Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Občas pôsobilo snímanie cez kamery áut, mobilov, notebookov a pod. trochu nasilu, navyše veľakrát bolo očividné, že sa záber natočil profesionálnou kamerou a iba dosadil, napr. do počítača. Väčšinu času však takéto zobrazovanie udalostí pôsobilo prirodzene, a tie malé výnimky sa dali tolerovať, nakoľko nepôsobili príliš rušivo. Celé to pátranie som si užíval a udržiavalo ma to v miernom napätí, len ten záver bol pomerne slabý, čo je škoda. V porovnaní so Searching sa mi ale Missing pozeralo lepšie a asi ma to aj viac bavilo. 7,4/10. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Tento film si uzije, resp. mu uveri, zrejme mladsie publikum zijuce a dychajuce na socialnych sietach a vobec internete. Zaujimalo ma, nakolko su uvedene stranky a sluzby autenticke a nakolko boli vytvorene len pre ucely filmu samotneho. Samozrejme, niektore mena stranok, live-cam nesedeli, ani nazov mostu Love Lock Bridge v Cartagene. Zaujimave, ze na nom v skutocnosti ani ziadne zamky nemozu byt umiestnene. :) Kto by patral po stopach ako ja, spominany most z videa je cca 500m severozapadne od toho, ktory ukazal June vyhladavac v google-maps, kde si mava s Javi-m live. Mensi twist influencerky v zavere a predtym za 2 odvedenia pozornosti a klamania telom. Neohurilo, ale nie je to uplne marne. Priemer. Mali sme tu i lepsie "desktop" kusky, s ktorymi sa pocas, ale uz i kratko pred Covidom roztrhlo vrece. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Oproti Searching síce omnoho viac vykalkulovaná hra s divákom ohľadom jedného značne vykonštruovaného a v závere až za vlasy pritiahnutého únosu, ale musím uznať, že tá hra s divákom, postupným dávkovaním informácií a neustálym vodením ho za nos funguje perfektne. Takmer dvojhodinová stopáž ubehne úplne hravo, forma komunikácie cez obrazovku laptopu je využitá až na dreň a aj hlavná hrdinka značne sympatická. Vo výsledku tak slučná thrillerová jednohubka, ktorá chce byť však možno až príliš prekombinovaná, čím stratila oproti predchodcovi to kúzlo typu "toto by sa mohlo stať aj v skutočnom živote". CELKOVO: 7/10 ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Nezvěstná byla kvalitní, napínavá, opět fantasticky a inovátorsky kamerově provedená, zdařile zahraná, příběhově dobře vyřešená a gradující, za mě však horší než Pátrání. Jo, mohl bych tu napsat slohovku o tom, jak se mi co všechno líbilo a co bych opěvoval (protože FF filmy, obzvlášť horory, miluju a takhle detektivně jsem to u Pátrání taky žral) ale zkráceně řečeno to byla řemeslně jednička, jenom mi tu vadila ta lehká nereálnost celé té situace. Dalo by se říct, že tak dvě třetiny si film udržuje bravurně rozjetou linku, která by se mohla rozběhnout kamkoli a člověk u ní nikdy neví, jak se nakonec tvůrci rozhodnou, že to rozuzlí, právě v tom tkví to kouzlo Pátrání a Nezvěstné, ale pak to v třetí třetině jaksi padne - vyberou špatný směr. A od té doby až do konce to sklouzlo už celé do takového oblaku lehké nereálnosti, která naneštěstí ubírala na celkovém prožitku... Jak jsem ale napsal na začátku, všechno krom to bylo fakt skvělé. Ať to nezní, že kritizuju. Ten film jsem si dost užil. Například moje oblíbená kamerově zajímavá scéna byl záběr na trasu od domu k letišti, kde se mohla máma June ztratit, nebo celá ta scéna s Apple Watch. U toho mě zamrazilo. Bráchovi se ovšem Nezvěstná líbila mnohem více než Pátrání (nemá asi pro to pochopení). Vyhodnocení: Může za to ale možná ta snaha šokovat a předčít první díl, ale tak nebo tak se jedná o poměrně malý pokles vůči Pátrání ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že po Pátraní je už wow efekt fuč, stále je Nezvestná thrillerom, ktorý vás posadí tak pevne do sedačky, že nebudete vôbec vnímať čas. V tomto prípade je dôležitejšie AKO a nie ČO, pretože scenár sem akoby vypadol z osemdesiatok či deväťdesiatok, ale vzhľadom na spôsob pátrania to vôbec neprekáža, skôr ide o výhodu, pretože aspoň môžete porovnávať, ako by sa prípad riešil kedysi a ako je tomu dnes. No a pokiaľ ste fanúšikom moderných technológií, tak si môžete aj po pozretí povedať, že súčasný vývin je to najlepšie, čo ľudstvo stretlo a pokiaľ ideme podľa vás s technológiami ako spoločnosť "backwards", tak vás film o opaku presviedčať nebude. V čom tiež tkvie jeho sila. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku filmu jsou vidět záběry z filmu Pátrání (2018), který se v mnoha ohledech podobá filmu Nezvěstná. (Osiris_o.O)
  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)
  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)

Související novinky

Reklama

Reklama