Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojica tínedžerov Zach (Joel Courtney) a Randy (Calum Worthy) vyrábajú videá o ich nudnom a pokojnom mestečku dúfajúc, že z nich vďaka tomu budú slávni youtuberi. Náhodou sa stanú svedkami niekoľkých zvláštnych incidentov, ktoré ich dovedú k poznaniu, že ich susedia sú jeden po druhom nahradzovaní svojimi takmer dokonalými kópiami. Spoločne s kamarátkou Kaylou (Andi Matichak) stojí pred nimi neľahká úloha – presvedčiť svoje okolie, že tu ide o viac ako len o reklamu na ich fádnu internetovú šou. (beso74)

(více)

Recenze (67)

jefff 

všechny recenze uživatele

Replicate je docela amatérsky natočený scifi horor, kterým tvůrci dali poctu klasickým žánrovým snímkům typu Invaze zlodějů těl. Herecky je to chatrné a triky jsou prehistorické, ale je tam nadšení a snaha o dobrou atmosféru. Kdyby měl snímek rok výroby o deset let dříve, řekl bych že půjde o hodně slušnou kultovku. Takhle je to milé, ale přece jen technicky nedozrálé. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

2 kluci natáčejí videa z jakési americké prdele kde se nic neděje na youtube. Jednoho dne natočí jakéhosi tvora co pokouše jakousi ženskou a vydají se to objasnit. Film je v podstatě mix mezi Fakultou (mimozemská invaze , která má nahradit lidstvo) a Návštěvou (anglicky The Visit). Ke konci už jde, ale vidět, že tomu dochází dech a nápady navíc dat do toho více prachů mohly jsme mít slušný post apo horor. 60 procent. P.s. docela by mě zajímalo co vidět uživatel Mamlas (ten nick je opravdu výstižný) za film žádná roztřepaná ruční kamera tam totiž není. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmů na obdobné téma existuje již celá řada, přesto si myslím, že si s tím tvůrci poradili vcelku obstojně. Podařilo se jim postupně vybudovat docela slušnou atmosféru, skloubit scifi-hororový žánr s dramatickou vložkou a ani způsob natáčení nebyl vyloženě marný. Mix klasické kamery s prvky Found footage tomu dodal „šmrnc“ a stejně tak i většina hereckých výkonů byla zdařilá. Přesto všechno se tento kousek však nedočkal příliš velké divácké obliby a zapadl spíše do vod průměru.    S čímž musím bohužel souhlasit. Originalitou to tu totiž zrovna nehýří – ti co viděli filmy jako Invaze, Fakulta či Invaze lupičů těl, atd., mi dají jistě za pravdu. Vypůjčených nápadů tu byla celá řada, navíc bylo zjevné, že se zde báli více přitvrdit. Několik gore scén tu sice bylo, ale spíše se zde pracovalo s náznaky, nebo vše důležité utnul mnohdy střih. Vylíhnutí replikanta nám bylo rovněž ukázáno jen jednou a dobré pasáže často střídaly ty méně záživné, což brzdilo tempo.    Z hereckého obsazení asi nejvíce zaujme Andi Matichak, která si mezi díly nové trilogie Halloweenu odskočila sem. A potěší převážně mužskou část diváků, protože její replika se proběhne před kamerou nahá. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som okolo toho chcel chodiť ako okolo horúcej kaše, ale vlastne to tvorcovia vyspoilerovali už v názve. Napriek tomu nepôjdem do detailov a iba dodám, že ak aj vy máte slabosť pre tento hororový (občas skombinovaný so sci-fi) podžáner, prídete si na svoje. Mne pripadá hrozne nepríjemný, strašidelný, zlovestný, mrazivý a znepokojivý, takže som si prišiel na svoje a užil som si to a chcel som dať aj štvrtú hviezdu, ale proste to na to nemalo. Herci boli takí voľajakí divní (až na Andi Matichak) a scenár plný klišé. Oceňujem vidiecku atmosféru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Replikantská teenagerovina, která nemá větší ambici, než být zábavnou žánrovou jednohubkou a to se jí daří. Film jede podle obvyklé šablony, ale to nevadí, protože technicky je dobře zvládnutý, herci jsou v pohodě a navíc samotný proces kopírování mi přišel docela neotřelý. Možná by se to v daném formátu hodilo trochu odlehčit, ale to vem čert. Slušné 65% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno