Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Válečný film v kombinaci s propagandistickým fotbalem možná zní nereálně na válečná léta ovšem pro mě je to moc příjemná podívána. Skvělé obsazení, napínavé okamžiky tenhle film je prostě zajímavý zaslouží hodnocení tak 75 a více, ovšem jelikož takové nemá tak mu vypomůžu plným počtem hvězd. Jinak bych mu dal asi 4. S. Stallone je tu takový přirozený a v pohodě, nevybočuje moc z kolektivu, i když jako brankář mi přijde dost umělý. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jako fotbalový fanoušek a bývalý aktivní hráč, jsem měl v dětství NEROVNÝ ZÁPAS velmi rád. A to hlavně kvůli Pelému a přítomnosti dalších světových hvězd míče kopaného. Až později jsem samozřejmě docenil i filmové persony, kterých se tady sešlo a to požehnaně. Vedle hlavního hrdiny, kterého si s chutí střihl Sylvester Stallone, jsou zde přítomna taková herecká esa, jako Michael Caine či Max von Sydow. Režíruje legendární John Huston a hudba Billa Contiho není také vůbec špatná. Líbí se mi celý film, ale nejlepší je samozřejmě závěrečná půlhodina, kdy se hraje fotbalové utkání. V sázce je ta nejcennější trofej - svoboda! ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Člověk by ani nevěřil, že to je film Johna Hustona. Režie je sice skvělá, ale film přesto působí strašně obyčejně, má předvídatelný scénář plný patosu a nepravděpodobných situací (pochybuji, že by nacisté nechali proti svým hráčům nastoupit černocha), nudné – přestože jinak velmi dobré – herce a až příliš otevřený konec, z kterého se vlastně nic nedozvíte. Vím, že není snadné překonat Velký útěk, ale že se mu o více než deset let novější film ani nevyrovná, mě s přihlédnutím ke jménu režiséra mrzí skutečně hodně. 65% Zajímavé komentáře: Shit, dobytek, Velemír, MeGaBiTe ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Nechápu nízké hodnocení tohoto snímku. Vítězství je skvěle natočené sportovně-válečné drama s celou plejádou hereckých i fotbalových hvězd. Jako příběh je to sice možná dost naivní, ale stejně jsem si to užil od začátku do konce. Tohle není dokument z druhé světové války, ale tak trochu pohádka pro dospělé. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se musela dívat kvůli semináře, jinak bych o něj asi těžko zavadila. Na první pohled u mě neměl dobré vyhlídky - nemám ráda Slye, i když je fakt, že mi z těch akčních borečků vadí skoro nejméně, válečné filmy, pokud nejsou podány jako osobní drama, nejsou nic pro mě, fotbal nežeru. No a podle mých očekávání film taky dopadl. Pro mě neskutečná nuda. Sly se nepředvedl a v bráně byl neskutečně toporný, scény fotbalu byly nasnímány dosti nekvalitně. Škoda, mělo to perspektivu a potenciál, ale tvůrci to dokonale zazdili a vytvořili celkem nudný film. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Pelé hraje ve filmu s číslem deset, stejně jako během své skutečné fotbalové kariéry. (Vojcl)
  • Jelikož filmaři nemohli najít velký fotbalový stadion bez věžového osvětlení, které se začalo používat až po 2. světové válce, natočili zápas na Hidegkuti Nándor Stadium v Budapešti v Maďarsku. Zápasu se zúčastnilo 250 tisíc maďarských komparzistů. (pan Hnědý)
  • Tento film vydělal 10 950 000 dolarů. (McLushi)

Reklama

Reklama