Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ray Breslin (Sylvester Stallone) je neustále na útěku - živí se totiž testováním nedostatků zabezpečovacích systémů ve věznicích. Uplynulo už několik let, kdy se stal obětí zrady a musel sáhnout až na dno svých sil, aby unikl z nechvalně známé prosklené Hrobky. Po tomto úspěchu mu prestiž ještě stoupla, získal množství nových zakázek a nyní čelí nové velké výzvě. Jeden z členů jeho týmu zmizí a ocitne se v tajném technologickém zařízení s příznačným názvem Hádes. Tajemná organizace v něm vězní unesené osoby, které disponují důležitými informacemi nevyčíslitelné hodnoty. Bohatí obchodníci, tajní agenti, politici i mezinárodně hledaní zločinci - nikomu z nich se zatím nepodařilo dostat se ven. Jediná cesta pro Raye Breslina tak znovu vede směrem dovnitř... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (321)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička byla docela solidní akční zábava, tak dvojka je absolutní béčko bez jakékoli inovace nebo nápadu. Naopak. Chápu, že by někdo chtěl pokračování jedničky. Byla zábavná a originální. Pak vůbec nerozumím proč se kývlo na tohle, když to nemá budget ani na zaplacení scénáře. Sly hraje druhé housle a Bautista je ve filmu nejdéle pět minut, pouze aby se dalo říci, že je ve filmu a jeho jméno na plakátě. Ten film má naprosto béčkovou stylizaci a příběh je k uzoufání nudný a předvídatelný. Ty zvraty jsou tak "nečekaný" až mám pocit, že to tvůrci nemohou myslet vážně. No prostě ne, nečekal jsem, že zopakují úspěch jedničky, ale navázat se nějak průměrně dalo. Tohle je fakt pokračování k ničemu. Po posledním monologu jsem si řekl "bože ať není žádná trojka". Jukni na CSFD a víte co? Oni už trojku udělali a to hned o rok později. (28 %) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(25%) Co k tomu mám asi dodávat ? S většinou komentářů na CSFD souhlasím. Je to narychlo zpatlaná sračka, která ani za to 1 shlédnutí nestojí. Až tak mi nevadilo, že se z tohoto pokračování stalo levné béčko. Ale aby zde nebyla absolutně žádná snaha vytvořit pár dobrých prvků filmu, to už mě opravdu irituje. Režisér Miller natočil pár sraček, ale také i nedávno obstojný thriller First Kill, který mi dal naději, že by tento počin nemusel dopadnout až tak zle. No, mýlil jsem se. Akce tvoří většinou souboje a sem tam nějaké ty přestřelky. Nechybí ani nějaký výbuch, ale to je už bezcenný doplněk v rámci akce. Souboje mě absolutně nebavili, jednak byli debilně sestříhané a k tomu neobsahovali nic, co by mě zaujalo. Přestřelky byly natočeny relativně normálně, ale opět mě moc neoslnili. Hlavní hrdinové mě teda vůbec nechytli. Stallone tu má vedlejší roli. Rozhodně ho potěší vidět, Stallone se snažil, jeho roli jsem mu uvěřil, ale v akci se bohužel moc nepředvedl. Pouze v jedné akční scéně v baru, která mi jako jediná přišla ještě tak slušně průměrná, pak už měl Sly jen menší finální souboj, který byl dost krátký. Sly se do vězení Hades dostane až po hodině filmu ! Bautista se také moc nepředvedl, párkrát si tu zastřílel. Co se týče příběhu, tak to byla snad nejhorší chyba snímku. At už jsem se snažil ho pochopit sebevíc, neustále jsem tam měl mezery. Bylo to tak chaoticky a nudně podané, že jsem si musel dát asi 4 pauzy. Celé to vězení Hades bylo takové divné, rozhodně ne zajímavé. Názvy Zoo apod. – to jsem se fakt musel šklebit. Finále je rychlé a akcí to vůbec nezachrání. A k tomu takový divně zvolený soundtrack. Za další negativní věc bych zmínil nechutně vytvořené elektrizující efekty při výbojích el.proudu – to bylo něco strašného. Zasloužilo by si to spíš 1*, ale já znám o něco horší braky, tohle jako celek bylo spíš neuvěřitelně nudné. Děsím se trojky a očekávám podobnou sračku. Mrzí mě, že původní Plán útěku, který je mou 100% srdcovkou takhle pojebali. Ale co, beru to sportovně, každý den není posvícení, těším se na druhého Creeda a na pátého Ramba – snad nebudu zklamán. PS: Po rozložení v hlavě snižuji na 1* a 25% ! Tohle Sly fakt zapotřebí neměl! Kurvit skvělý první film, který mám v TOPCE. :( ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Escape Plan 2: Hades je presne ten typ filmu, ktorý pôsobí, ako keď si zoberiete dobrý film a urobíte z neho mizernú sériu, kde nás čaká minimálne ešte jeden film. A úplne zbytočne. Myslím si, že keby to porovnám od A po Zet nenájdem jedinú vec, ktorá by na tomto filme bola lepšia proti prvému "Escape Plan". Osobne ani neviem či je to vlastne väzenie, z ktorého je treba utekať, alebo niekto príliš veľakrát videl film "Cube". S tým zabezpečením a všetkými vychytávkami mi to viac pripomenulo asi to. Okrem toho ak ste čakali, že Sylvester Stallone alias Ray Breslin tu bude hlavným hrdinom - SORRY! V skutočnosti je hlavným hrdinom jeden z členov jeho tímu, ktorý tu skončí zavretý. A ten bude hľadať cestu von. Ku koncu sa do Hadesu dostane aj Breslin, no už je neskoro na to, aby ste z neho urobili hlavného hrdinu. Viac-menej je celý čas len ako vedľajšia postava. A čo sa týka výbuchov, efektov a akčných scénok, tak z toho skutočne urobili tragédiu pre oči. Ani jedno z toho nepôsobilo realisticky. Po tom, čo som film dopozeral som sa pozrel, čo režíroval už Steven C. Miller a potom to všetko zapadlo do seba. Nie je dobrým akčným režisérom, nevie pracovať dobre s materiálom, podáva nám klišé, ktoré sme videli miliónkrát a nevie ani dobre film sústrediť na svojho hlavného hrdinu, no miesto toho si nájde iného. Je to pád skoro na dno pre túto sériu. Osobne odporúčam aby ste si pozreli iba prvý film a toto ignorovali. Nestojí to za váš čas. Hodnotenie: D+ ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Aby film fungoval musí převažovat to dobrý nad špatným. Když toho dobrýho je naprostá většina, tak jsme svědky výjimečného okamžiku. Průser ale nastává, když toho fajn je žalostně málo a když už se něco najde umlátí to tuna odpadu. Pokud tenhle film mám skutečně brát jako pokračování skvělého prvního dílu, můžu říct, že je všechno špatně. Sly si klidně k Johnu, Rockymu, Barneymu mohl přidat další silnou postavu. Místo toho je pokračování podupáním všeho co první Plán Útěku dokázal. Pokud ale přimhouřím oko a budu název filmu brát jen jako titulek plakátu, který má někoho nalákat a tudíž brát viděných 90 minut jako samostatnou kapitolu, tak naštvanej nebudu. Místy jsem se i bavil. Vytknu jednu věc. Hlavní hrdina mě byl úplně volnej. Jinak to ale celé odsýpalo. Sem tam fajn bitka, můj olíbenec Sly a nastěstí krátká stopáž. 65 procent za fajn béčko. 45 procent za příšerný pokračování, takže suma sumárum 55. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. A dosť veľké. Vlastne sa divím, že niečo takéto išlo aj do kín, pretože je to čisté video béčko. Ale to by až tak nevadilo ako to, že celá kampaň nám sľubovala Slya a Bautistu. Escape Plan 2 síce neobsahuje takmer žiadne šokujúce prevratné scény a dostane vás len tým, že namiesto hrdinov na plagáte (kvôli ktorým to pozeráte), zistíte, že oni tam vlastne ani nehrajú. Teda hrajú, ale iba vedľajšie úlohy a hlavnú úlohu hraje nesympatický Číňan s jedným výrazom a postojom, ktorého meno si prečítajte radšej sami: 黄晓明. Čo sa týka samotného filmu, tak by to nemuselo byť zlé, keby sa hlavne úlohy vymenili trošku a poupravil sa príbeh, ale dobre, dalo sa to pozrieť aj tak, až na to, že 黄晓明 nemá vôbec takú charizmu ako Stallone a nevie skratka utiahnuť film. Trochu zaujme väzenie, ktoré je zaujímavé, ale to je tak všetko. Celý film trpí na nudnom hercovi, akciách, ktoré sú zlé natočené, pretože neviete kto kope koho, dialogy niekedy tiež stoja za figu, chybajú lepšie hlášky a hrdinom v celách pomáha scenárista, tak ako potrebuje a vždy im všetko záhadne potom vychádza. Netvrdím, že toto nebolo už v prvom filme, ale tam to nebolo také okate. Taktiež aj zaporák bol slabý, nudný a nevýrazný a koniec rýchlo odbyty a nasilu tlačí na pokračovanie. Skratka film, ktorý nepatrí do kín. Bavila ma len polka. 45% - 2* ()

Galerie (89)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Roli jednoho z vězňů si zahrál UFC welterweight champion Tyron Woodley. (coffeeblack)
  • Film bol natočený za 19 dní. (Paldiny)

Reklama

Reklama