Reklama

Reklama

Žena v okně

  • USA The Woman in the Window (více)
Trailer 3

VOD (1)

Kvůli agorafobii se drží doma, ale posedlost novými sousedy jí nedá spát – psycholožka, co se snaží vyřešit brutální zločin, který na vlastní oči viděla z okna. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (217)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[75%] Navzdory relativně nízkému (průměrnému) hodnocení mě ŽENA V OKNĚ bavila! Ani tempo snímku mi nepřišlo nijak pomalé. Ústřední roli ženy v okně zahrála Amy Adams výborně. Bavilo mě ji sledovat snad ve všech jejích scénách. Julianne Moore se zde moc neohřála, ale ok – potěšilo ji vidět. Gary Oldman zde rovněž nemá nijak velkou roli, ale též jsem ho rád viděl a v českém dabingu, v podání Aleše Procházky krásně jeho hlas zapadal. Ostatní herci bez připomínek. Nerozbíral bych to žánrově a složitě to nepitval. Napětí to mělo, nuda zde nehrozila. Je to docela ohraný typ filmů a zápletky. Trochu mi to připomnělo Dívku ve vlaku. I hudba od Elfmana se mi líbila. Finále má pointu, která mi ale na 100% nepřišla dobře vysvětlená. Nebo mi to asi tak připadalo, ale s nakonec odhaleným viníkem jsem spokojen, jen to k tomu ještě trochu pokazilo asi tak 5 min zběsilé pranice, odehrávající se na střeše, kdy jedna scéna mi přišla absolutně nevhodně natočená. Ale dost s kritikou závěru. Nechci, aby mi to pokazilo dojem z celého filmu. Vidět to ještě jednou někdy klidně můžu. Je to dobrý film. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Amy Adams mám veľmi rád, ale v tomto filme mi išla neuveriteľne na nervy, aj keď v konečnom dôsledku to bola snáď jediná pozitívna postava celého príbehu. Na začiatku mi to pripomenulo Disturbiu, ale napokon sa z toho vykľula výrazne paranoidnejšia záležitosť, ktorá bola na môj vkus až príliš prekombinovaná a neustále tlačenie na pílu tomu vôbec nepomohlo. A pritom, samotný scenár nebol vôbec na zahodenie, ale tá hororová atmosféra tomu proste podrážala nohy. A keď som sa tak nad tým celým zamýšľal, tak logika tu tiež miestami úplne absentovala. Dialógy to tiež akosi nezachránili, ani pofidérne postavy. Nuž, tento štýl mi proste nesadol... 2* ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zručná a pohledná filmařina, jak už dala hned zkraje tušit úvodní jízda kamery po bytě a domě. Aspoň se trochu vyvážila výjimečná šerednost hlavní představitelky, jejíž odpudivý fejs zasíral obrazovku ca dvě třetiny filmu. Ale je fakt, že k téhle roli by nějaká charmantní kráska vůbec nesedla. Nesympatická tučná husa bez jakéhokoliv osobního života, zapíjející klepky chlastem a permanentně čumící sousedům do oken. Psycholožka, která se údajně živí psychologickým poradenstvím a přitom sama zralá na armádu cvokařů. Postupně se sice leccos vysvětlí, ale ta ženská mi svým zjevem stejně otrávila celý film. A pointa mě sice překvapila, ale zároveň mi i přišla dost pitomá. Na druhou stranu kladné hodnocení si zaslouží trojlístek Moore, Oldman a Leigh (která bohužel nedostala skoro žádný prostor), a taky už zmiňovaná dobrá filmařina a estetický vizuál (tedy až na...) ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Od úvodního odkazu na REAR WINDOW je jasný, že budeme mít co do činění s variací na Hitchcocka. Kamerové průlety zas připomenou PANIC ROOM a překombinovaný děj a haluzní scény již po 20 minutách napoví pointu, která jako by vylezla ze SECRET WINDOW. Ve výsledku celkem zábavná taškařice již viděného s koukatelnou formální stránkou, ale dějově přesranou klišé a "moderními" politicky korektními manýry, kdy !SPOILER! starýho Amy Adams hraje Afroameričan a mají spolu mulatku, což působí jako pěst na oko, protože typově se k sobě vůbec nehodí. V tomto ohledu je film vlastně rasistický, protože manžel mohl být Asiat a mohli spolu mít položlutou mestičku. V neděli ráno u snídaně se to dá přežít, ale koukat na ten prasečí ksicht Amy Adams večer může být celkem oříšek. Vypsychlou schizofrenní píču sice umí zahrát věrohodně, ale srát ji do každýho druhýho filmu smrdí diskrimací fyzicky potentnějších kolegyň. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Tento film je dobre nasvietený. Nič viac. Artový midcult, pri ktorom človeku ostáva rozum stáť, kde a čo sa udialo, že ten film nevyšiel. Talentovaný a skúsený režisér, uznávaný a vypísaný dramatik, geniálny skladateľ filmovej hudby, Á-čkový cast, pútavý názov (odkazujúci okrem iného na Hitchcocka). A výsledok? Nestojí za reč a naozaj ani za pozretie. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo od 6. srpna do 30. října 2018 v New York City. (SONY_)

Související novinky

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

07.02.2022

Jak už je tradicí, den před vyhlášením nominací na prestižní Ceny Akademie přichází seznam nominací na nechvalné Zlaté maliny (Razzies), tedy anticeny mířící k nejhorším filmům a tvůrčím výkonům… (více)

Jake Gyllenhaal jako známý spisovatel

Jake Gyllenhaal jako známý spisovatel

21.08.2020

Herec Jake Gyllenhaal (Bojovník, Demolice) míří do televize. Upsal se novému projektu režisérky Janiczy Bravo (Zola), která teď napíše a natočí adaptaci článku A Suspense Novelist’s Trailt of… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama