Reklama

Reklama

Dej si pozor!

  • Austrálie Better Watch Out (více)
Trailer

Sedmnáctiletá Ashley právě dorazila do domu Lernerových, kde má za úkol hlídat dvanáctiletého Lukea. Jen co Lukeovi rodiče odjedou, Luke si pustí hororový film a pokouší se Ashley omámit prášky nasypanými do pití. Ashley na to ale rychle přijde a další Lukeovy milostné návrhy odmítne. Brzy do domu dorazí i Lukeův kamarád Garrett. Ashley je přesvědčena, že se Garrettovým příchodem vysvětlí i podivné zvuky zvenčí domu, jenže zvuky se ozývají i z patra. V patře Ashley najde rozbité okno a na cihle, kterou bylo rozbité, nápis vyhrožující lidem v domě smrtí. Garrett zpanikaří a snaží se z domu utéct, před domem ho však kdosi zastřelí. Šokovaná Ashley s Lukem utečou do patra domu, kde se skryjí ve skříni. Neznámý násilník v masce prohledává s puškou dům. Jenže Ashley si všimne, že se maska nápadně podobá jedné z masek, které měl Luke ve svém pokoji. Ashley pochopí, že vše byla hra, kterou si s ní Luke a Garrett hrají. Luke se přizná, že chtěl Ashley vystrašit a jako zachránce ji pak svést. Ashley se rozčílí, vyběhne na Garretta a oběma klukům pořádně vynadá s tím, že to bude mít vážné následky. Jenže Luke Ashley napadne a shodí ji ze schodů. Ashley omdlí a když se probudí, je přivázaná k židli a ústa má přelepená páskou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Filmy s vianočnou atmosférou, ale netypickým žánrom ma vždy bavili, preto som sa tešil aj na túto trochu drsnejšiu verziu Sám doma a síce film je nakoniec vlastne dosť iný, než som čakal, ale aj tak som s výsledkom dostatočne spokojný. Film hlavne klame tým, že sa snaží tváriť ako spomínaný Sám doma a veril som, že jeho drsnejšiu verziu aj uvidím, ale tvorcovia nakoniec prídu so zvratmi, kvôli ktorým sa dej začne uberať odlišným smerom, s čím som mal najprv trochu problém, ale našťastie som si po chvíli zvykol a bavilo ma to. Poteší, že film už od úvodu získa tú pravú vianočnú atmosféru a veľmi sympatické postavy, ku ktorým som si vytvoril vzťah prakticky okamžite. A tak keď sa to už rozbehne, na čo ale určite netreba dlho čakať, už som bol správne naladený a postavám som fandil. Aj napriek tomu spomínanému chvíľkovému sklamaniu mi to dejovo príde dostatočne zaujímavé, žiadne hluché miesta som nenašiel, takže aj napriek tomu, že sa dej odohráva len v jednom dome je to nadmieru svižné a celý čas si to udržuje obstojnú úroveň zábavnosti, takže celkovo ma to určite bavilo. S obsadením nemám najmenší problém, všetky tri hlavné postavy sú dobre obsadené a aj typovo zaujímavé a ten zvyšok presne splní svoj účel. Po hororovej stránke tu síce nie je o čo stáť, o atmosfére alebo napätí tu nemôže byť ani reči a tých pár úmrtí je mimo záber, čo ma vzhľadom na eRkový rating mrzí, ale aspoň to má taký správny sadistický štýl a prítomnosť pravého psychopata vo filme vždy poteší, takže sa to celkom vynahradzuje. Vizuálne sa na to pozerá veľmi dobre a vianočná atmosféra funguje. Takže nie je to film, ktorý by sa mi chcelo pozerať opakovane, ale páčilo sa mi to, nemá to výraznejší zápor a pri správnej nálade je to viac, než slušná zábava. 72% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Better Watch Out je velmi slušně natočený, napínavý, herecky perfektně zahraný a velmi chytrý film, jelikož zvratů a překvapení film nabízí několik,což je nejsilnější stránkou filmu. Velkým plusem jsou kreativní hrátky s žánrem a ďábelský 15.letý Levi Miller, který odvádí na malého chlapce obdivuhodný výkon a rád bych ho viděl v podobných žánrech znova. Jediné, co zamrzí, že film hodně šetří s brutalitou ( Scéna s plechovkou si o to vyloženě říkala). Zábavná jednohubka, která přinese Vánoční atmosféru do Vašeho Domova.V letošní bídě příjemný žánrový kus ! 75% ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Do Better Watch Out jsem skočila po hlavě, když jsem viděla jeho nadprůměrné hodnocení jako vánočního hororu, který sliboval nečekaný twist. No musím říct, že nápadem, hereckým osazenstvem, výpravou, vizuálem i hudbou se mi ten film trefil do vkusu. I ten nečekaný twist mě zahřál u srdce, ale prvotní nadšení mě nějak během projekce pomalu začínalo přecházet, když jsem si řekla: Nepřehání se to už trošku? Možná mě jen zarážel ten fakt, že dětští herci táhli všechno na sobě a působilo to tím na mě trošku divně. Nicméně nechci nic vyzrazovat. Určitě doporučuju shlédnout v nadcházejícím vánočním období a troufám si řict, že snad nikoho tento film zcela nezklame. Nakonec to sice za mě na ty čtyři není. Náladu na Vánoce mi to ale udělalo. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Nečakané, no bez diskusie veľmi príjemné prekvapenie. Z mladého Leviho Millera nám pomaly rastie výnimočná herecká osobnosť a meno Chrisa Peckovera by tiež mohlo získať cveng, pokiaľ tento mladý režisér/scenárista v blízkej budúcnosti dokáže, že v tomto prípade nešlo len o povestnú jednu lastovičku. Better Watch Out si svojou originalitou totiž rozhodne zaslúži pozornosť divákov, a to nielen tých, ktorý vyslovene holdujú thrillerom (v tomto prípade aj s nádychom komédie a prvkami nie príliš strašidelného hororu). Len škoda, že sa kamera úmyselne vyhýba priamym záberom v priebehu tých pár brutálnych pasáží, ktoré film ponúkne. Síce nepatrím medzi osoby, ktoré by podobné scény úmyselne vyhľadávali, no v tomto prípade si to dianie rozhodne pýtalo. (75%) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

*Jděte do toho s co nejméně informacemi, nekoukejte na trailer, nečtěte obsáhlejší recenze* /// Film jsem měl v merku už poměrně dlouho, dejme tomu rok a něco, a věděl jsem o něm jen tolik, že se snad má jednat o nápaditou hororovou variaci na Sám doma. S prvními festivalovými ohlasy jsem zaznamenal informaci, že je nejlepší před zhlédnutím o filmu víc nevědět, a tak jsem se toho držel a zkusil si pro jednou jít do filmu téměř naslepo. A dobře jsem udělal! Za tu dobu, co jsem na film čekal, mě napadla spousta možných hororových variací na Sám doma (třeba, že budou ten barák střežit před Santa Klausem, haha), ale to, co skutečně přišlo, na to jsem tedy připravený nebyl. Po dlouhé době mě něco fakt překvapilo. A to nejenom vývojem děje, ale i atmosférou, čekal jsem to odlehčenější ... a ono je to ve skutečnosti docela ostré. Na konci roku tohle rozhodně půjde do hororové TOP desítky letoška a Chris Peckover má po Undocumented další povedený zářez. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Vánoční koledy, pavouci a plechovky s barvou odkazují na film Sám doma (1990). (TheSpearCZ)
  • Na začiatku filmu môžeme vidieť Garretta (Ed Oxenbould) hrať populárnu hru vydavateľstva Endnight Games, "The Forest". (drake31)

Reklama

Reklama