Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Arizona Dream z roku 1993 nás přivádí do prostředí New Yorku, kde žije Axel (Johnny Depp), který se živí jako strážce ryb v zátoce. Jednoho dne ho navštíví bratranec Paul, který Axela požádá, aby se zúčastnil strýcovy svatby pořádané v rodné Arizoně. Jelikož Axel nabídku odmítá, bratranec ho spícího unáší a Axel se ráno probouzí v těžké kocovině v Arizoně, kde se začnou dít neuvěřitelné věci... A především, kde se začínají plnit sny. Axel sní o životě na Aljašce mezi Eskymáky, v absolutním tichu. Elaine (Faye Dunawayová) se chce naučit létat. Grace by zase chtěla zemřít. Sny docházejí ke svému naplnění v momentu, kdy Axel podlehne touze postavit letadlo pro Grace, jelikož se do ní bezhlavě zamiloval... Magický realismus, jak bývá nazýván Kusturicův způsob filmového vyprávění, přenáší režisér z Balkánu do Arizony, i zde létají ryby, sanitky, touhy a sny se zhmotňují. Vedle slavných hollywoodských star jakými jsou Johnny Depp či Faye Dunawayová se ve filmu objevují i kultovní herci jako Vincent Gallo či Lili Taylorová. Nezaměnitelnou hudbu k filmu složil slavný Goran Bregovič, který s Kusturicou již dlouho spolupracuje. (Česká televize)

(více)

Recenze (358)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Krásný film,který mě bůhví proč nechytl tak,jak bych si přál.Podobné příběhy miluju,Johnny Depp je skvělý herec a poetika filmu mi rozhodně není cizí.K tomu krásná hudba.Přesto jsem nebyl stoprocentně nadšený.Možná pomůže druhé zhlédnutí,možná ne.Vincent Gallo každopádně skvělý.Ale vůbec se nedivím lidem,kteří mají Arizona Dream jako svou srdcovku.Tenhle film si to stoprocentně zaslouží.Ale ta Pavlína Pořízková?WTF?! 80 % ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne radšej kukurica než Kusturica a môže byť aj okúsaná. Uznávam. že Faye to pristalo aj po päťdesiatke, ale inak pointa filmu má byť čo? Je o všetkom a o ničom. O korytnačkách i sexe. O plápolajúcom ohníku a nekonečnom spievaní Bésame Mucho, tentokrát našťastie nie v podaní Táslera. Film o hranici medzi dospelosťou a detstvom, ktorý miestami chutí ako sardinky s džemom. Umelecký film s nie celkom jasným posolstvom. Veľmi precenený. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

„Arizonský sen” je v prvom rade - surrealistická a nezávislá dramédia od sarajevského režiséra Emira Kusturicu, s účasťou balkánskeho štábu, súčasne s anglicky hovoriacimi hercami, ale našťastie sa odohrávajúca výhradne iba za oceánom na Aljaške, v New Yorku, no najmä v Arizone, citujúca najväčšie klasiky strieborného plátna, trebárs chronologicky podľa rokov, od North by Northwest, cez Godfathera II, až po Raging Bulla, s častým výskytom snových sekvencií s Eskimákmi a s lietajúcimi rybami, či tiež s naprosto čudným obsahom, a to ani nehovoriac o mimoriadne bizarných postavách, ktorým som sa jednak snažil plne (po)rozumieť, ale bohužiaľ, býval som z nich neustále zmätený ! Nielenže som absolútne nerozumel jednotlivým charakterom, ale taktiež mi neprestajne unikal i scenár spojený s chaotickou réžiou, z čoho sa nakoniec vykryštalizovali neuveriteľne dlhé dve hodiny a ešte čosi extra, čo bolo na jednej strane hrozne úmorné, až pomaly snáď vyčerpávajúce, no na strane druhej, sa to snažil všelijakými (ne)dostupnými prostriedkami vykompenzovať herecký ansámbel, medzi ktorými dominoval ešte ani nie 30-ročný Johnny Depp, ktorý sa mohol oprieť o skúsené Faye Dunaway a Lily Taylor. Zo všetkých zrejme najviac vyčnieval práve Vincent Gallo, ktorého citované imitácie filmov som si maximálne vychutnával ! Čo povedať na samý záver ? Vidieť znovu by som to už síce vôbec nechcel, ale svojich divných fanúšikov si film asi neskôr nájde, no ja k nim patriť nebudem, keď zároveň ku Kusturicovi sa tak rýchlo nevrátim... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film jsem vyhledal abych si doplňoval filmografii Johnnyho Deppa. S režisérem Emirem Kusturicou jsem neměl tu čest se blíže seznámit. Popravdě mi jeho filmová tvorba zůstává lhostejná. Po shlédnutí Arizona Dream musím konstatovat že tomu asi tak i nadále zůstane. Film se pro mě jeví trošku složitě. V mém měřítku trpí nedostatkem napínavějších scén. Vizuální zpracování je vskutku umělecké. Poletující rybu jsem nedával:) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 3/10 Hudba 8/10 Efekty 5/10/// +úvodní scéna, základní myšlenka, hudba, některé herecké výkony -děj od ničeho k ničemu, snaha film zlehčovat, zbytečně dlouhá stopáž/// Od filmu jsem čekal zajímavý, okouzlující příběh a přiznám se, že úvodní scéna mě velmi navnadila, následný vnitřní hlas hlavního hrdiny je příjemný a příběh přináší zajímavou myšlenku, ale tady to končí. Forma je již o mnoho slabší, prostředí nezajímavé (město), dialogy nudné, komediální prvky nevhodné a děj se v podstatě nikam neposunuje. Ehm koukám na stopáž a přesto že je ráno, asi u filmu usnu...Následuje několik zajímavých scén, které vás mohou zaujmout (let letadlem, ruská ruleta, smrt strýčka...) Nakonec přijde ještě výborný závěr, který je stejně jako úvod doplněn fascinující hudbou. Přesto se nemohu zbavit dojmu, že film je pro mě zklamáním a čekal jsem od něj, hlavně od děje něco zajímavějšího./// Celkem 45%/// Pozn. 2x jsem ještě zhlédl úvod, smrt strýčka a závěr filmu a je jen škoda, že zbytek filmu není tak dobrý jako tyto tři části, byl by to výborný film. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně v kině, kdy Vincent Gallo jmenuje herce, zmíní i Johnnyho Deppa, který zde hraje hlavní roli Axela. (simply)
  • Snímek vznikal v Douglasu (Arizona), White Mountain (Aljaška) a v New Yorku. (Tygrys)

Související novinky

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (více)

Kusturica a Depp rozpoutají revoluci

Kusturica a Depp rozpoutají revoluci

07.12.2009

Asi ne filmovou (i když, kdo ví?), pouze mexickou. Tu z počátku 20. století. O tom, že Emir Kusturica připravuje film o legendárním banditovi, revolucionáři a lidovém hrdinovi Pancho Villovi, jsme už… (více)

Reklama

Reklama