Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

sud 

všechny recenze uživatele

Film jsem měl ještě v živé paměti z dob, kdy ho dávali na ČT (asi před deseti lety). Velice zajímavý válečný snímek, ve kterém si to Spojenci a Němci nerozdávají na bitevním poli za pomocí zbraní, ale s míčem na fotbalovém hřišti v nerovném zápase (ty Německý fauly byly hnusný). Sylvester Stallone odvedl poměrně dobré herectví, i když jeho pohyby v bráně jsou všelijaké (no, naštěstí jich není moc), Michael Caine a Max Von Sydow skvělí jako vždy a nejvíce se mi líbil Pelé, který zaválel nejen coby fotbalista (není divu), ale i jako herec. Konec je sice trochu nereálný (Němci by přece stříleli), ale přesto se jedná o velmi povedený a zajímavý film. ()

Adaamos21 

všechny recenze uživatele

Něco mi lehce chybělo k většímu zážitku, ale rozhodně tu nechyběl s přehledem hrající Michael Caine a Max von Sydow, Sly v bráně a nejen Pelé v poli. Dobrý, válečně-sportovní film, který úplně nenadchne, ale rohodně neurazí. Závěr s tunelem a hráči, kteří se vrátili dohrát utkání a po zápase se ztratili v davu za pomoci fanoušků je super. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jako fotbalový fanoušek a bývalý aktivní hráč, jsem měl v dětství NEROVNÝ ZÁPAS velmi rád. A to hlavně kvůli Pelému a přítomnosti dalších světových hvězd míče kopaného. Až později jsem samozřejmě docenil i filmové persony, kterých se tady sešlo a to požehnaně. Vedle hlavního hrdiny, kterého si s chutí střihl Sylvester Stallone, jsou zde přítomna taková herecká esa, jako Michael Caine či Max von Sydow. Režíruje legendární John Huston a hudba Billa Contiho není také vůbec špatná. Líbí se mi celý film, ale nejlepší je samozřejmě závěrečná půlhodina, kdy se hraje fotbalové utkání. V sázce je ta nejcennější trofej - svoboda! ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Ve finále nepovedený snímek, který nezachrání ani vcelku hvězdné obsazení. Milovníci fotbalu budou možná nadšenější než-li já, pro kterého je sledování fotbalového "mače" tím největším utrpením. Z těchto důvodů proto Nerovný zápas byl opravdu nerovným. Tvůrci se mi snažili podat tuto hru jako velmi dramatickou, ovšem Stallone v brance to srážel přesně na tu úroveň, jakou mají české extraligové zápasy, tedy komedie s prvky tragédie, což se však neslučuje se škatulkou filmu "drama", kdy se někteří snaží až moc a druzí působí jako pěst na oko. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu možná účast Stalloneho spíše uškodila. Osobně si myslím, že se pro tuhle roli moc nehodil a slušela by víc určitě jinému typu herce. Nicméně film musí potěšit každé fotbalové srdce, protože je opravdu na co koukat a třeba jen účast samotného Pelého, bylo naprosto úžasné rozhodnutí, protože se naopak do filmu hodil a role mu padla jak zadek na nočník. Navíc je to snad první film z 2 světové války, kde nikoho nezabili :-) Sledovat ty zbídačené válečné zajatce, jak to i přes nepřízeň rozhodčích, nandají skopčácké jedenáctce, až Hitler pukal vzteky, to byla opravdu velká podívaná. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Pelé hraje ve filmu s číslem deset, stejně jako během své skutečné fotbalové kariéry. (Vojcl)
  • Pelé je vo filme jediný černoch. (Shakers)
  • Stallone si při tréninku zlomil prst, když chtěl zabránit Pelému dát gól. (pan Hnědý)

Reklama

Reklama