Reklama

Reklama

Tyranosaurus: Zhouba Aztéků

  • Česko Tyranosaurus Rex (více)

V roce 1521 dobyl Cortés Mexiko a podrobil si starobylou říši Aztéků. Ještě dříve ale uspořádal do těchto míst se sedmi muži výpravu, která měla za úkol najít zlato a drahé kameny. V údolí, kam skupinka směřuje, řádí pár obrovských tyranosaurů. Krvelačný domorodý šaman Xocozin každý měsíc obětuje živého člověka, aby si „hromového ještěra“ udobřil. Dělá to ale spíš proto, že se chce zmocnit vlády nad kmenem. Proto rovněž usiluje o dceru náčelníka Matlatla Ayacoatl. Když jednou dívka, která se sňatku vzpouzí, uprchne do lesa se služebnou, ještěr je dostihne, služebnou zabije a Ayacoatl zachrání Rios, člen Cortésovy výpravy. Později jsou muži zajati a náčelník, který myslel, že jeho dcera zemřela, ji spatří živou, což dobrodruhy spasí před jistou smrtí. Cortes nabídne, že jeho muži zbaví domorodce hrozby tyranosaura. Xocozin je ale chce příšeře všechny obětovat… V Cortésově skupině nevládne shoda. Někteří muži chtějí v noci uprchnout. Rios se ale neohroženě pouští do boje s příšerou… (TV Prima)

(více)

Recenze (204)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat, je to jeden ze zdánlivě nekonečný řady sociálních sci-fi, plný neskutečně trapnýho CGI příšery a jejího řádění. Na čem se dá zdánlivě šetřit, se nahradí dřevěnýma rekvizitama (třeba ta noha koně, to bylo tak okatý..). Expedice o sedmi lidech byla asi po neštovicích, ale zvládli to k chrámu Aztéků (kterej vypadal jak terasa sousedovic baráku) a začalo navazování kontaktu s divochy, kteří naštěstí ovládali španělštinu, a mohly se tak dít další zhovaděliny. Myslel jsem si, že Havaj je místo luxusu, relaxace a krásy, ale jestliže se tam dějí takovýhle nepřístojnosti, tak už tam asi ani nechci. Snad dali tvůrci místním, kteří "hráli" v tomhle filmu, aspoň honorář na žrádlo. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem větší sranec ve stylu mého srdcového Octopusu 2, ale ono se to celkem dalo vydržet. Ostrov je pravděpodobně jeden z havajských, kde se točil LOST, protože podobnost je opravdu veliká. Zbytek je ale pitomá slátanina. Modrooký španěl, robotická chůze "hromového ještěra", zabití jedinou zapálenou střelou z kuše (bez ohně se šípy odrážely), milostná scéna ve stromě (wtf?), betonová pyramida, přešpatné CGI, "důmyslné" dialogy a demence postav. Ejakuláta, či jak se sakra jmenovala, je docela hezká a až na svůj prazvláštní podlouhlý ksich a dokonale oholené nohy se na ni dívá docela dobře. Je to hrozné, ale jisté kvality to má, proto 1*. "Střílejte!" - "Néé, ustupte!" - "Né, střílejte!" ()

Reklama

waits odpad!

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu odflákli všichni všechno: od herců po režiséra. Dokonce snad i producent, kterému snad ani nešlo o to, aby něco vydělal. Lepší výkon by předvedla i amatérská parta ochotníků, které nevzali od oblastního divadla s jedním ajtákem na triky v zádech. Útrpná podívaná, nehodna dalších vět. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi levný a amatérský počin. Děj je klišé na klišé a logicky to skřípe tak, že musí být ten hukot slyšet až na Marsu. Prostě někam do přírody pod horami dejte pět maníků jakože španělských dobyvatelů, jednoho katolického kněze (kde se tam vzal, když má jít o první výsadek?), asi sedm Aztéků,a do toho se sem tam tajuplně zjeví dinosaurus, který sem tam někoho sežere a zase zmizí. A co byste řekli? Nakonec ho jedním malým prdlavým výbuchem zabijí. ()

curunir odpad!

všechny recenze uživatele

,,BOH BUDE S VAMI. ALE JA NIE." __ Tyranosaurus bežne nevrhá tieň, nie je ho vôbec počuť a vidieť aj keď je len na dva metre od vás, Cortézova ,,armáda" číta asi 6 mužov vyzbrojených asi o 200 rokov mladšími puškami (to isté platí aj o plachetnici) a jedným delom, náčelník fandí vo futbale Nemecku, pyramída ako je na obrázku je naozaj len na obrázku... To je realita tohoto filmu, bohužiaľ až nehorázne krutá. Na jednu hviezdičku to nevytiahne ani jediný duchaplnejší výkon Jacka McGeea, a tiež pretože aj u iných filmov vítaná 85 minútová stopáž sa tu až neuveriteľne vlečie. A to mám inak túto filmovú sortu celkom rád. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Na filmovém plakátu je zobrazena Mayská pyramida El Castillo z Chichen Itzá v Mexiku. (rakovnik)
  • Natáčení probíhalo na hawaiiském ostrově Oahu, stejně jako u seriálu Ztraceni (od r. 2004). (tomeek)
  • U náčelníka jdou v puse několikrát vidět plomby, což je zvláštní u domorodce z pralesa. (MrAldridge)

Reklama

Reklama