Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (407)

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ciri dospela do veľkej krásy, hoc nadbytočne doplňovanej v maskérni. Naviac už aj má čo hrať, nie je len stratenou dušičkou na facku. Naopak Geralt tým, že hrá trpezlivého tatka, čo má svoje vlastné čaro, stratil trochu toho, prečo sme si ho obľúbili ako tichého samotárskeho vzdychača a jednoslovného nadávača. No a Yen má opäť prekombinovanú dejovú líniu. ()

Mugli 

všechny recenze uživatele

Jsem strašně zklamaná. Těšila jsem se. A to dost. Po prvním díle to vypadalo ještě celkem dobře. Ale ten zbytek?! Nerozumím. Jestli tam knížky někdy někdo v tom štábu četl, tak asi v nějaké jiné sféře, jinak si nedokážu představit, že by tohle byli schopni vypustit do světa. Absolutně se vytratila atmosféra z první série. Ztratil se vtip, zaznamenala jsem tak dva tři nevyvedené pokusy o něj. Děj se tváří jako lineární, ale je to absolutní časový mišmaš sebraný z úplně jiných časových období (podle knížek). Plus úplně zbytečně přidané rádoby zápletky, které ve světě Zaklínače nedávají smysl, a naopak některé stěžejní části chybí! Byl tu velký potenciál, ale někdo ho zabil. Není náhodou 17. prosinec nový Apríl? Prosím? ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně jsem to samé chtěla napsat k první sérii, protože číst si některé komentáře zde...to bylo na Chocholouška, ale druhá to akorát vystupňovala. Přiznám se, můj seznam toho, co si chci přečíst, je extrémně dlouhý. A když jsem poprvé držela předlohu v ruce, vůbec mě to nebavilo. Což je spousta let zpátky. A byť už to dorazilo, prostě jsem neměla čas to zakomponovat do seznamu. Ale snad to příští rok už stihnu. Ale na druhou stranu jsem vlastně ráda, že jsem předlohu nečetla. Ne, dělám si srandu! Já bych rozhodně nepi%@vala, jak je to jiný od předlohy. Jsou totiž dva pohledy na věc. Dost lidí neumí oddělit formáty a právě proto vznikají. Jde totiž o to, zda seriál hodnotim špatně na základě toho, že miluju předlohu a adaptace je jinde. Nebo zda hodnotim špatně, protože se mi to zdá objektivně hrozný. Z toho, co čtu na různých místech, převažuje víc to první, tj "odpad z principu". A to si lidi musí vyřešit sami se sebou. S tím jim nikdo nepomůže. Oddělit ty dvě věci od sebe, může být náročné a všechni vidíme, že ne každý to zvládne. To je jadro pudla. A utopie myslet si, že se to lidi naučí. Spíš se naučí ostatní žít s jejich názorem... Jenže tu rozdílnost každej ví už od první sérky. Nikdo tedy nemá důvod být překvapený, že druhá sérka je na tom stejně. Neměl by být. Ale prostě lidi baví pi%@í, že? Člověk by měl hodnotit, co dostal. Pokud se někomu nelíbí, co dostal, je to naprosto v pořádku. Pokud někdo hodnotí podle rozdílu předlohy a adaptace, měl by dostat, co si zaslouží. Já spokojená byla  :) Za mě je taky fajn, že si to dost diváků našlo. Jenom mi přijde, že víc si jich to nenašlo. Nebo jinak. Přijde mi, že ty jsou víc slyšet. Ale tak je to vždy, že...Jak jinak totiž vysvětlit lidi, co zhejtujou první díl a jak je to jiný než kniha a bla bla. A to samý píšou v komentářích až do konce série. To je potom na diagnózu. To si mysleli, že dál to bude jiné? Vždyť to je už druhá série...nepoučili jste se?!?!?!? ()

Socrates 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápejte, dějovou předlohu mám úplně u zadku. Tohle byl oproti první sérii velkej posun k lepšímu. Ve všem. Poutavost, přehlednost, dramatičnost, napětí, postavy a jejich výrazivo, všechno šlo strašně nahoru. Až na dva slabší díly jsem naprosto nadšenej. Jen si snad mohli odpustit ty inkluzivní manýry v podobě černejch elfů, zaklínačů apod., ale člověk si zvyká, to je prostě Netflix. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj oblíbený příklad srážky předloha x film je Jurský park. Crichtonova kniha je skvělá. Spielbergův film je skvělý. Co mají společného? Naklonované dinosaury, postavy, ostrov... A tím výčet skoro končí. Kdybych k tomu přistupoval jako zdejší bezmála fanatičtí fanoušci Sapkowského, musel bych Spielberga nastokrát posílat do horoucích pekel. Jenže... Proč bych to dělal? Kdyby jeho film byl blbý, tak snad... Ale pokud je výsledek, jaký je? Se Zaklínačem to mám úplně stejně. Ty knihy miluji. Hra (třetí) je jednou z nejlepších, jaké jsem hrál. Původní polský seriál byl onehdy obrovská událost. A první série téhle nové verze si mě získala víc, než jsem čekal. Druhá série v tom všem pokračuje. Sice rezignovala na to mazaně zábavné vyprávění v několika časových liniích, ale ono by tu už stejně nemělo smysl. Skvělé je hlavně to, jak tvůrci první řadu stále zužitkovávají, vracejí se k různým věcem, které se v ní zkrátka staly a šlo se od nich pryč, a kutí dost zajímavý příběh, v němž - a to je důležité - ten Sapkowski pořád je. Je snadné se rozčilovat nad odklonem od slovanství, prskat na všechny možné rasy, které se kde objeví, kroutit hlavou nad tím, že je něco jinak, než bylo v knize, a kopat kolem sebe vzteky nohama, ale když se do toho všeho pustíte natolik, že se zapomenete bavit, budete trucovat, seriálu nedáte šanci a budete se cítit jako velcí kritici, kteří tomu všemu rozumí, tak... No, je to prostě vaše smůla. Já bych dal nevím co, abych se mohl hned podívat na třetí sérii. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • Pro druhou sérii nechali tvůrci seriálu vytvořit nový medailon školy vlka, který Geralt (Henry Cavill) nosí. (Geralt z Rivie)
  • V průběhu let si hráči oblíbili hlášky herního Geralta. Ten během hraní například zmiňuje to, že fouká silný vítr (konkrétně slovy „wind's howling“). Toto sice nelze brát jako přímý odkaz na hry, ale vždy, když hráči někde zaslechnou či spatří tato slova, vybaví si právě Geralta. V anglických titulcích pro neslyšící se tato hláška objevila na začátku třetí epizody. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama