Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, celkem originálně pojatý, se skvělým Cainem, obklopen duchem fotbalu a touze po vítězství, takže lehce pozapomenete, že je to absolutně nereálné . Film je jen jednou a to obrovskou vadu jménem Stallone, totální neherec se ani neobtěžoval naučit se pro film obstojně chytat a jeho výkony jsou k smíchu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hvězdami naplněné béčko, které se ovšem velice dobře sleduje a to nejen díky zmíněným hercům a fotbalistům, kteří tu vystupují, ale též skrz námět. Ten se sice může zdát poněkud jednoduchý a takřka nereálný v opravdové válce, avšak něco podobného se údajně opravdu stalo. V zásadě jde o příjemný a vesměs i odpočinkový snímek, kterému je menší dávka napětí vlastní. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velice odvážný pokus vrátit na plátna kin téma o útěcích ze zajateckých táborů v době druhé světové války, ve kterém byla použita skutečná událost, neboť toto téma už bylo dávno pryč. Tentokrát byl uspořádán fotbalový zápas mezi zajatci a německým wehrmachtem. Vznikla tím kombinace zajateckého tématu se sportovním, ale byl vytvořen tak nevýrazný snímek, že naprostému propadáku nezabránily ani skutečné hvězdy, jakou byl Michael Caine, Max von Sydow či skutečný fotbalový fenomén své doby Pelé. Středem divácké pozornosti je samozřejmě Sylvester Stallone, který se stále neúspěšně snažil vymanit z Rockyho slávy. Diváci ho prostě měli zaškatulkovaného vždy a všude, ať udělal co udělal. A právě tímto vlivem zřejmě záměrně není úplně dějově středem pozornosti. Nakonec to stejně nepomohlo. Mnohé scény snažící se o vážnost spíše budí úsměv nad marnou snahou dané přesvědčivosti. Nejkritičtější je samotný fotbalový zápas v druhé polovině snímku. Hůř natočené snad už ani spatřit nelze. Přitom námětově dějová linka snahy útěku není zase až tak špatná, jak vypadá. Chtělo to ale na scénáři více zapracovat. Scéna, kdy se všichni v poločase v tunelu na útěku zarazí a chtějí se vrátit, neboť prohrou zápasu ztratí daleko více než svobodu, si už nechápající divák nad stylem zpracování může hlavu ukroutit. V rámci převážně Stalloneho filmografie je to sice jeho fanoušky vyhledávaná klasika, která ale z hlavy vyšumí dříve, než by se kdo nadál. Jen tak mimochodem, jedná se o americký remake maďarského filmu ´Dva poločasy v pekle´ (1961), nebo o inspiraci či přímo ukradení námětu? ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Zuří druhá světová válka a Němci bojují se Spojenci. Tento snímek nám ale neukáže bitvu z vojenského hlediska, ale bitva se odehraje během devadesáti minut na zeleném trávníku. Ano, je to fotbalový match mezi válečnými nepřáteli. A bylo hodně zajímavé pozorovat sportovní příběh v době nejkrutější. V první půli mi to přišlo jako takový slabý odvar Velkého útěku, potom se začalo vše točit okolo zápasu. Režisér John Huston si s tím pohrál dobře a mě se film líbil. Když pak do celého toho maratonu započítate jak filmové hvězdy (Stallone, Caine), tak i ty fotbalové (Pelé, Moore), dostanete pohodový filmeček, který potěší jak příznivce druhé vojny, tak i sportovní. Jo, a Pelé by se jako herec určitě uživil :-). ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč jsem se na tohle koukal, je, že miluju fotbal. Jinak bych o to asi nezavadil. Vítězství rozhodně není úplně hloupý film, jen prostě nemá nic, co by v člověku zůstalo. Příběh je fajn, jen mi přijde trošku odfláknutý a ne tak úplně pravděpodobný. Předpokládám, že ve skutečnosti by se víc řezali a nacisti by byli mnohem zlejší a krutější. Jinak herecké výkony jsou v pohodě, von Sydow to zvládl, Caine je taky dobrý a Stallone taky v pohodě. Sice jeho brankáře mu nežeru ani náhodou, ale což. Závěrečný fotbalový zápas je ze začátku dost chaotický a nepřehledný, pak se to ale zlepší a už je docela strhující, i když je jasné, jak to dopadne. Pelé je famózní a neuvěřitelný borec, jak tam kreslil na tabuli, jak dá gól, byla neskutečná scéna. Kolem a kolem solidní oddechovka s pár dost povedenými fotbalovými scénami a legendárními fotbalisty. 60% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Pelé je vo filme jediný černoch. (Shakers)
  • Tento film vydělal 10 950 000 dolarů. (McLushi)
  • Pelé, Robert Moore, Osvaldo Ardiles. Ale na trávníku byli i jiní skvělí borci: Paul van Himst, Kazimierz Deyna či Hallvar Thoresen. (Robbi)

Reklama

Reklama