Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 6

Recenze (921)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nejhorší na tom filmu je asi trailer, který mě osobně sice nalákal, ale zároveň vyspoiloval většinu děje a ty nejpůsobivější záběry (nadto často obsahující pointu příslušných scén). Jinak vnímám Jurský svět: Zánik říše s jeho důmyslnou inscenací a komornějším přístupem (viz třeba pomalé, "hororové", pohyby kamery) jako příjemné osvěžení v každoročním nášupu blockbusterů, co se snaží ohromovat velkolepostí a někdy až ubíjející záplavou podnětů (viz slovníkové heslo "digibordel"). A vážně tam de facto parafázovali parodickou scénu z LEGO Jurassic World? :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $170miliónovTržby USA $416,769,345Tržby Celosvetovo $1,308,534,046Tržby za predaj Blu-ray v USA $40,904,249Tržby za predaj DVD v USA $15,360,890║ Ďalšie zbytočne prepálené pokračovanie, ktoré sa zverilo do nesprávnych rúk. Tvorcovia natočili povrchnú zlátaninu, bez nápadu. V podstate okopírovala sa dejová kostra z Jurského Parku: Stratený svet a vznikol takýto nesúrodý paškvíl. Kde si človek môže vybrať, ktorú postavu pre svoju otravnosť bude viac nenávidieť. Najhoršie je že v tomto už nemá čaro ani ústredná dvojica aj keď sa ako tak snaží. Naivita na každom kroku láme väz tomuto nešťastnému nepodarku. Človek už ani nevie a ani nechce veriť keď vytvoria mutáciu dinosaura že Indoraptor, či čo to ako malo byť, fakt otravné. Proste tu zlyháva všetko, najhoršie dopadajú nasilu napchané emócie. Málo len potešia hrátky s tieňmi. Nádych hororu v poslednej štvrtine má niečo do seba ale v tomto celku to nie úplne funkčné. A nejaké to 3D tu ani nie, aspoň som nič zvláštne nepostrehol. Jednoznačne najslabší diel tejto série. /videl v kine 3D verziu: 40%/ __/videl v kine 2D verziu: 45%/ ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 187 miliónov $ | Tržby: 1,305 milliárd $ | Keď bol Jurassic World podarene priemernou trojhviezdicou, tak Fallen Kingdom je nepodareným priemerom. V skutočnosti si ale tie tri tiež zaslúži, pretože na oko opäť všetko funguje, dobre sa na to pozerá, ale pod povrchom je ešte väčšie nič. Príde mi, že k tomuto filmu nemal blízko takmer nikto zo účastnených... What a pity again... ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert obvykle s blockbustery pro popkornové publikum neztrácím svůj drahocenný čas, avšak tvorbu režiséra J.A. Bayony bedlivě sleduji již od jeho znamenitého hororového debutu s názvem El orfanato, a tak jsem dal šanci i této nenáročné podívané. A to v naději, že Bayona využije štědré dolarové injekce k vybudování obstojné atmosféry a tedy i restartu své po hříchu uvadající kariéry. Naděje bohužel zemřela po pár minutách. Nebýt vysokého rozpočtu, který se promítl do ucházejícího CGI, mohli bychom Jurassic World: Fallen Kingdom bez problémů zaměnit za jakýkoliv generický počin od studia Asylum. O napětí nezavadíme, akce uspává a hudba je povětšinou omezena na nekonečnou repetitivní smyčku bez jakékoliv relevance k ději. Scénáristé se vzmohli pouze na recyklaci staré látky, v důsledku čehož snímek zhruba polovinu stopáže připomíná remake filmu Lost World: Jurassic Park. Ve stupidnějším pojetí a se zcela nezajímavými až otravnými šablonovitými postavami, kterým přejete bryskní setkání s dinosauřím chrupem. Odpad. ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak,prostě nemohu. Jurský park od Spielberga jsem hodnotil 4* tahle slátanina bez napětí zaměřená pouze na to aby divák otevřel údivem hubu a po dvou hodinách ji zavřel už dávno nefunguje...možná tak před 6-8 lety... nesahá původnímu filmu ani po kotníky a to doslova. Ale což, prašule se posypou,(už to má celosvětově skoro 400mio.) tak můžeme asi čekat i trojku ve stylu "Jurrasic World versus Kong Island" ... prý už se to začíná točit. Jako rozhodčího tohoto zápasnického filmu filmaři oslovily Gojiru a Optima Prima. Za mě 25% ()

Galerie (120)

Zajímavosti (30)

  • Kód, který se používá pro vstup do spodního komplexu a k ovládání výtahu, je 7337#. (Stibak)
  • Pro potřeby filmu bylo vyrobeno pět animatronických modelů dinosaurů, což je o čtyři více než pro Jurský svět (2015). Použity byly především ve scénách zblízka, např. v té, v níž Claire (Bryce Dallas Howard) sedí T-Rexovi za krkem. (NiWi)
  • Když Claire (Bryce Dallas Howard), Owen (Chris Pratt) a Maisie (Isabella Sermon) narazí na Indo-Raptora v muzeu, jsou na něj upozorněni tím, že táhne muže za kostrou triceratopse. O pár vteřin později obkrouží kostru triceratopse a po mrtvém muži nebo jeho krvi nejsou ani stopy. (LaserJet)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama