Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (204)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je to skoro jako nedávná romanťárna Než jsem tě poznala, akorát že tohle se odehrává na moři a distributoři tomu vymysleli trošku jiný název. Společným jmenovatelem tak zůstavá pouze hlavní mužský představitel. Adrift je další z moře ukázek, co vše musí člověk v krizové situaci podstoupit aby mohl přežít. Tyto námořní filmy mě na jednu stranu a na druhou mě nemotivují k opakovaným zhlédnutím. Režisér zručně roztrhal skutečný příběh a aby to bylo zajímavější, tak jej nahodile poslepoval zase dohromady, takže diváka čeká i jedno překvapení na závěr. 60% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Velmi mě zaujal trailer k filmu, proto jsem se rozhodla na něj zajít do kina a jsem ráda, že jsem to udělala. Shailene, i když není žádná kráska, tak si dokáže celý film ukrást pro sebe a to se vážně hodně cení, dokazuje tím, že je skvělá herečka. Mezi Shai a Samem to ve filmu opravdu jiskřilo a dodávalo to tak na realitě. Bylo to napínavé, emotivní, veselé a smutné. Konec mě zasáhl asi nejvíce, jelikož jsem to vůbec nečekala a byla jsem docela dost překvapená. Určitě se v budoucnu vrhnu i na knihu, která posloužila jako předloha k filmu. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Islandský Kormorán Baltazárovského typu si zase vybral príbeh podľa skutočnosti, zase išiel točiť do nehostinných podmienok a zase chcel diváka rozplakať a ukázať mu nezlomnú silu ľudského ducha. Osobne sa mi ale viac pod kožu dostal Everest. Toto bolo skvelo natočené, ale s dvoma postavami na polopotopenej lodi veľa morskej vody neprefiltruješ. Rozhodne je tam cítiť jeho rukopis keby to robil nejaký rutinér, bola by to katastrofa. Tak je to aspon príjemná, pozeratelná dráma o tom, ako prežiť na otvorenom mori, nepodľahnúť haluškám a poriadne preskúmať loď. 3 z 5 ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Než přišla bouře je film, jehož příběh by se s klidným srdcem dal odvyprávět v 15 minutách. Místo toho je zde natáhnut téměř do 100 minut, kdy se k “udržení”pozornosti tvůrci rozhodli vyprávět nezajímavým, zmateným a ničím nepřekvapujícím způsobem. A závěrečný jakoby plot twist nemá čím překvapovat. Kormákur je však řemeslně zručný a scény na moři jsou natočeny skvostně a uvěřitelně. Herci ale moc přesvědčivý nebyli a Shailene Woodley mne snad poprvé i iritovala (a to i přesto, že málokdy nebyly vidět její bradavky) a Sam Claffin nemá na to, aby utáhl nějaký film. Musím říct, že jsem byl z tohoto snímku nemile překvapen. Pár lidí mi ho čas od času doporučovalo a dané téma mě baví. Ale snímek krom poctivého řemesla nic nenabízí. Snaží se předvědčit diváka o sofistikovanosti příběhu, ale ten nabízí je prázdno a ploché postavy. Velké zklamání. 3/10. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Námořní červená knihovna mechanicky přestříhává mezi "před bouří" (seznámení a zamilování se na slunném Tahiti) a "po bouři" (přežívání, halucinování a "v lásce utvrzování" na poškozené jachtě při nekonečném driftování směr Havaj). Dobrodružnou složku vyloženě zanedbává (očekávaný digitální hurikán na závěr nevytrhne), tudíž si na své přijdou spíše divačky s kapesníčky, které zasáhne notná dávka melodramatického patosu. Krásné záběry vln, oceánu i dalších panoramat jak z katalogu (teď nemyslím Shailene :-)) oko potěší, jinak se tu moc neděje, což jenom utvrdí v jasné pravdě, že skutečných 41 dní bezmoci na moři musela být neskutečná ubíjející otrava. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Přibližně v čase 01:11:00, když Richard (Sam Claflin) s Tami (Shailene Woodley) upevňují věci (člunek) na palubě, je vidět, že přední plachta (gena) je zcela sbalená (namotaná na rolfoku), ale o malou chvíli později při celkovém záběru je opět téměř celá rozbalená. (Jarek572)
  • Bežný natáčací deň začínal už o 4. ráno, a to dvojhodinovou plavbou od pobrežia, aby tak nebolo v zábere. Celkovo teda jeden deň na pľaci trval aj 12 hodín. (Astonko)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama