Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeském Kameňákově žije pestrá směsice lidí všech možných povah a profesí. Žijí tady Novákovi. Otec Pepa je náčelníkem městské policie, jeho žena Vilma je učitelkou, dcera Julie studuje zdravotní školu a devítiletý Pepíček komentuje všechno, co se jen v okolí šustne. Z Anglie do Kameňákova přijíždí šlechtický pár, kterému byl v rámci restituce navrácen zdejší zámek. Na malém městě se ale nic neutají, a tak záhy všichni ví, že lord sem přijel hledat poklad po svém otci, na který má zálusk i jeho zrádný komorník. Zpráva o pokladu nedá spát továrníku Kohnovi, chtěl by ho i playboyský primář, ale také matka představená zdejšího kláštera, v němž se místo jeptišek ukrývají prostitutky a zloději na útěku... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 143)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle má být náš novodobý národní humor. tak si balím kufry a emigruju klidně někam na Sibiř. Vemte si, kdyby na naší planetě opravdu přistáli mimozemšťané. To by si takhle pustili televizi, aby zjistili, jak se jako naše rasa baví, a dostalo by se jim té cti vidět nahého Václava Vydru, kterak stojí před zrcadlem a pochvalně se vyjadřuje o svém přirození. To by pak v tom horším případě rovnou odsoudili náš národ k záhubě anebo by nám udělali tu nesmírnou radost a žádali o vydání režiséra Trošky. Nevím jak Vy, ale já bych ho asi obětoval.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Troška to nemyslel zle. Nápad převést známé vtipy do filmové podoby považuji za velmi dobrý, ale dost jsem se podivil, že to až tak nefungovalo, anebo to nefungovalo tak, jak mělo, a Troška režijně jako by nebyl v nejideálnější formě. A proto tentokrát v městečku Kameňákov není taková legrace, jako svého času v Hošticích. Jasná věc, že herci solidně předvádějí notoricky známé vtipy s dopředu známou pointou, a tak to v tomhle ohledu ne vždy rozesměje. Škoda, že se vtipy nijak nápaditě neprolínají jeden s druhým, Nevylučuji, že někdo u toho může řvát smíchy. Zasmál jsem se tak akorát. Naopak postsynchrony byly bídné. 60% ()

Reklama

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Já teda nevim, jestli nejsem natvrdlej či co, ale mě tam nic vtipnýho nepřipadalo. Toto je film, nyní mi odpusťte mé hodnocení, "ku posrání". To je tak že se radši předávkujete projímadlem a zhynete na záchodovém prkýnku než sledovat to celé od začátku do konce. Nápad postavit film pouze a jedině na vtipech je absurdita sama o sobě. Navíc tak ohraných a okoukaných, že už se člověk stydí se jim smát. Ale jak vidno tenhle názor se mnou nezdílí většina naší populace, neb v kinech si vedou všechna Troškova díla nad očekávání. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Považuji se za filmově velmi otrlého a tolerantního člověka a jsem schopen dokoukat Kameňák do konce, ale nemůže po mně nikdo chtít, abych se tomu smál jako se smějí plná multikina, a abych na to koukal podruhé. Proč jinak docela sympatickému člověku jako je Zdeněk Troška přeskočilo v hlavě, že takhle umělecky klesnul a dále klesá, je pro mne záhadou. Obsazení herce Václava Vydry do hlavní role, je pro mne tím největším kameňákem a za tuhle odvahu dávám Troškovi jednu hvězdičku. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ten odpor k tomuto filmu mě docela irituje, protože mi tím pádem nejde do hlavy ta obrovská návštěvnost. Buď zde přispívá pouze horních deset tisíc inteligentů, nebo se tu někdo přetvařuje. Ale na to ser Nikito. Ten film je samozřejmě špatnej, rozhodně nemůže soupeřit s většinou ostatních filmů. Jenže, jak říká sám Troška, on nemá ambice uspět u kritiků a u intoušů, on má pobavit obyčejné nenáročné lidi. A to se mu očividně povedlo. A já taky nemůžu říct, že bych se párkrát nezasmál, ale je fakt, že většinou je to sakra trapný. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (18)

  • Keď Kohn v lekárni kupuje jed pre svokru, na pokladni je nablokovaná Viagra. (Kadas97)
  • Když primář naplní v závěru filmu sklenici s vodou z modrého pramene, v dalších následujících záběrech se mění hladina vody ve sklenici. (Petr.Penicka)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Mannovo Impérium vrací úder

Mannovo Impérium vrací úder

15.10.2007

Michael Mann je tvůrce báječných filmů, ať už je režíruje (Miami Vice) nebo produkuje (Království). Jenže ty báječné filmy nevydělávají. Jistě, nakonec se jakž-takž zaplatí, ale rozhodně to nejsou… (více)

O starších, ale nejen pro ně

O starších, ale nejen pro ně

16.06.2006

Je vždy příjemné, když filmy neoplývající obří reklamou, za nimiž nestojí balík akcií nadnárodní filmové společnosti ani megahvězdy protřelých jmen, jejichž rozpočet byl spíše nižšího kalibru a… (více)

Reklama

Reklama