Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

janesX 

všechny recenze uživatele

Náhodne som tento kúsok objavil na tv Dajto a musím priznať že napriek vrcholne otravnej hodine reklám (6x10min!) ma chytil, a nepustil až do konca. Aj keď je príbeh tak naivný že je miestami až nenormálny a tiež nejaké detaily sa fakt dali spraviť lepšie, celok pôsobý na človeka kúzelne.Futbalový zápas je aj podľa mňa natočený tak akosi nemotorne, zápasy sa iste takto netočia, ale tu sa musím trochu opraviť, lebo toto nieje žiadny futbalový zápas, toto je F i L M . ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velice odvážný pokus vrátit na plátna kin téma o útěcích ze zajateckých táborů v době druhé světové války, ve kterém byla použita skutečná událost, neboť toto téma už bylo dávno pryč. Tentokrát byl uspořádán fotbalový zápas mezi zajatci a německým wehrmachtem. Vznikla tím kombinace zajateckého tématu se sportovním, ale byl vytvořen tak nevýrazný snímek, že naprostému propadáku nezabránily ani skutečné hvězdy, jakou byl Michael Caine, Max von Sydow či skutečný fotbalový fenomén své doby Pelé. Středem divácké pozornosti je samozřejmě Sylvester Stallone, který se stále neúspěšně snažil vymanit z Rockyho slávy. Diváci ho prostě měli zaškatulkovaného vždy a všude, ať udělal co udělal. A právě tímto vlivem zřejmě záměrně není úplně dějově středem pozornosti. Nakonec to stejně nepomohlo. Mnohé scény snažící se o vážnost spíše budí úsměv nad marnou snahou dané přesvědčivosti. Nejkritičtější je samotný fotbalový zápas v druhé polovině snímku. Hůř natočené snad už ani spatřit nelze. Přitom námětově dějová linka snahy útěku není zase až tak špatná, jak vypadá. Chtělo to ale na scénáři více zapracovat. Scéna, kdy se všichni v poločase v tunelu na útěku zarazí a chtějí se vrátit, neboť prohrou zápasu ztratí daleko více než svobodu, si už nechápající divák nad stylem zpracování může hlavu ukroutit. V rámci převážně Stalloneho filmografie je to sice jeho fanoušky vyhledávaná klasika, která ale z hlavy vyšumí dříve, než by se kdo nadál. Jen tak mimochodem, jedná se o americký remake maďarského filmu ´Dva poločasy v pekle´ (1961), nebo o inspiraci či přímo ukradení námětu? ()

Reklama

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Ve finále nepovedený snímek, který nezachrání ani vcelku hvězdné obsazení. Milovníci fotbalu budou možná nadšenější než-li já, pro kterého je sledování fotbalového "mače" tím největším utrpením. Z těchto důvodů proto Nerovný zápas byl opravdu nerovným. Tvůrci se mi snažili podat tuto hru jako velmi dramatickou, ovšem Stallone v brance to srážel přesně na tu úroveň, jakou mají české extraligové zápasy, tedy komedie s prvky tragédie, což se však neslučuje se škatulkou filmu "drama", kdy se někteří snaží až moc a druzí působí jako pěst na oko. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se musela dívat kvůli semináře, jinak bych o něj asi těžko zavadila. Na první pohled u mě neměl dobré vyhlídky - nemám ráda Slye, i když je fakt, že mi z těch akčních borečků vadí skoro nejméně, válečné filmy, pokud nejsou podány jako osobní drama, nejsou nic pro mě, fotbal nežeru. No a podle mých očekávání film taky dopadl. Pro mě neskutečná nuda. Sly se nepředvedl a v bráně byl neskutečně toporný, scény fotbalu byly nasnímány dosti nekvalitně. Škoda, mělo to perspektivu a potenciál, ale tvůrci to dokonale zazdili a vytvořili celkem nudný film. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Teď si představte sportovní film z druhé světové války ve kterém se objeví najednou Michael Caine, Sylvester Stallone a zároveň také Pelé se spoustou dalších významných, ale nám nepamětníkům již méně známých fotbalových hráčů. Děj filmu je hodně volně založen na skutečných událostech a co se týče kvality, tak není žádným výrazným kultovním počinem. Rozhodně zajímavé vidět, ale že by se Vám něco stalo pokud Vítězství vynecháte, tak to tedy ne. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Pelé je vo filme jediný černoch. (Shakers)
  • Tento snímek mohl mít klidně v záhlaví uvedeno "Natočen podle skutečné události". Scénáristé vycházeli z tzv. Zápasu smrti, který sehráli ruští vězni proti vybranému mužstvu luftwaffe v koncentračním táboře. Rusové, bývalí hráči moskevských klubů, porazili letce 5:1 a několik z nich, mimo jiné výborný brankář Trusevič, skutečně byli popraveni. (Robbi)
  • Tento film vydělal 10 950 000 dolarů. (McLushi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno