Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Velemír 

všechny recenze uživatele

Sly "Zlatá malina" Stallone působí ve filmu Johna Hustona na první pohled poněkud nepatřičně, ale pokud se vydržíte dívat dostatečně dlouho, zjistíte stejně, že tenhle Huston už tak jako tak není tím, čím býval, a že snímek nakonec ani tak nesráží módní ansámbl, jako spíš patetický příběh, který nestydatě kříží přinejmenším dvě nezapomenutelné ikony válečné kinematografie - VELKÝ ÚTĚK a MOST PŘES ŘEKU KWAI... V poměřování se svými staršími bratříčky ani zvítězit nemohl (střízlivě vzato), ale obávám se, že i beztoho se tomuhle slepenci podařilo uhrát ty průměrné tři bodíky jen stěží... A to bych vítězstvím rozhodně nenazýval...! ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Jsem příznivec fotbalu, takže mě potěšil Pelé a i ve 41 letech byl stále výborný. Námět je také zajímavou myšlenkou a ještě vychválím hudbu. Jinak to zase nebylo nic mimořádného. Stallone jako Rocky je přirozený, ale jako fotbalový brankář, to byla tragédie. Určitě stále v brance při natáčení poprvé v životě. Výsledek 4:4 byl morálním vítěztvím pro spojence i obecenstvo a pro mě je to přesně za tři. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Vítězství jsem viděl jako Stallonův fanda někde ve 20ti a už tehdy mě to přišlo divný. Ono je to pěkně natočené, nenudí to, ale je to absolutně debilní. Šílený námět kombinuje válečný, vězeňský a sportovní film. Scénář hoří - fešácký zajatecký tábor se spravedlivým velitelem, padělatelem co sežene foťák či doklady, neuvěřitelné scény (útěk, návrat bez trestu) až po naprosto absurdní poločasové rozhodnutí a finální útěk (nikdo by nestřílel?). Caine a von Sydow nemají co hrát a Stallone se do válečného filmu nehodí (jeho postava je tu vlastně navíc). Dlužno říct, že je tu pár legendárních fotbalistů (i když většina po čtyřicítce) v čele s famózním Pelém, finální fotbalový zápas je naprosto lahůdkový a jako fotbalový fanda jsem nadšený, že jsem taky jednou viděl ve filmu fotbal a ne nějaký americký sport. Pěkně jsem si zafandil :) Jo a Stallone v brance rozhodně není marný, v naší kapr lize jsou stokrát horší tragédi. Takže asi neutrální 3*. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tenhle snímek měl hodně rád, ale včera jsem ho dal po delší době znovu, protože jsem si všiml že ho zde nemám hodnocen a musím tedy říct, že takhle naivně natočenej příběh jsem už dlouho neviděl. Samotný fotbalový utkání fotbal nepřipomíná ani z rychlíku. Napětí absolutně nulový a vlastně jen účast mnoha hvězd filmových a fotbalových dělá z filmu alespon trošku atraktivní podívanou. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

všechny fanoušky fotbalu musí tenhle film těšit. Pokud tedy nemají sportovního ducha jako jistý pan Horník a jemu podobní, kteří jdou tomu štěstíčku trochu naproti. Je to taková pohádka pro dospělé, protože takřka všechno, Stallonem v brance a závěrem filmu konče, je celkem neuvěřitelné...jediné, co je skutečné a pravé, je umění Edsona Arantese Do Nascimenta. Nicméně vědomí poslední scény, ve které se objeví Max von Sydow, mě pokaždé donutí dívat se na Vítězství znovu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Tento film vydělal 10 950 000 dolarů. (McLushi)
  • Jelikož filmaři nemohli najít velký fotbalový stadion bez věžového osvětlení, které se začalo používat až po 2. světové válce, natočili zápas na Hidegkuti Nándor Stadium v Budapešti v Maďarsku. Zápasu se zúčastnilo 250 tisíc maďarských komparzistů. (pan Hnědý)
  • Pelé, Robert Moore, Osvaldo Ardiles. Ale na trávníku byli i jiní skvělí borci: Paul van Himst, Kazimierz Deyna či Hallvar Thoresen. (Robbi)

Reklama

Reklama