Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (401)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzajímavějších filmů poslední dekády. Celou dobu jsem si řikal co to kurva je, o čem to jako má bejt a co se to tam kurva děje. Skvělé na tom je, že všechny ty ujeté WTF momenty nejsou vůbec otravné, ale naopak velice zábavné a naprosto perfektně odehrané. Dano a Radcliffe celý film hrají úžasně, vtipných momentů u kterých člověk prská smíchem je nespočet stejně jako těch smutných, nebo podivných. Jednoduchá nápověda co se ve filmu děje je prakticky na každém kroku a asi každému divákovi muselo být jasné, že se děj neodehrává nikde na pustém ostrově. Člověk jen musí vydržet do pointy, která je jednoduchá, ale skvělá. Lidská mysl je nebezpečná a záhadná věc a já režisérům tleskám za ojedinělý a nejoriginálnější způsob odvyprávění takové pointy. Kdyby film byl víc sofistikovaný a bylo v něm míň fekálního humoru, nebál bych se dát plný počet. Nevím, co je na filmu tak šokujícího, že z něj lidi odcházeli pobouření, tahle doba začíná být čím dál víc nudná a mizerné hodnocení tomuhle filmu můžou dát snad jen lidi s nulově zabarvenou představivostí, pragmatičtí nudaři s nudným životem a zdegenerovaní kreténi co čuměj na píčoviny od Marvelu. 80%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Už podle traileru bylo zřejmé, že to bude naprostá bomba a to samé se ukázalo i v celém filmu. Bizardní film, který to dokázal! Dokázal ve mě vyvolat ty pocity, které ukazují jen a jen na to, že se dívám na něco, z čeho budu mít dlouhou dobu dobrý pocit. Neskutečně vtipný a ta hudba, ahh... Výborný, prostě výborný... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úprimne, nič podobného a bizarného som ešte nevidel. A to som si myslel, že som videl všetko. 90 minút šialeností s prdiacou mŕtvolou, občasným fekálnym a zvrhlým humorom a la Blbý a blbší alebo Borat a ono to funguje. Pre naozaj pozorných divákov sa totiž za tým všetkým skrýva alarmujúci príbeh o duši osamelého moderného človeka a ukazuje na problémy dnešného sveta, s komunikáciou medzi pohlaviami a zdieľanie zážitkov, nepríjemností a smútku s priateľmi. Swiss Army Man toto všetko ukazuje v úplne absurdnom obale. Nie je to dokonalý film a nesadne asi každému, ale pre mňa je jeden z tých snímkov, ktorý príjemne prekvapí novými nápadmi, rozhodne nenudí a hlavne sa na toto naozaj nedá zabudnúť. Jedným slovom jazda! Daniel Radcliffe ako oživená multifunkčná mŕtvola. Neviem, na čom scenárista išiel, ale nechcel by som ten matroš okúsiť. Pokiaľ ste ale obdarení silným žalúdkom, máte radi miestami fekálny humor a máte zmysel pre absurditu, potom je toto tovar určený práve pre Vás. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Takový film člověk nevidí moc často. Jedinečné, originální, bizarní, sprosté a upřímné. Podle trailerů jsem čekal největší úlet roku a to se v podstatě potvrdilo po pár minutách, ale ten obsah v pozadí, ten příběh, který jinak banální pohádku o "trosečníkovi a jeho kamarádovi, který mu pomůže přežít" posouvá do jiných sfér. Navíc ten svět, většinu času neobsahuje moderní 24/7 styl života, massmedia (i ten instagram tam je chvíli), je to nabourání našeho stereotypního života s upřímným důrazem na jeho kritiku (o čem jiném kromě přátelství ever after by to mělo být?). Paul Dano je fantastický a Radcliffovo "nepopsané naivní dítě" se krásně během filmu změní a (spoiler) v závěru se na ten svět, který objevil, krásně vys... (konec spoileru). Málokdy jsem viděl film, po kterém bych byl tak namotivovaný něco v životě změnit, ať je to i to banální oslovení neznámé v autobuse, hlavně, aby to nebylo dlouhé umírání někde o samotě na ostrově 10x10 metrů (ach ty metafory)... Okamžiky, kdy se Hank snaží probudit v Mannym vzpomínky jako je autobus, berou dech. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

No jak tak koukám, leckomu tu jako námět k filozofování o životě stačí prdění a Radcliffova erekce. Neřadím se k puritánům, rád ochutnám lecos, ale tohle bylo prostě za hranou. Skvěle to vystihla holčička na zahradě slovy: ,,to je odporné'' ! Radcliffa nesnáším, ale snad bych ten jeho brýlatý (navíc nazelenalý) xichobličej skousl. Tohle ale prostě nešlo. Marně jsem hledal kousek vtipnosti. Ne.. nebudu tu tedy pět ódy nad netradičním pojetím robinsonády s mrtvolou (útěku ze světa lidí), či polemizovat zda je hlasité prdění na veřejnosti zdravé. Tohle prostě nemělo vůbec vzniknout. A jestli někomu stačí vidět představitele Haryho Pottera v roli prdícího skůtru, tak mně tedy rozhodně ne! Nechápu Redforda, že tohle na jeho fesťáku získalo cenu! Svět je fakt poslední dobou nějakej divnej... Hrdě se přidávám k Verbalovi a jeho hodnocení. - ODPAD ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Daniel Radcliffe chtěl být v každém záběru, kde je i jeho postava Manny. Figurína tak byla použita jen v extrémně nebezpečných scénách. Radcliffe v těchto scénách alespoň s figurínou manipuloval. (Hal_Moore)
  • Mannyho prdy jsou směsicí prdů všech zúčastněných herců a všech členů štábu, včetně Paula Dana. Daniel Radcliffe tvrdí, že jako jediný svým prdem nepřispěl. (Hal_Moore)
  • Křestní jména režisérů jsou Dan a Daniel. Dva hlavní představitelé se zase jmenují Daniel (Radcliffe) a (Paul) Dano. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama