Reklama

Reklama

Avicii: True Stories

Obsahy(1)

Zaměřuje se na neuvěřitelný vzestup, pád a znovuzrození jednoho z nejúspěšnějších světových umělců elektronické hudby všech dob, Aviciiho. (sator)

Recenze (38)

pirulka 

všechny recenze uživatele

Pri podobných snímkach ako je táto mi príde vždy tak akosi naliehavo smutno...niekde v záhlaví sa mi stále dookola točí otázka, prečo mladé, krásne, talentované duše musia odchádzať z tohto sveta? Akosi vnímam, že každý umelec je v podstate veľmi krehká duša, ktorá ani náhodou nie je pripravená na to všetko čo sa vďaka jej práci a talentu okolo nej roztočí..ten tlak, stres, očakávania ľudí, "šou"biznis kde ide len o prachy..vyše 800 šou?? veď to je akokeby Avicii vyše dvoch rokov každý deň bol len na turné..šialené..a do toho zdravotné problémy, neistota, úzkosť, kolotoč, stereotyp...a pritom jediné čo chcel je skladať tú úžasnú hudbu, hľadať šťastie..a nájsť zmysel..tá hranica medzi Timom a megahviezdou Avicii sa len ťažko hľadala..:( O to viac ma mrazí lebo som sa práve vrátila zo Štokholmu a v letiskovej hale som videla jeho veľkú fotku s popisom "WElcome to my hometown".. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak už i elektronická hudba má svýho Cobaina. Kdo ale mohl tušit, že to bude spíš epitaf či vzpomínka než dokument. Nejlíp bych tento film charakterizoval následujícími slovy. Nečekané. Otevřené. Aviciiho hudbu mám rád, ale tohle není ani tak o hudbě, jako o něm jako o člověku. A o tom tlaku, který na něho působil. Stresující. Místy dost depresivní. Nechápu, jak to mohl dávat, pokud nejel na speedu. Ale jeho návštěvy nemocnic mluví za své. Líbil se mi ten přerod z kluka v dospělého kluka, který se nebál utnout úspěšnou kariéru. Doposud jsem Aviciiho bral jako umělce, kterej dělá parádní elektronickou hudbu. Ale netušil jsem, jak do toho byl zapálenej a jak moc hudbě rozumněl... a odteď už za to má můj obdiv. A celkově ho má za celou svou kariéru. Ten kluk prostě věděl, co dělá - pokud mluvíme o hudbě. To ostatní ho bohužel sežralo. Je ho škoda, mohl toho možná ještě hodně dokázat. ()

Reklama

vikino1 

všechny recenze uživatele

Co na to napsat ? Nějak mi dochází slova. Snad jen, že je to škoda - obrovská škoda, že nás opustil někdo tak talentovaný jako byl Avicii. Vůbec bych se ho nebál přirovnat k takovým jménům jako jsou Beethoven, Mozart, Bach, Smetana, (Tesla, Einstan na poli fyziky, Jarda Jágr v hokeji :-) ). On totiž nebyl recyklátor, vykrádač starých hitů a kopírka ostatních už úspěšných.... On byl ten, kdo opravdu vymýšlel a tvořil. Na dokumentu se mi nejvíc líbily pasáže, kdy za ním chodili ti nejlepší z naší dekády, sedli si k němu do studia, zabrnkali pár tonů a ON VYTVOŘIL MEGAHIT.. Ano právě ta kreativní část, to je to, včem byl tak vyjmečný. Obyčejný, chytrý kluk, co to měl v hlavě srovnaný. Takový se rodí jeden za generaci !!! Proto nechápu a nikdy asi nepochopím, jak to mohlo skončit tak jak to vše skončilo... RIP Time. P.S. Dost mě dostala i ta pasáž, jak vykládal o 4 měsíční bolesti zánětu slinivky, protože tím jsem si v minulosti taky prošel a můžu každému odpřísáhnout, že je to taková bolest jakou si málokdo dokáže představit. S komentem Honzeek95 naprosto souhlasím. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Avicii bol aj bude pre mňa najlepší producent elektronickej hudby! Jeho hudba bude tu žiť s nami naveky. Veľmi som si prial ho zažiť naživo na nejakom koncerte, no to sa už nikdy nestane. Tento dokument približuje viac z jeho pekného, no ale aj dosť utrápeného života. Nikdy som nevedel, že mal až takéto obrovské zdravotné, ale aj psychické problémy. Česť jeho pamiatke! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příběh o rychlém vzestupu nenápadného švédského mladíka, který se stal králem elektronické hudby a svého času, byl každý disko hit buď od něj, nebo se na něm podílel. Dokument převážně pro příznivce hudby, kteří nahlédnou za oponu a podívají se blíže na tohoto muzikanta, který se přes noc stal legendou, která nás bohužel brzy opustila. Dokument má o to větší sílu, že se natáčel rok před jeho úmrtím. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Avicii zemřel ve věku 28 let. Spáchal sebevraždu v Ománu, kde byl na návštěvě přátel. (Macik1982)
  • Tim Bergling si vybral své umělecké jméno Avicii, protože mu přítel řekl, že „Avīci“ znamená nejnižší stupeň buddhistického pekla. Bergling to upravil jako „Avicii“ přidáním extra „i“ poté, co zjistil, ze název účtu MySpace „Avici“ byl již zabrán. (Macik1982)

Reklama

Reklama