Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Do celkem podařené serie se vloudil zmetek. Tohle nebrat. Jediné co na tomto filmu stojí za shlédnutí je první povolání démona rádoby jakýmsi rituálem. Za ten ta jedna hvězdička. Jinak se ptám: Proč něco takového? Proč děj něčeho svého, nadpřirozeného a mystického umisťovat na vesmírnou loď? A ukončit to tááááák příhodně pro nějaký fantastickokomickoromantický film a nikoli pro horor? Naštěstí jsou díly Hellraisera prakticky nenávazné a jediné co stačí je přimhouřit oči, Hellraiser z roku 1996 smazat a jít dál a doufat, že zbytek celé serie nebude ještě horší, protože bych asi neměl ani sílu ji dokoukat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na počiatku možno malo ísť o ultimatívny hellraiserovký snímok. Odohráva sa to v troch odlišných dobách, ktoré potenciálne ponúkali záplavu trikov a všemožného gore. Ale, to by si najprv boli museli tvorcovia vstúpiť do svedomia, pretože takýto katastrofálny guláš, ktorý dá sa povedať spláchol sériu do hajzlu, sa len tak nevidí. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vysmech celej serii Hellraiser. A krasny dokaz toho, ze demencia vitazi aj v hororoch. Opatovna zmena rezisera /Allan Smithee je prezyvka mnohych hollywoodskych tvorcov, ktori nechcu, aby divaci poznali ich prave mena- lebo sa za film casto hanbia/, deravy a retardovany scenar, primitivne dialogy a absencia atmosfery zaistuju tomuto filmu odo mna 10 % ()

LEATHERFAC odpad!

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...Naprostá kokotina...Co se taky divit, když to natočili takoví dva "sračkaři", že? Velká škoda je těch některých velmi podařených masek, jenže jen na maskách žádný film stát celý nemůže. Možná by to i na tu jednu hvězdu bylo, jenže stupidita tohoto kusu je neúnosná a vzhledem k tomu, že tento film je v rámci série zcela zbytečný a nevidím jediný důvod k jeho natočení, dávám rovnou odpad a doufám,že bude časem ztracen v nějakém zaprášeném skladišti... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dr. Merchant je jediným žijícím obyvatelem kosmické lodi plující nekonečným vesmírem. Vůbec ale není nadšený, když na loď vnikne několik vojáků záchranné mise. Rozhodne se jim vysvětlit, celou historii své rodiny od stvoření kostky, brány do pekel až po pokus o její zničení. Dostane ale příležitost zprovodit ze světa to, co jeden z jeho předků stvořil?... Ač tomuto dílu dávám stejné hodnocení jako předchozím třema, subjektivně mi přišel z nich nejzajímavější. Vyprávěné prolínání tří časových linií mi ani moc nevadilo, ba naopak dávalo příběhu alespoň trošku na zajímavosti. Závěr filmu byl pak (bohužel) splácanina jako u předchozích dílů série, ale to už je holt asi Hellraiserův úděl. Po herecké i trikové stránce ale nic extra - prostě nevybočuje z "kvalit" celé série, jen se mi na tento díl dívalo prozatím asi nejlépe... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Film existuje ve dvou verzích. Jedna z nich je prodloužená a obsahuje vystřižené scény. (ČSFD)
  • Film se odehrává v letech 1796, 1996 a 2127. (ČSFD)
  • Proslov Pinheada (Doug Bradley) ke členům ochranky: „Pain has a face, allow me to show it to you!" použila kanadská deathmetalová kapela Kataklysm jako intro k písni „Il Diavolo in Me" na desce "Epic:The Poetry of War" z roku 2001. (J.e.r.e.c)

Reklama

Reklama