Reklama

Reklama

Modern Educayshun

Krátkometrážní
Austrálie, 2015, 7 min

Režie:

Neel Kolhatkar

Hrají:

Neel Kolhatkar

Obsahy(1)

Satirický snímek Modern Educayshun ukazuje nedalekou budoucnost, kdy je lidské vzdělání zjednodušeno na úplné maximum a vlastní názor se stává naprosto nežádoucí. Ústřední scénu tvoří třída žáků, pro které jsou principy genderové rovnoprávnosti, tolerance a multikulturalismu nadřazeny lidskému rozumu. Jejich harmonické soužití v jedné chvíli naruší nový student... (Yokolobuna)

(více)

Recenze (23)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mrazivě sarkastický chrchel famózně progresivního indického čmouda do xichtů čím dál tím znepokojivěji rostoucímu Společenství hlupců, vypatlaných to korektních sluníčkářských fašistů, a reálná vize blízké budoucnosti, pokud soudnost brzy nezvítězí nad korporátně poháněným korektuálním pičizmem, multidebilitou a zaslepeným hovnorovnostářstvím. Optikou zdejších statistik jsem napočítal nějakých 16 teplých, falešně altruistických čokoládových veganů (čti pokřiveně zdegenerovaných velekokotů), co už se neumí zasmát vlastní retardaci, na 108 hodnocení, a to je velmi alarmující procento! Záhy si s takovou chudák heterosexuální mačistický xenofob ani nezašuká, protože jeho nesmělá žádost o genderové sblížení bude Nadnárodní komisí pro korektní styk okamžitě hystericky označena tou skupinou radikálních černých feministických leseb jako majoritní rasistický diskriminační pokus o sexuální obtěžování, a tudíž se podle korektní patologiky „ať jsi jakkoliv zvrácený či mentálně postižený, hlavně nebuď ve většině“ bude muset stát utlačovanou menšinou, aby zasunul. Milý, tojflkrajs, což? A začíná to všechno tady: https://www.csfd.cz/film/538989-alternative-math/prehled/. Taky výborné! Jsem jen zvědav, kdy nějaký překorektnělý moderní müslitel označí Kolhatkára za rasistu a misogyna. To bude stejně pádné, jako by vám řiťopich nadával do zvrácených heteráků. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pocity jsou důležitější než fakta." Tak o tom se nedá pochybovat a platí to zejména v matematice. Vždyť 1+1 je multikulturalismus, stejně jako 3x3 je rovnost pohlaví. Tomu samozřejmě rozumím a nemám k tomu žádné doplňující otázky. Otázky jsou totiž urážlivé a já nechci skončit v bedně. Nicméně jsem se ve společnosti "spravedlivé" rozhořčených průměrných individuí rozhodně nenudil. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Prima sžíravý gradující filmek s dramatickou smyčkou, který dokonce ani není až tak přitažený za vlasy. Jako jsem se před dvaceti lety kroutila při čtení 451 stupňů Fahrenheita, protože už se to v podstatě dělo, tak můžu místopřísežně prohlásit, že podobné situace min. posledních deset let osobně s podobnou nevěřícností a pocitem postupné fyzické likvidace z tohohle světa, resp. vlastní společnosti a druhu, zažívám, ať už se vrhnu, do jakého oboru lidské činnosti či tématu k debatě chci. Vždycky je tím nejdůležitějším, co určí limity, něco zásadně jiného, než co dí rozum, srdce, zkušenost i svědomí, a je to nutně děsivé a nepřijatelné. *** Jiná variace na totéž téma: https://www.csfd.cz/film/701997-regulation/komentare/ *~ ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"EKWALITY!" ------------- verbal znova absolútne dokonalo a lingvisticky strhujúco pacol klinec po hlavičke, ku čomu sa okrem súhlasu nedá nič viac dodať. Oproti Alternative Math a #Equality je tento kraťas o dosť ráznejší a zároveň vycibrenejší, podáva si kriticky širšie spektrum vecí a tým vyznieva komplexnejšie. Modern Educayshun je lepšie než väčšina post-apo filmov a dôvod je veľmi jednoduchý. Nie sme veru od toho moc ďaleko. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

On je to vlastně horor; nadsázka, ale tne do živého... Velmi dobré! V hlavní roli sám autor Neel Kolhatkar (nar. 1994). Je indického (maráthského) původu, jeho dědeček se přistěhoval do Austrálie. Kolhatkar natočil podobných scének pro youtube několik, např. #Equality aj. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Podobným filmům se říká podobenství. Zde je nabídnuto podobenství toho, co nás čeká ani ne v blízké budoucnosti, ale možná za pár dní, pokud vezme všechny ty snahy o rovnost do důsledků. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to možná dopadne, pokud svět definitivně ovládnou neomarxisté a podobná socialistická verbeš v rámci zrovnoprávnění kde koho. Velmi smutné, ale zatím ještě humorné. Kurnik, vzpamatujme se! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mě tu někdo smazal hodnocení, jelikož tohle jsem stoprocentně hodnotil... Nu což, tak to aspoň okomentuju. Asi pět let zpátky bych se tomu vysmál. Ale teď bych i věřil, že kdyby se dnešní společnost sakra zvrtla, klidně by tohle nastalo... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kéž by se na to podívali kokoti z Bruselu a chytili se za rypák, protože tohle je to, co se s námi stane, když bude pokračovat ten nekonečný výplach mozků, který z Belgie přichází. Ke konci mě trošku mrazilo, když jsem si uvědomil, že poslední dobou se tady takové snahy začínají uchycovat. Fuj. 90% ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Dřív výborná satirická komika, dnes znepokojivý odraz obdobných praktik, jež se dějí na denním pořádku. Politická korektnost se tváří, že prezentuje a zastupuje vznešené myšlenky stojící na toleranci vůči všemu a všem. Opak je pravdou, místo toho se z toho stal metr, jenž měří umělecká díla a následně je kastruje, jelikož nesplňují jimi stanovené kvóty. Cenzura existuje, přátelé, s těmito pseudo zachránci solidarity a tolerance ještě nabývá na síle a výsledky? Trpí nejen kultura, ale i ti, jež by dle těchto bezmozků měli být chráněni. A bude hůř... ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Až mrazivo pravdivé. Keby som takýchto ľudí takéhoto charakteru ,ako hlavné postavy spoznal v realite ,tak by som ich asi zmlátil. MILOVNÍCI FLATEARTH TEÓRIE , VYLÍŽTE MI PRDEL!!! NIKOHO NEZAUJÍMATE! ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Snaha o kritiku modernej spoločnosti založenej na tolerancií a snahe rovnosť. Ok, môže byť. Ale prečo to hlúpe vyvrcholenie a zbytočná snaha o dramatičnosť? ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Druhý snímek Neela Kolhatkara a opět je velice znepokující. Jak řekl brácha: "Když ten chlápek točí takové filmy, tak s ním není něco v pořádku," nebo varuje co v blízké budoucnosti může nastat. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Tohle by se mělo promítat ve škole v rámci občanské výchovy! Velice mrazivých 7 minut! Co dnes vypadá naprosto šíleně, může být za 10 let lehce nestandardní a za 20 let běžnou normou... ()

boni 

všechny recenze uživatele

Geniální a smutné, protože takhle s mírnou dávkou nadsázky funguje dnešní svět. __ A ta nadsázka je každým dnem menší a menší. ()

Reklama

Reklama