Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (294)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Insidious: Poslední klíč“ už je takové lehké vyměknutí série, ty děsivé okamžiky nejsou vždy úplně skvělé, někdy máte pocit, že je to všechno prostě jen na efekt a ten skutečný horor se z toho nějak vytratil. Trochu to připomíná takové ty zábavnější díly seriálu „Supernatural“, kde i v nich se najdou hororové momenty. Nic to ale nemění na tom, že je to pořád horor hodně dobrý a nadprůměrný. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

A tak končí naše komédie. Zlo prohrálo a dobro žije. Vám, paní, vidím, že se slza v oku blyští, že to v životě nechodí jak na jevišti. V životě našem opáčně to bývá. Tam dobrák úpí, vrch má duše křivá. Jak ale říkám na každičké štaci: svět bude lepší, dáme-li si práci. Je marné vzlykat, modliti se zdrávas, vše záleží jen na vás, na nás a hlavně teda tady vlevo na vás! ____A po letech útrap to konečně vypadá, že celá naše trudná společná cesta se sérií Insidious dospěla hořkého, nudného, hloupého konce, jak se nabízelo již od začátku. A já doufám, že slib bude dodržen. Poslední díl samozřejmě nepřináší prakticky nic nového, snad krom jednoho zajímavějšího twistu s povahou vidin, jež protagonistka měla v dospívání. Zbytek je opět estráda rozdělená na nějaké čtyři dny a pět nocí, kdy ve dne si máme odpočinout od toho jak v noci na nás pořád něco uřvaně skáče po tichých jízdách kamerou ve tmě. Aby byla zbourána iluze denního safe space, tak samozřejmě na nás vyexploduje naprosto zbytečná a ničím neodůvodněná lekačka ještě za bílého světla. Snažil jsem se alespoň užít si ty klasické hororové rekvizity či pěknou ošklivost hlavního bubáka, leč ono to prostě moc nejde, když musíte neustále počítat s tím, že najednou může kdykoli do filmového rámu vlítnout nějaká věc a hrozně zařvat. Pitomoučká ezoterická mytologie to nepodrží a přehrávající postavičky strašně připomínaj statické figury ze Strážné věže. Příslib toho, že bych již nikdy nemusel vidět Lin Shaye hrát za ten poslední díl ale docela stojí. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je patrné, že producenti v Hollywoodu chtějí ze značky Insidious vymáčknout pokud možno všechno. Aktuálně je v oblibě duchařský horor, tak proč vlastně ne. Sympatické je i to, že herci jsou stále stejní a tak to alespoň nevypadá, že si tvůrci vypůjčili jen název. V rámci hodnocení už to ale bude o stupínek horší, protože se jedná o pořád to samé. Máme tu zajímavý příběh, který se vrací na prvopočátek všeho hlavní postavy, je tu celá řada lekaček, které nezklamou a atmosféra je taky poctivá. Humorná stránka v podobě dvou poskoků hlavní postavy tu je spíš slabší stránkou celého filmu, ale pokud jedete na vlně obliby těchto filmů, jako celek Vás tento díl v podstatě nezklame. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zas o kousek méně strašidelné, ale pořád hodně kvalitní pokračování se stále parádní Lin Shaye. Ač film až tak moc neděsí, atmosféru to umí navodit řádně hutnou a vizuálně je určitě na co koukat. Nechybí ani nenucené pokusy o humor, které to příjemně odlehčují, byť pochopím, že budou ne každému úplně po chuti. V rámci žánru to navíc není úplně nenápadité a i když twisty na zadek vyloženě neposadí, tak přeci jen dokáží diváka překvapit. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vážně nepovedené a velmi nevkusné "dojení" známé hororové značky, které funguje jen v několika vzácných momentech. Insidious: The Last Key se po celou dobu stopáže snaží vyrovnat dřívějším počinům, nicméně režisérovi Adamu Robitelovi se to zoufale nedaří. Většinu filmu totiž "zdobí" předvídatelné "lekačky" spolu s "nečekanými" dějovými odhaleními. Je vážně velká škoda, jakým směrem se celá série tak úžasně spuštěná Jamesem Wanem ubírá. Není už načase takzvaně "zavřít krám"? ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • V oficiálním traileru můžeme vidět scénu, ve které figuruje údajně nejošklivější modelka světa Melanie Gaydos. Ve filmu, minimálně ve verzi distribuovanou pro česká kina, se ale tato scéna neobjeví. (Kejf.)
  • Většina filmu se odehrává ve městě Five Keys (Pět klíčů) v Novém Mexiku. Démon ve filmu má místo prstů pět klíčů. (MeanWhile)
  • Režisér sa maskou démona nechal inšpirovať od filmu Sinister (2012). (ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama