Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ray Breslin (Sylvester Stallone) je neustále na útěku - živí se totiž testováním nedostatků zabezpečovacích systémů ve věznicích. Uplynulo už několik let, kdy se stal obětí zrady a musel sáhnout až na dno svých sil, aby unikl z nechvalně známé prosklené Hrobky. Po tomto úspěchu mu prestiž ještě stoupla, získal množství nových zakázek a nyní čelí nové velké výzvě. Jeden z členů jeho týmu zmizí a ocitne se v tajném technologickém zařízení s příznačným názvem Hádes. Tajemná organizace v něm vězní unesené osoby, které disponují důležitými informacemi nevyčíslitelné hodnoty. Bohatí obchodníci, tajní agenti, politici i mezinárodně hledaní zločinci - nikomu z nich se zatím nepodařilo dostat se ven. Jediná cesta pro Raye Breslina tak znovu vede směrem dovnitř... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (321)

HAL odpad!

všechny recenze uživatele

Notyvole, to je tak tupý laciný brak, že by v tom odmítl hrát i Seagal. Na jedničku si matně vzpomínám jako na pohodové béčko ve kterém se konečně sešli Arnie se Slyem. Nu a tohle je od té doby hodně ukrutný úpadek. Tady už Arnie není vůbec, asi se rozhodl že pro něj dno bude představovat Terminator Genisys, Stallone je tu tak 15 minut, Bautista asi 5 - s tím že Sly vlastně jen pořád mluví a na konci má unylou, ani ne minutovou bitku, a Bautista předstírá že je hipster a na konci párkrát zamává zbraní. Mezi hlavními rolemi je nejznámější ksicht Amos z The Expanse, a Xiaoming Huang (hromada čínských béček a kdysi sidekickoval v Ip Man 2), který se umí hýbat víc než všichni ostatní na place dohromady, takže i jeho schopnosti (bojové, ne ty neherecké) umě maskuje střih. Co střih nezamaskuje je debilní zápletka, ve které se chvíli řeší nějaké sci-fi o zničení světa, chvíli pomsta za předchozí díl, a chvíli vězeňská arénovka kde vězni co prohrají nedostanou najíst, a ti co vyhrají si můžou jít za odměnu malovat. Smysl to moc nedává, ale nějak to slepili dohromady, a víc než děj tu stejně nutí k zamyšlení otázka proč je to taková nuda, proč všechny efekty střelby, krve, a vůbec čehokoli digitálního vypadají jako by byly dodělané v Malování, proč Stallone klesl tak hluboko, a hlavně který blázen se tuhle Direct-To-VHS blitku proboha rozhodl nasadit do našich kin. Po tomto jsem si musel rychle pustit Ramba, abych si spravil chuť u něčeho inteligentního. 1/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První půlhodina pro mě byla naprosto nepochopitelná a hodně jsem se rozkoukával. Hned vysvětlím proč. První díl jsem viděl několikrát, mám ho moc rád a před pěti lety to pro mě bylo částečné zmrtvýchvstání osmdesátek a klasických akčňáků. Hades je něco úplně jiného. Je o hodně brakovější, ačkoliv s rádoby moderní zápletkou (resp vězením), ovšem napsanou v osmdesátkách tak, jak by si tehdy představovali rok 2018. Rozhodně nekoukat, pokud máte rádi Slye a Bautistu, oba tu mají vedlejší role a ačkoliv jsou v nich výborní, celé by to šlo vystavět i bez nich. Ačkoliv mě celá první polovina přišla hrozně zvláštní, stejně tu ode mě visí bezprecedentní 4 hvězdy. To je kvůli snadno snesitelné stopáži, u které jsem vydržel na jedno posezení (což by se u naprosté nudy nestalo, to čím dál více přerušuji) a některým akčním scénám, na které se vesměs dobře kouká. A také půl hvězdy za vizuál, sedí mi to takhle více než šedá Hrobka. Celkově ale samozřejmě velké zklamání s obřím cliffhangerem, na nějž trojka příští rok naváže a něco mi říká, že napodruhé už budu poněkud méně shovívavější, pokud dostaneme to samé. ()

Reklama

nash. odpad!

všechny recenze uživatele

Po vydařené a zábavné jedničce, kde fungovala minimálně chemie mezi dvojicí bývalých akčních bouráků, tentokrát Sly skončil v base, ze které opravdu úniku není. Žádný plán v podobě scénáře, který by dával smysl, žádné zamřížované okýnko, kterým by pronikl alespoň malý paprsek logiky a osvětlil nesmyslnost toho, co se tu odehrává. Sly navíc končí někde na samotce, odkud ho jen občas na pár minut vypustí, aby mohl zapózovat a pronést nějaké moudro. Pokud se i při tom mále snažil herecky zapadnout mezi ostatní zdejší dřeva docela se mu to daří. Bohužel. Děj absolutně nedává smysl, celé to působí lacině, jako by to natočili u Stallonů v garáži, herecky je to odfláknuté jako by na to v té garáži měli sotva jedno odpoledne. Navíc je výsledkem nebetyčná nuda. Bez Arnolda, téměř bez Sylvestra, bez nápadu, bez napětí, bez sebemenšího důvodu ztrácet z touhle pitomostí čas. Možná vůbec nejhorší Stallonův film. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Aby film fungoval musí převažovat to dobrý nad špatným. Když toho dobrýho je naprostá většina, tak jsme svědky výjimečného okamžiku. Průser ale nastává, když toho fajn je žalostně málo a když už se něco najde umlátí to tuna odpadu. Pokud tenhle film mám skutečně brát jako pokračování skvělého prvního dílu, můžu říct, že je všechno špatně. Sly si klidně k Johnu, Rockymu, Barneymu mohl přidat další silnou postavu. Místo toho je pokračování podupáním všeho co první Plán Útěku dokázal. Pokud ale přimhouřím oko a budu název filmu brát jen jako titulek plakátu, který má někoho nalákat a tudíž brát viděných 90 minut jako samostatnou kapitolu, tak naštvanej nebudu. Místy jsem se i bavil. Vytknu jednu věc. Hlavní hrdina mě byl úplně volnej. Jinak to ale celé odsýpalo. Sem tam fajn bitka, můj olíbenec Sly a nastěstí krátká stopáž. 65 procent za fajn béčko. 45 procent za příšerný pokračování, takže suma sumárum 55. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. A dosť veľké. Vlastne sa divím, že niečo takéto išlo aj do kín, pretože je to čisté video béčko. Ale to by až tak nevadilo ako to, že celá kampaň nám sľubovala Slya a Bautistu. Escape Plan 2 síce neobsahuje takmer žiadne šokujúce prevratné scény a dostane vás len tým, že namiesto hrdinov na plagáte (kvôli ktorým to pozeráte), zistíte, že oni tam vlastne ani nehrajú. Teda hrajú, ale iba vedľajšie úlohy a hlavnú úlohu hraje nesympatický Číňan s jedným výrazom a postojom, ktorého meno si prečítajte radšej sami: 黄晓明. Čo sa týka samotného filmu, tak by to nemuselo byť zlé, keby sa hlavne úlohy vymenili trošku a poupravil sa príbeh, ale dobre, dalo sa to pozrieť aj tak, až na to, že 黄晓明 nemá vôbec takú charizmu ako Stallone a nevie skratka utiahnuť film. Trochu zaujme väzenie, ktoré je zaujímavé, ale to je tak všetko. Celý film trpí na nudnom hercovi, akciách, ktoré sú zlé natočené, pretože neviete kto kope koho, dialogy niekedy tiež stoja za figu, chybajú lepšie hlášky a hrdinom v celách pomáha scenárista, tak ako potrebuje a vždy im všetko záhadne potom vychádza. Netvrdím, že toto nebolo už v prvom filme, ale tam to nebolo také okate. Taktiež aj zaporák bol slabý, nudný a nevýrazný a koniec rýchlo odbyty a nasilu tlačí na pokračovanie. Skratka film, ktorý nepatrí do kín. Bavila ma len polka. 45% - 2* ()

Galerie (89)

Zajímavosti (5)

  • Film bol natočený za 19 dní. (Paldiny)
  • Roli jednoho z vězňů si zahrál UFC welterweight champion Tyron Woodley. (coffeeblack)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama