Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 3

Recenze (921)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stěhovat ohrožené druhy není úplně legální, ale je to správné." Už jsem si na přítomnost dinosaurů v mém životě tak nějak zvykl, celkem jsme se sblížili a dokonce jsem si chtěl nějakého přítulného pořídit v dražbě, ale mám už doma morče, kočku a tučňáka, což prý není s dinosaury kompatibilní. Nevadí, alespoň se na ně občas mrknu na obrazovce. A tady se bylo na co dívat a bylo co poslouchat. Jen to celé bylo tak nějak o ničem. Ovšem velkolepém. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Predovšetkým musím povedať, že som na tento film šiel s nulovým očakávaním. Trailery ma nenavnadili a ako veľký fanúšik Jurského parku som sa trochu obával, či sa (aspoň pre mňa) trochu záhadný úspech Jurského sveta nepremení v debakel. Predsa len predchádzajúci film čerpal hlavne z nostalgie a pocitu určitého návratu ku koreňom. Nový film potom už s týmto zase toľko operovať nemôže, pretože návrat už tu bol. A preto sa snaží vyťažiť všetky možné nápady na ozvláštnenie príbehu. Je pekné, že sa vystrieda niekoľko prostredí a nie je to celé iba o jednom ostrove, hoci práve tým bola u série prekročená ďalšia dôležitá hranica, vďaka čomu bude ďalší diel už málinko iným žánrom. Film po celú dobu príjemne ubieha, aspoň mňa nikdy nezačal vyložene nudiť a na mnohých miestach bolo rozhodne na čo pozerať. Oproti minulému dielu je veľmi vidieť zmena režiséra s tým, že J.A. Bayona má svoje korene v mrazivých až hororových snímkach a preto majú niektoré scény atmosféru hutnú tak, že by sa dala krájať. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Bayona je šikovnej, což víme už od dob Sirotčince. Hlavně díky němu (a bezchybným trikovým scénám) je ve filmu řádka krásně vypadajících obrázků a (vizuálních) nápadů. Scénář je plus mínus debilní - všichni ti superinteligentní dinosauři a drsní žoldáci jsou vždy ve správnou chvíli úplně retardovaní, aby se děj beze ztráty mohl posunout dál. A vlastně to není na škodu, vždyť myšlenkovýho podhoubí knižní předlohy se vzdal už úplně první Jurský park. Ten ale přeci jen uměl mnohem líp budovat napětí a dávkovat wow momenty. Škoda.. Zajímavej sám o sobě je každopádně úplnej závěr filmu, kde se po tragikomicky béčkovým souboji s hlavním "záporákem" dostane ke slovu křižovatka jediných dvou zajímavých elementů (etika přežití dinosaurů v kontextu existence klonovanýho člověka) - jo, tohle mělo (má) fakt potenciál, škoda že byl sfouklej do několika mála minut. No a stejně se budu těšit na další díl (protože dinosauři jsou pořád cool). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jde-li člověk na film o dinosaurech, zákonitě čeká dinosaury. V tomto tvůrci nezklamali. To, že po akčním rozjezdu přijdou propindané pasáže, je jiná věc. Triky jsou ovšem vynikající (nejen ILM se opět vytáhla), ještěři jako živí, běsnící sopka uvěřitelná a akce v poslední téměř čtvrtině, tak dobře, skoro třetině, ďábelská. Jasně, těch náhod je tolik, až bijí do očí, takže by hlavní hrdinové stihli zařvat několikrát, ale čert to vem, kdo by pak zbyl, že. Ano, podle posledních výzkumů vypadali někteří dinosauři jinak a měli zcela odlišné chování, Tyrannosaurus jest toho zářným příkladem, jenže tohle jsou ještěrky filmové, jak je chtějí diváci vidět, nikoliv oživlé potvory, jak si je dnes představují vědci.Nu a herci jsou také vedlejší, jelikož první místo obsadily ještěrky. Popcornová zábava, kde se kvůli přístupnosti šetřilo krví, mě nakonec neurazila. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

A je to v píči, je to totálně v píči, sopka bude soptit a sauři opět vyhynou !! Kterej kokot je mrdnul na ostrov se sopkou? Já to říkala hned, že to je debilní nápad! Moment...fakt by šli zachránit? Tak se na to vrhneme, bando ! Mno a díky tomuto rozhodnutí můžeme sledovat jak Chris a sexy zrzka spolu s šukézní rákoskou a neskutečně otravným negre..eee...afroameričanem jdou zachránit Blue, strejdu T-Rexe a všechny ostatní ichtylosaury. Tentokrát na ostrově jako bonus nepobíhají otravný haranti (jeden neotravnej harant bude pobíhat až později v baráku) a Indulona Rex je nahrazen menším Záporákosaurem, kterej ale není o nic menší zmrd, ba možná, milé děti, je to svině ještě větší. Scéna kdy, se snaží dostat k dívence do postele a šukanuje jí svým mocným ocasem...to zní divně...každopádně je to hezká scéna (kurva, teď to zní, že jsem úchylná) . Hlavní záporák ale není nebohej dino, nýbrž kancelářská krysa a kokot od pohledu, kterýho jsem prokoukla hned, jak úlisně pozdravil naší zrzku. Měla jsem tak koho nenávidět, což je pro mě ve filmech smrtelně důležitý, a nadšeně jsem štěkala kdy a jak konečně zhebne. Sídlo, ve kterým se odehrává druhá půlka filmu, je celkem i bubu na naháněčku se Záporákosaurem, kterej, buddho div se, je extrémně alergickej na tu malou holku a tak se sere hlavně po ní. Nějaký ty komediální prvky tam sedly jak prdel na hrnec a konec byl krásně průserovej, takže po delší době zase téměř maximálně (u)spokojená rákoska. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (30)

  • Několikrát zmíněná skutečnost, že erupcí sopky na ostrově Isla Nublar dojdě k (opětovnému) vyhynutí dinosaurů je nepravdivá. Dalším ostrovem, na kterém se nachází pravěcí tvorové, je Isla Sorna, kde se nacházelo vědecké zázemí pro původní Jurský park a kde se kupříkladu také odehrává děj třetího Jurského parku (2001). (dickens)
  • Mobil Claire (Bryce Dallas Howard) byl v předchozím filmu Jurský svět (2015) Samsung Galaxy S6. Samsung byl jedním ze sponzorů filmu. V tomto snímku používá iPhone 8 a v laboratoři Lockwoodova (James Cromwell) sídla jsou vidět počítače Apple. (LaserJet)
  • V malé roli se původně mělo objevit Tom Holland, ale nakonec z toho sešlo. (Varan)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama