny recenze uživatele

Nebyl bych si tak jist (jako někteří uživatelé), že jde remake Hitchcockova Okna do dvora. Filmy se podobají jen v tom výhledu z okna, liší se scénáře i jejich autoři. Jde o napínavou solidní krimi, jen mi dost nesedl vysmátý Steve Guttenberg čili Carey Mahoney v hlavní roli. A do Hitchcocka má i ničím nevyčnívající režie Curtise Hansona daleko. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=dP_XWJ9K5y0 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller, který vůbec nevypadá na to, jak vypadá: má dvě hlavní ženské představitelky, jejichž charaktery jsou správně rozvržené ;-) Guttenbergovo úsporné herectví jenom podtrhuje kvalitu tohoto díla. A co ještě? Elizabeth McGovern přehrvává Isabelle Huppert svým (skoro) odhaleným tělem :-D ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Asi si zmením nick na Jirásko, pretože som stále častejšie "Proti všem". V živote by ma nenapadlo túto zlátaninu porovnávať s Hitchcockovým Oknom do dvora. Spoločné majú naozaj iba to okno. Samotnému príbehu som neveril ani na chvíľu. Namiesto logického vývoja deja mi pripomínal curling, kde sa všetci snažia metličkami usmerniť chod tam, kde by sa radi dostali. Logika sem, logika tam. Steva Guttenberga som rád videl v Číslo 5 žije a v prvých častiach Policajnej akadémie. Tu mi vyložene prekážal a za čerešničku na torte považujem odfláknutý dabing. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Krimi thriller, který je napínavý, a lehce mysteriózní. Má to takový příjemně old-schoolový feeling. Atmosféra je jednou z hlavních předností. Minusem je naopak občas poněkud strojené chování některých postav, například obou policistů a chvílemi poněkud za uši tahající dialogy. Celkově ale poměrně slušné, váhám mezi 3 a 4. ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na tenhle film díval, skoro se mi chtělo spát. Velice rychle mě ale probral. Celé vyprávění má hlavu i patu, Guttenberg nepůsobí jako Mahoney, vypadá pořád sice jako spíš kluk, ale, možná i proto jeho postava je stále sympatická. Nejvíc se mi ale líbil příběh, který se scénářům skutečně povedl. Hrdinovi a jeho druhé přítelkyni jsem skutečně fandil a to už se mi dlouho nestalo. Jediné, co se mi trochu nelíbilo, byl takový nevýrazný vrah, který nevypadal na toho správného psychopata, ze kterého jde strach. Ale i přesto bych těch 90 % dal. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (1)

  • Hneď na začiatku, popritom ako ide Terry (Steve Guttenberg) otvoriť dvere Silvii (Isabelle Huppert), vypína svetlo, no po otvorení dverí a následnom zábere na Terryho svetlo opäť svieti. (zoot3r)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama