Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (460)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Film skvěle funguje jako obžaloba nekontrolovatelných on-line možností a selhává na úrovni krimi, zejména v závěrčné části, která je tam bůhví proč uměle naplácnuta. Dvacet minut před koncem se tak strhne lavina nesmyslných scénáristických kliček, ani ty ale nedokáží úplně přebít silný dojem, který zanechalo předchozí dění (i když v posledních minutách už je to jenom těsně). ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na Searching kouknu klidně a ráda ještě několikrát. A to hned z několika důvodů. Prvním z nich je originální zpracování, které sebou nese překvapivě také velké emoce. Vidíte pouze obrazovku počítače, slyšíte pouze zvuky vycházející z člověka, který do počítače kouká, a přesto přesně dokážete chápat, jak se cítit. Na jednu stranu to až děsivě vystihuje dnešní dobu, na druhou stranu je to geniální. To, jak tvůrci vymysleli finálně mě nadchlo o něco méně, proto ta hvězdička dolu. Stejně si ale myslím, že se jedná o jeden z nejdůležitějších filmů loňského roku. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pátranie, ktoré neohuruje zápletkou, ale boduje voľbou prezentácie. Väčšinu času sledujete obrazovku počítača na ktorú vyskakujú okná plné stôp a hlavne "stôp". Na prvú dobrú to znie ako nuda. Ako pokus ukázať prstom na všeobecnú závislosť na sociálnych sieťach a riziká s tým súvisiace. Našťastie sa naozaj pátra, podozrenie strieda podozrenie a PC je len sprievodca, ktorý Vás pretiahne sieťou falošných uličiek až k pravde. Samozrejme podobných online pokusov tu bolo už viacero, ale Pátrání sa úspešne vyhlo väčšine nástrah námetu a prinieslo uspokojivé preklikanie sa k finále. Keby bolo drastickejšie, tak by sa môj celkový dojem určite prehupol k 4*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Občas se stane že je pro určitý typ filmu zvolena ta správná nejlepší forma. A tady to přesně vyšlo. Film jako například Výměna s Angelinou Jolie působí občas napínavě. Tohle je napínavé vlastně po celou dobu. Zoufalý otec ví že mu dochází čas, on svou dceru přeci zná, přestože o sobě začne v průběhu pátrání pochybovat. Film nevyběhl jen s kolegou Hanysem. I já si už už myslel, že vím kdo za tím vším stojí. No prostě paráda, která strčí do kapsy i nejlepší film podle Moviezone Tísňové volání. Nechápu, že tahle pecka unikla naší kinodistribuci. 100% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že se budu celou dobu dívat na plochu počítače a že mě to bude bavit. Než se film rozjel, byl jsem v pokušení ho vypnout. Jakmile však pátrání po zmizelé Margot nabere obrátky, není už tak jednoduché se odpojit. Kromě policejního a soukromého vyšetřování si divák uvědomí, jakou sílu představuje internet a sociální sítě. Pro jedny je otec Kim hrdina a drží mu palce, pro jiné mizerný otec a div ne vrah. A to ještě netuší, co ve skutečnosti znamená hřát si na prsou hada! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Hlavný herec John Cho (David Kim) v skutočnosti vyzeral mladšie, takže produkcia ho vo filme spravila starším tým, že mu pridala vrásky na tvári pomocou špeciálnych vizuálnych efektov make-upu, pretože jeho postava mala tínedžerskú dcéru. (Pat.Ko)
  • David Kim (John Cho) ve filmu pracuje ve společnosti AppEnsure, Inc. AppEnsure je skutečná společnost, která byla spoluzaložena otcem režiséra Aneeshe Chagantyho Šrí Chagantym, který tam v současnosti pracuje jako technický ředitel. Aneeshova matka, Subha Chaganty, ve firmě také pracuje jako ředitelka pobřežních operací. (Dr Lizal)
  • Keď David (John Cho) vyhľadáva informácie o detektívke Vick (Debra Messing), jeden z odkazov uvádza, že jej predchádzajúce prípady sú vraždy starého muža Marleyho a lúpeže Harryho a Marva, čo oboje odkazuje na film Sám doma (1990). (Pat.Ko)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama