Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

bloom 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to nejlepší zpracování příběhu se slečnou Marplovou (taky jich nebylo tolik jako s Herculem). Marplovou ale Christieová nepsala jako křehkou stařenku, spíše rozvíjela postavu sestry dr. Sheparda z Vraždy Rogera Ayckroyda. Čili starší venkovská babka všetečka, která se nestydí poslouchat za zavřenými dveřmi. A to se Lansburyové povedlo. Škoda, že nevzniklo víc dílů jako v případě Ustinovova Poirota, ale v případě románů z anglického venkova se těžko hledá zápletka pro mezinárodní hvězdné obsazení. Jinak zkuste zkouknout kopii s barandovským předrevolučním dabingem. Podobný případ jak u Smrti na Nilu: novácký dabing není špatný, ale tenhle si víc užijete už kvůli dabingovým esům. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Miluji Agathu Christie, miluji detektivky z anglického venkova. Tady mi ale něco nesedělo - ten slavný anglický humor byl příliš prvoplánový, pocit anglického venkova byl neosobní. Ono když něco takového tvoří ne-angličan, není se čemu divit - jako by Vám o létání vyprávěl člověk, který nikdy neopustil zem. Navíc mi neseděla Angela Lansbury; slečnu Marplovou jsem si vždy představoval jako křehkou stařenku, ne jako tank. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zasvěcení do meziválečných časů s lehkým nádechem pozdní viktoriánské Anglie a výstižným podáním maloatmosféry typického venkovského městečka-vesnice i zachycením atmosféry natáčení, které jako by bylo inspirováno Karlem Čapkem - ovšem s anglickým posunem. Herecký výběr strhující a ve významných detailech až zářící Geraldine Chaplinová a Liz Taylorová. Syntéza nadčasové krásy a umocněného půvabu s dokonalým postižením dobové lehce nostalgicky pojaté atmosféry prvních poválečných let. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Vynikající detektivka sama o sobě, bravurně natočená, s hollywoodskými hvězdami první velikosti a mlaďoulinkým Piercem Brosnanem v asi tak 5 vteřinové miniroličce. Viděla jsem mockrát, důvěrně tomuto dílu z filmové hollywoodské minisérie říkáme Taylorka v koupací čepici. Teď při posledním sledování jsem se dokonce i smála, protože jsem v tom viděla předobraz Vražd v Midsomeru: skrznaskrz britské panské sídlo, SPOLEK:-), venkovská slavnost s obvyklými kratochvílemi, večer s odhrnující se větvičkou a slídivou kamerou, lidský příběh....Jenom ta Angela Lansbury se mi moc nelíbila, slečna Marplová mi v knížkách připadá sice stejně pronikavá a umíněná, ale přece jen trošku dál od hranice protivnosti Jessiky Fletcherové. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Díla Agathy Christie se musí krásně zpracovávat. A pokud je režisér alespoň trochu zručný, nemůže to nikdy skončit propadákem. Rozbité zrcadlo má tradičně dobrou zápletku a výborné herce. Dojem sice nepřevyšuje 3*, ale času stráveného u tohoto snímku rozhodně nelituji. P.S. Pierce Brosnana jsem nějak přehlédl. :) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama