Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladému tulákovi se naskýtá příleitost dobrého zaměstnání. Lákavá nabídka ho zatahuje do hry, která v něm probouzí skryté sklony k brutalitě. Teď se z něj stává monstrum poháněné silou msty. (JMP Films, s r.o.)

Recenze (35)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když jsem v úvodních titulcích viděl Asylum, chvíli jsem nevěřil, že mám správný film. Ale jak vidno i ve studiu proslaveném zetkovými snímky občas vzniklo něco kvalitativně úplně jiného. Další z Gordonových nehororů (jedna fantaskní scéna horor nedělá) a opět míří na pole černé komedie (ta tu v žánrech naopak chybí). Nesympatický, slabošský, nepříliš inteligentní a bezcharakterní antihrdina v podání přesného Chrise McKenny byl pak tou osvěžující a originální proprietou díky níž mě celá tahle vlastně typicky podivná gordonovština bavila. A připočtu-li si k tomu vnady Kari Wuhrer, hlavu George Wendta či závěrečnou povedenou kydlovačku, tak nelze než čtyři rány pod par. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Rogue má pravdu, nie je to horror ani nič temné, iba banálny príbeh o pomste. V prvej tretine celkom poteší nepredvídateľnosť príbehu, zvyšok filmu /kde je už celkom jasné, vo co go/, pre zmenu odmení milovníkov gore scénok - len ich mohlo byť viac. Ďalší z tisíc a jeden filmov, ktorý nesklame ani nepoteší. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Takhle dopadnete pokud po skvělem debutu točíte jednu koninu větší než druhou. Dostáváte se do stále větších sraček. Nikdo Vám nechce dát pořádný rozpočet. Sice stále ještě umíte natočit slušný film, který ale ničím nepřekvapí a nevybočí z řady. A hlavně pidirozpočet a nedůvěra producentů v Gordonův hitmakerský potenciál jsou opravdu hóóódně znát. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Určitě trkne snad již tradičně naprosto mimózní český název filmu. Ono ale i ten původní je trošku zavádějící a slibuje trochu něco jiného než divák nakonec dostane. Upřít filmu však nelze, že i když není nějak zvlášť originální a i na nějaké logické díry a nedostatky přijde řada, přesto zaujme. King of the Ants je opravdu zajímavý film. U některých scén se sice pousmějete, u jiných vám fakt zatrne a po jistou dobu je jeho sledování opravdu nepříjemné (v tom dobrém smyslu). Obsahově snad možná i podsprůměr, zpracováním a určitými scénami lepší nadprůměr. Nijak jsem se u toho nenudil. Což je u podobných snímků asi to nejdůležitější. Navíc je to všechno okořeněno silnou dávkou Kari. A to já rád :-). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z nic moc snímku nakonec vykvetla černá růže. Stuart Gordon nám nabízí život obyčejného mladíka, který postupně zjistí, že z rozjetého vlaku není jednoduché vyskočit, že zločinec nemá právo na normální život, že nelze pohřbít minulost a že mu nakonec nezbyde než řvát z plných plic: pomsta je má! a jednat. Nepochválím občas roztřesenou televizní kameru, zato hudba ( Bobby Johnston) byla v určitých momentech uhrančivá. Vraždění vypadá vesměs tak civilně, až téměř opravdově. Jedna snová scéna dá vzpomenout na zlaté časy spolupráce s Brianem Yuznou, avšak kromě snů a halucinací fantastiku tenhle snímek nenabízí. A nejstrašnější noční můra pro hlavního hrdinu? Žena s penisem... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Charlie Higsona, který k filmu napsal i scénář. (Terva)

Reklama

Reklama