Reklama

Reklama

V postapokalyptickém světě, kde platí "zabij, nebo budeš zabit," panuje všudypřítomný hladomor a cizí lidé vždy představují nebezpečí. Přeživší farmář se ukrývá hluboko v lese, kde s pomocí brokovnice a improvizovaných nástrah bedlivě střeží svou úrodu před vetřelci. Dlouhá léta v izolaci si ale začínají vybírat svou daň a on pomalu ztrácí kontakt s realitou. Všechno se změní, když jeho farmu objeví vyhladovělá matka a její dospívající dcera. V zoufalé snaze sehnat potravu a přístřeší mu starší žena nabídne, aby výměnou za postel a jídlo strávil noc s její dcerou. Farmář v návalu touhy poruší základní principy sebezáchovy a pustí je k sobě do chatrče. Výměna se však nakonec promění v nelehké soužití, které začne ohrožovat nejen jeho pečlivě vybudovaný svět, ale i holý život. (Cinemax)

(více)

Recenze (106)

tron 

všechny recenze uživatele

Pre menej rozhľadených divákov atypický až nestráviteľný post-apokalyptický survival. Ale každý, kto pod-žáner sleduje, vie, že to nie je prvý, ani posledný podobný kúsok. Aký „taký“? Napríklad taký, v ktorom sa o postavách nedozvieme, až na drobnosti, prakticky nič. Takisto je nám zatajené, čo sa so svetom stalo; proste je v prdeli, nemá zmysel piplať sa v minulosti. Postavy neriešia príčinu (čo sa stalo a prečo?), ale dôsledok (ako prežiť vo svete, ktorý zanikol?). I koniec je taký... všakovaký... uzatvorene neuzatvorený... a skôr kladie nové otázky, než aby odpovedal na staré. Ale toto všetko sme v minulosti už veľakrát videli, takže tento film ozaj nie je nijakým spôsobom inovatívny. Samostatnou kapitolou sú škandalózne vsuvky erotického charakteru, ktoré sú síce samoúčelné, ale práve vďaka ním na tento film tak skoro nezabudnem. Na Miu Goth (Nymfomanky, Everest) si začínam dávať pozor. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zajímavá premisa a její velmi jednoduchá (a levná) realizace, která se namísto postapokalyptického světa, či košatého příběhu soustředí čistě na přežití jednotlivce. Ač film sleduje chování lidí ve ztísněném prostoru, nejedná se o tak propracovanou psychologickou studii jako např. v The Divide. The Survivalist oslňuje spíše mazaností a zručností postav, dále jejich odhodlaností přežít a hlavně celkovým syrovým zpracováním. 6/10 ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hm, takže chlap, vypadající jako nějaký ne zrovna povedený klon Ivana Bartoše, žije v chatce uprostřed lesa, pěstuje si rostlinky, které zalívá vlastní močí a když moč není, vezme fotku svojí manželky (asi?, nezjistíme, kdo to je) a ono pak z toho penisu stejně něco vyteče. Tak si tam žije v klidu a míru, dokud za ním nepřijde matka s dcerou, jedna větší ošklivka než druhá a chlap konečně má to, co mu celou dobu chybělo - sex. Tak si tam žijí ve třech, sem tam je někdo přepadne, na konci přijde několik celkem snadno odhadnutelných zvratů včetně závěru, který jsem odhadoval už od první sexuální scény. Navíc to asi točil gay, jelikož chlapovi vidíme penis co chvíli nebo občas chodí polonahý a holkám vidíme za celý film dvakrát kozy. Co se stalo se světem je načrtnuto, ale ne nijak rozvinuto a pak je tu taky nemálo nelogičností (třeba kde ta matka sehnala cigarety (navíc tak krásně čisté), když je apokalypsa už několik let?). No krása. Atmosféru to má, to souhlasím a celou první polovinu mě to nenudilo, ale když to shrnu celkově, tak to bylo o ničem a forma se snažila převálcovat slabý obsah. A hlavní myšlenka filmu je taková, že lidi umí být strašná hovada. Wow. Tak převratnou myšlenku mi řekne mnoho dalších filmů a většina z nich bude mnohem zajímavější, než tenhle. 2* ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Ze skromné knihovny si Milja vybrala fiktivní knihu "Man's inhumanity to man", s obrázky, které katalogizují nehoráznosti, kterých se lidé dopouštěli vůči svým "bližním". Zřejmě z toho pochopila, že se zde a nyní neděje nic neobvyklého... Všechny tři postavy byly velice zajímavé a určitě by si zasloužili řádné psychoanalytické zhodnocení, ale mě zaujalo především téma "zahrádkáři a zloději". A to nejen proto, že tento týden byla i moje zahrada vypleněna (stejně jako loni) našimi rómskými spoluobčany (rostliny vláčeli po silnici a tak stopy byly více než patrné). Zde se ale jedná o jiné pojmy (já si mohu koupit zeleninu v supermarketu, budu-li ovšem chtít): Co se stane, bude-li víc zlodějů než zahrádkářů? Dojde k diktatuře zlodějů (jak to známe třeba ze Sedmi statečných) nebo se zahrádkáři spojí v odborech proti zlodějům? Bude mít smysl ještě něco pěstovat? A proč byl navíc lov a sběr - po sedmi letech téměř bez člověka - tak chabý? ... Pozn. 1: Citace "Man's inhumanity to man" se poprvé objevuje v básni Roberta Burnse "Man Was Made To Mourn: A Dirge", z roku 1784, ve spojitosti s verši "And man, whose heav'n-erected face / The smiles of love adorn, - / Man's inhumanity to man / Makes countless thousands mourn!" Pozn. 2: Některé recenze uvádějí, že film postrádá soundtrack. To ale není úplně pravda, disonantní akord na harmoniku a působivá elektroakustická skladbička u výstupních titulků řeknou (hudebně) mnohdy víc, než když je film přebachován, přejaggerován přepinkfloyděn. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Prostříhat to na dvanáct minut, divákovi nic neunikne a Fingleton by měl třetí slušný kraťas do sbírky. On se ale rozhodl natočit celovečerní debut, bohužel už zapomněl napsat i odpovídající scénář. Hodinu tedy sledujeme farmáře s indiánským sestřihem jak sází semeno zeleniny do země, posléze vidíme farmáře jak chčije a honí péro do květináče, ve kterém pak bude pěstovat papriky a vše zakončuje detailní záběr na prdel a péro farmáře, který se chystá na sex. Jakmile se tedy divák po polovině filmu ujistí, že farmář má skutečně velké péro v klidovém stavu, jak nám rejža názorně demonstruje, přejde se na druhý bod scénáře. Tím byly zřejmě paranoia a nedůvěra, které ale moc nefungovaly. Jen tedy ještě zpětně dodám, že píča není za celý film vidět ani jednou, jen poměrně malé, ale pevné dvojky mladé nenalíčené dívky, která vypadá hůř než ten chlap, takže ty kozy po detailním záběru na žalud hlavního hrdiny člověku chuť stejně moc nespravily. Zpátky k jádru věci, ať ten komentář má nějakou vypovídající hodnotu, kurva. Jo, paranoia, no a pak je konec. Dalo by se to kritizovat jako prázdná a fádní sračka bez nápadu, ale když ono se tam toho stane mnohem víc, než za šest řad v oceňovaném zombie seriálu a dokonce to má stejné prostředí a zápletky. Tak si vyberte. 60% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v Antrime, v Severnom Írsku. (GTS_PUNK)
  • Název filmu se objeví až na konci. (pornogrind)

Reklama

Reklama