Reklama

Reklama

Smolař

  • USA The Cooler (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bernie Lootz (William H. Macy) je největší smolař v Las Vegas. Je úplně zadlužený, manželství se mu zhroutilo a syn se odcizil. Jeho přítel Shelly Kaplow (Alec Baldwin) z kasina Shangri-La mu ale pomůže z nejhoršího. Stačí když Bernie bude každý večer mezi návštěvníky svou přítomností šířit neštěstí ve hře. Plán vychází, dokud se Bernie nezamiluje do nové servírky Natalie (Maria Bello). Chce s ní opustit město, ale odejít z kasina není tak jednoduché (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

July 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení není příliš objektivní, jelikož jsem film viděla bez zvuku v autobusu. Bylo to zajímavé. Děj jsem si představovala jako komorní melodrama s prvky krimi, komediální prvky bych netipovala. Macyho postava mi ani nepřišla jako smolař, myslela jsem, že jde o někoho, kdo má pro bezpečnost kasina zachytávat podvodníky v přestrojení za některého z hostů, ale přestanou se mu líbit tamní drsné praktiky, když po letech potká ženu... Well, určitě bych film ráda zhlédla i s audio stopou. Pozitivní je, že jsem bez zvuku nedokázala správně odhadnout příběh - když se to podaří (Nim´s Island v letadle), cosi to vypovídá o jeho "složitosti". ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jestli ten film funguje do té míry, že sklízí slušnou úrodu čtyřhvězdičkových hodnocení a sympatických komentářů, je to především díky hereckému obsazení hlavních postav, které jsou jednak výborně vybrané typově, jednak i dobře hrají. Maria Bello není jen půvabná, ale navíc i sympatická, a William H. Macy je ideální představitel podobných nešťastníků, kteří odevzdaně čelí nepřízni osudu. A vlastně by mu jen stačilo vysílat své obvyklé utrápené obličeje a nesmělé úsměvy a nemusel by přehrávat, jak se v několika případech stalo. Co pro mě ale film sráží do podprůměru, je scénář, který jednak pracuje se za vlasy přitaženými motivy hráčských mýtů, jednak přináší celkově nepravděpodobnou historku s podivnými hrdiny. Takový šéf kasína v podání Aleca Baldwina není ani dobře zahraný, ani dobře napsaný a ani vzdáleně se neblíží charismatu stejné funkce, jakou zastával v Casinu Robert de Niro. To už mám radši ryze mysteriozní snímek typu Intacta než podobnou splácaninu zakončenou scénou, která je svou pravděpodobností úplně mimo běžná měřítka. Celkový dojem: 45 %. Pokud chcete vidět dobrý film z téhle branže, sáhněte po výše zmíněném Casinu nebo Krupiérovi. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Navždy ako spomienka na tento film mi ostane zúfalá tvár Williama H. Macyho. Výborne zvolený herec na danú postavu, skvele zahrané. A ešte celulitída Marie Bello (alebo jej dablérky). Ale to som vidieť nepotreboval. Ospevovaný výkon Aleca Baldwina nechápem. Bol dobrý, ale na nominácie na ceny? To za celý rok nenašiel čo i len tucet lepších výkonov? Pre mňa Macy teda lepší než Baldwin. A režisér bol evidentne gambler. Lebo toľko spomalených a priblížených záberov na hádzané kocky to môže natočiť len človek, čo má pre tú hru skutočne vášeň. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Už jen když film začínal s úžasnou hudbou a kamerou, tak jsem se chytl na háček jak rybka a nechal jsem se dovláčet až na konec filmu, jako kdyby mě tahal nějakej rybář z vody. Perfektní krásnej film, kterej mě dostal a do kterýho jsem se totálně zažral!! Super výkony W.H.Macyho, Aleca Baldwina a nádherné Maria Bello (tu už jsem si zamiloval ve filmech Payback a History of violence). Úžasné geniální herecké výkony. Nejen toto trio, ale i ostatní hráli naprosto skvěle! A ten příběh je tak dobře vymyšlenej, že jsem byl hodně zvědavej, jak to všechno dopadne. Paráda! No a co mě u toho snímku absolutně dostávalo, byla hudba, kde hrály trubky, saxíky, smyčce, klavír, no kapitola sama pro sebe, ten soundtrack nemá chybu! Film, na kterej jen tak nezapomenu a ke kterýmu se určitě rád budu vracet. ()

ad 

všechny recenze uživatele

Mno námět ještě jde, herci jsou dobří (ano, Baldwin je asi nejvýraznější,ale i Macy je skvělý). Nevím, jestli je to dabingem, ale celkový scénář je plný dialogů, které jsou nechtěně k smíchu (některé jsou opravdu neskutečně zhůvěřilé), milostná zápletka je nevěrohodná a místy přeslazená a vykalkulovaná... ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno