Reklama

Reklama

Dej si pozor!

  • Austrálie Better Watch Out (více)
Trailer

Sedmnáctiletá Ashley právě dorazila do domu Lernerových, kde má za úkol hlídat dvanáctiletého Lukea. Jen co Lukeovi rodiče odjedou, Luke si pustí hororový film a pokouší se Ashley omámit prášky nasypanými do pití. Ashley na to ale rychle přijde a další Lukeovy milostné návrhy odmítne. Brzy do domu dorazí i Lukeův kamarád Garrett. Ashley je přesvědčena, že se Garrettovým příchodem vysvětlí i podivné zvuky zvenčí domu, jenže zvuky se ozývají i z patra. V patře Ashley najde rozbité okno a na cihle, kterou bylo rozbité, nápis vyhrožující lidem v domě smrtí. Garrett zpanikaří a snaží se z domu utéct, před domem ho však kdosi zastřelí. Šokovaná Ashley s Lukem utečou do patra domu, kde se skryjí ve skříni. Neznámý násilník v masce prohledává s puškou dům. Jenže Ashley si všimne, že se maska nápadně podobá jedné z masek, které měl Luke ve svém pokoji. Ashley pochopí, že vše byla hra, kterou si s ní Luke a Garrett hrají. Luke se přizná, že chtěl Ashley vystrašit a jako zachránce ji pak svést. Ashley se rozčílí, vyběhne na Garretta a oběma klukům pořádně vynadá s tím, že to bude mít vážné následky. Jenže Luke Ashley napadne a shodí ji ze schodů. Ashley omdlí a když se probudí, je přivázaná k židli a ústa má přelepená páskou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Už jen tvrzení, že je lepší o filmu dopředu nic nevědět, je svým způsobem spoiler. K plné spokojenosti mi chyběl snad jen Rkový rating, který by dohnal některé scény do větších extrémů, protože hlavní záporák tu je vyloženě lahůdkově zajímavý a po stránce psychologie je jeho porucha spíše jen naznačena, než zcela využitá. I tak ale hodně dobrý a poměrně originální thriller. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Snímek jsem sledoval po událostech 21.12.2023, což mi pomohlo najít další souvislosti a poznatky se zkřivenou osobností hlavního malého psychopata, co šikanuje snad všechny v jeho okolí. Rozmazlený malý smrad, ze kterého by vyrostlo podobné monstrum, co bylo právě v již zmíněné datum  ve všech novinách. Předvánoční atmosféra a hlavně sympatická Olivia DeJonge jsou primárními taháky tohoto filmu. Pokud jej budete brát vážně, budete zklamáni. Je to taková hororová vánoční oddychová komedie. Film o kterém jsem nikdy v životě neslyšel, a který mě nakonec velice mile překvapil svou absurditou a v závěru splněnou karmou. Nechápu tak nízké hodnocení - asi tady pár lidí čekalo další "V zajetí démonů", když uvidělo žánr horor. ()

Reklama

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Fuj, to byla nechutná úchylárna. A navíc je jasné, SPOILER že i když to holka přežije, u soudu jí asi nikdo nebude věřit, že vraždil mladý kluk s nevinným kukučem, tudíž to bude tvrzen proti tvrzení. Jo, kdyby toho klučinu v závěru holka rošmelcovala sekačkou a nastražila to jako nehodu, pak možná bych si řekl, že zmrd dostal to, co si zasloužil. Ale takhle? Jinak komedie to není ani omylem, a to ani černá komedie. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Teenage Funny Games. S dávkou nepředvídatelnosti v povedeném scénáři, ale s režijně nedostatečně vystiženou vzrůstající závažností situace. Když má být ve finále hlavní oběť v největším šoku, tváří se jako v první třetině filmu, kdy ještě netušila, že to není jenom dětská hra. Padoušský spratek je ale dobře obsazený i zahraný, a cíl tvůrců rozvířit vánoční rodinnou atmosféru kouskem morbidity chvalitebný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie, veľmi vydarená štýlová záležitosť. Už som si myslel, že v oblasti home invasion a podobných žánrovo zameraných snímkov ma už nemôže nič prekvapiť, alebo aspoň nadpriemerne pobaviť, no našťastie som sa mýlil... Psycho atmosféra to je hlavný prím, s ktorým tento film hrá, a hrá to veľmi dobre. Samozrejme za základ úspechu považujem výborne hrajúcich hercov, dostatočne dobre vykresleného psycho záporáka a slušnú hudbu. Páčilo sa mi aj farebné zladenie, tiež kamera a príjemný retro kabátik, ktorý dodal snímku po vizuálnej stránke šmrnc. Navyše to narozdiel od podobných snímkov obsahuje aj zaujímavý nápad. Keby to malo viac gore, tak idem ešte vyššie. No i tak som veľmi spokojný, slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Vánoční koledy, pavouci a plechovky s barvou odkazují na film Sám doma (1990). (TheSpearCZ)
  • Na začiatku filmu môžeme vidieť Garretta (Ed Oxenbould) hrať populárnu hru vydavateľstva Endnight Games, "The Forest". (drake31)

Reklama

Reklama