Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš kamarád Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 8

Recenze (208)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pro toto pokračování medvědího dobrodružství platí doslova a do písmene to samé, co pro první díl, a to že jde o až neuvěřitelně nesoudně infantilní a kýčovitou podívanou, což ovšem opět ani trochu nevadí, neboť jde zároveň i o velice roztomilou, půvabnou a miloučkou záležitost, která se prostě a jednoduše musí líbit jak dětem, tak dospělým a jen ten největší škarohlíd může tvrdit, že u toho neměl úsměv od ucha k uchu a příjemný pocit na duši. Každopádně je ovšem nutné podotknout, že Paddington je takový malý filmový unikát, neboť se zde vyskytuje jedinečná kombinace naivnosti a funkčnosti zároveň, a zmiňuji to především kvůli tomu, že právě tato smrtící kombinace ještě snad nikde jinde nefungovala tak zábavně, než jako právě zde. K filmu. Co se zápletky týče, je to znovu taková odvázaná medvědí taškařice, kde se nedá brát snad ani slovo, či scéna vážně, konkrétně scény z vězení jsou pak fakt už až trochu šílený, ale i tak, jak na to má divák reagovat negativně, když je to tak mile rozpustilé, dětinsky nadšené, a i vážně vtipné, postavy pak to samé, v jiných filmech se takhle chovat a tvářit, tak tomu dám odpad a herce označím za totální dementy, ale zde to ani jinak snad zahrát nešlo a ani ty postavy nemohli být méně afektované, neboť by to pak ztratilo veškeré to kouzlo a půvab. Samotný Paddington, respektive zpracování ústřední postavičky medvídka, je jinak až ohromující a hlavně, jeden jeho pohled, a divák jde do kolen, to je roztomilost sama! Takže, ano, je to nevídaně hloupé, triviální a nesoudně dětinské, a přesto jsem byl, stejně jako u prvního dílu, upřímně spokojený a jen doufám, že se dostaví i další, v naprosto stejném duchu zpracované, pokračování. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Stejně kouzelné jako jednička a vlastně i můj komentář by mohl být stejný. Peter Capaldi má ve své dokonale protivné role tentokrát zatraceně málo prostoru, ale to plně vynahrazuje úžasný Brendan Gleeson a zářící Hugh Grant ve své nejlepší roli od Lásky nebeské a dost možná i vůbec. Takhle má vypadat pravý filmový padouch. Prostě neodolatelný sympaťák, kterého si zamiluje každý bez rozdílu pohlaví -a navíc je na konci to taneční číslo. Paddington 2 je prostě opět absolutní trefa do černého. Naprosto úžasné herecké výkony, stejně jako prvnímu dílu mu nechybí elegance a celé je to prostě neskutečně příjemná oddychovka, která úžasně šlape od začátku až do konce. Sympatická zápletka, na jedničku fungující vtipy a na závěr dechberoucí akce, všechno tady je. Prostě rodinná podívaná jak vyšitá a jeden z mých nejmilovanějších filmů - protože Paddingtona opravdu není těžké si zamilovat. Krása. Doufám v trojku. 100%. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála pokračování, které se nejen, že zvládá vyrovnat svému předchůdci, ono ho i v mnoha ohledech překonává. Druhé dobrodružství s chlupatým sympaťákem z Peru je neskutečně pozitivní dávka optimismu a dobré nálady do žil, která zvláště v předvánočním čase dělá divy. Skvělé obsazení a sebejistější zpracování jsou tu jako příjemný bonus. Tohle si zkrátka užije celá rodina. [85%] ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Druhý díl kupodivu drží kvalitu nastavenou jedničkou. Možná ubylo přímých parodických scén, ale režisér se zase vyřádil třeba s leporelem Londýna a vězením v růžových barvách. Hugh Grant je jako padouch zasazen do děje lépe než Nicole Kidman v jedničce (a jeho reklama na psí žrádlo nemá chybu). A závěrečná honička v parních vlacích už jen dokládá, v jak moc paralelním vesmíru se tahle taškařice odehrává. :) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Upřímně, ten medvěd je tak neskutečně roztomilej, že kdykoliv se objeví, tak se na film tak krásně a pohodově dívá. Za mě je to ten typ ideálního rodinného filmu, který děti potěší roztomilostí a rodiče nemá šanci urazit a naopak je častokrát rozesměje. Jediné slabší chvilky má film pouze ve chvílích, kdy se zaměřuje na lidské herce, kteří Paddingtonovi nedokážou konkurovat a přestože je film plný výborných herců, jejich eskapády, nejsou moc zajímavé. Paddington ale vše zachraňuje a je to jedna z nejsympatičtějších postav v dějinách filmu. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. listopadu 2017 v Londýně. (Varan)
  • Podobne ako vo filme Paddington (2014) aj tu je na konci titulkov veta: Počas natáčania nebolo ublížené žiadnemu medveďovi. (megajalec)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama