Reklama

Reklama

Až tam nezbyl žádný

(seriál)
  • Česko Deset malých černoušků (více)
Trailer

Epizody(3)

Kniha "Deset malých černoušků" od Agathy Christie, které se na celém světě prodalo přes sto milionů výtisků, se stala nejprodávanější detektivkou všech dob. A nyní byla poprvé převedena do seriálové podoby. Je rok 1939 a Evropa balancuje na pokraji války. Na Černochův ostrov, odlehlou skálu u pobřeží Devon na jihu Anglie, je pozváno deset lidí s pochybnou minulostí. Navzájem se neznají a jejich tajemný hostitel chybí. Každý z návštěvníků, kteří jsou zcela odříznuti od nedaleké pevniny, je obviněn ze strašlivého zločinu. Když pak začnou jeden po druhém záhadně umírat, uvědomí si, že vrah může být mezi nimi. Komu se podaří přežít? A kdo je vrah? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (266)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl tak nevim, ale miniserie byla naprosto výborná, od prvních minut si mě to získalo a žral jsem to až do konce. Výborná napínavá atmosféra, temná dokonalá hudba a skvělá herecká esa na jednom plátně. Místy to bylo až děsivé a neskutečně napínavý, já jsem spokojenej maximálně...tedy až do samotného konce, čekal jsem nějaké vysvětlení, ukázání motivace, způsobu vražd, takhle mi přišlo pár věcí nejasných a otevřených....ale jinak výborné ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“VŠICHNI JSME LOVNÁ ZVĚŘ!...“ /// Skupinka odříznutá od světa na ostrově… v jednom domě… tajemná hudba, pohledy, atmosféra… Připomíná to divadelní představení s parádníma hercema, který ubejvaj a ubejvaj… a jejich místo zabíraj dramatický dialogy… a scény. Je libo detektivku? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Román „Ten Little Niggers“ z roku 1939 (ani „And Then There Were None“ z roku 1940), který napsala Agatha Christie, neznám. 2.) Jsem rád, když spravedlnost není slepá. 3.) Thx za titule „Anniie126“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skvělé, mysteriozní, napínavé. I když příběh znáte, Angličané mu dokázali s novým zfilmováním dodat nové prvky, obrazy, snové scény. Samozřejmostí je plejáda skvělých známých herců, kteří se předhánějí, kdo bude lepší. Netelevizní kamera, atmosferická hudba a jedna mrtvola za druhou. A vůbec nevadí, že v říkance jsou vojáčci... ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

A nakonec žádný nezbyl. Upřímně nejsem příznivce ,,Poirotovek" a už vůbec ne Colomba a Jessicky F(uck)letcherové, ale tahle goticky laděná anglická věc na mne velice zapůsobila. Hlavně námětem který čerpá z povídačky Deset malých černoušků. Předlohu jsem nečetl a jsem upřímně rád, jelikož bych asi tak nevrněl blahem. Absolutně žeru starou anglickou galanci včetně samotného přízvuku a stavbou slov u dialogů. Tady jsem byl jako doma. Deset lidí je uzavřených na jednom ostrově, v jednom domě a jeden z nich je vrah. Kdo? Sekretářka? Stará dáma? Generál? Soudce? Policista? Lovec odměn? Služebná? Majordomus? Doktor? Frajírek? Každopádně mrtvol bude devět (!). Navíc každý z hostů skrývá své hrůzné tajemství o kterých vrah ví. Lov může začít. Atmosféru si to drží hodně vysoko a ani jednou během 180ti minut neklesne, naopak houstne a houstne s každým dalším mrtvým tělem. Nedocházela mi ale jedna věc. Vraždy se odehrávali dle říkanky, kterou většina z přítomných znala. Proč si ji ani jednou tedy neřekli až do konce? Vždy jen až po vraždě odrecitovali jednu pasáž. Jó, kdybych tam byl já... Celkově tomu opravdu není co vytknout a tři díly po hodině jsou přesně tak akorát na odvyprávění smutného příběhu s dokonalou výpravou a (trochu) předvídatelným finále. Herecké výkony? Do puntíku dokonalé, pochválit musím skvělý casting. Každopádně... 97% a.k.a 5* ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Jednou bych chtěla vidět verzi černoušků, kde nepozmění knižní konec, zašeptala čtenářka... A přání se splnilo, i Agatha by byla spokojená s nejnovější verzí, která je věrná a přesto dobrá. Herecké složení nemohlo být lepší, akorát jsem to chvíli po začátku stopla, abych si zde ověřila, že ten vysoký, oholený, chladnokrevně se tvářící (a čistý!) Philip Lombard je špinavý zarostlý trpaslík Kili z Hobita, Aidan Turner :-). Více se dočtete v komentáři evulienky3 a VaHa, kteří dokázali (jeden na dvou řádcích, druhý na.. trochu více prostoru) vyjádřit vše. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodná verzia knihy, podľa ktorej je tento seriál natočený, bola vydaná v roku 1939 pod názvom „Ten Little Niggers“ (10 malých černoškov). Tento názov bol však považovaný za rasistický a tak bola kniha vydaná aj pod názvom „Ten Little Indians“ (10 malých Indiánov). Od roku 1985 sa používa názov „And Then There Were None“ (A neostal ani jeden). Zmena sa týka aj riekanky v knihe, kde sa niggers (černoškovia) zmenilo na soldier boys (vojaci) a taktiež názvu ostrova z Nigger Island na Soldier Island. (Hank_Scorpio)
  • Filmový dům stojí v obci Harefield na okraji Londýna (Harefield House). Ostrovem je Mullion Island na Cornwallu, dům je na něj doplněn pomocí CGI. Přístav je Mullion Cove. Dále se natáčelo v Newquay a Kynance Cove (pláž) a vlakové scény se natáčely v South Devon Railway. (rakovnik)

Reklama

Reklama