Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

silentname 

všechny recenze uživatele

Po vynikajúcom "Searching" prichádza na scénu film "Missing", ktorý má v sebe veľmi podobné kvality ako jeho predchodca. Aby som bol celkom férovy tak ale poviem, že som si počas sledovania často uvedomoval, že sa dočkáme podobných momentiek ako naposledy a teraz bola len otázka, aké bude celkové vystúpenie a či to bude stáť za to. No keď sme sa dostali na koniec, ostal som skutočne šokovaný. Vysvetlenie a odhalenie bolo tak silné, že som absolútne nerozumel ako sa to vôbec tvorcom podarilo ma takýmto spôsobom zmiasť a prekvapiť. Klobúk dole, máte ma. Čo sa týka natočenia, funguje to na úplne rovnakom princípe ako "Searching", kde sledujeme obrazovku notebooku a skrz ňu nám je prezentovaný celkový príbeh. Funguje to dobre, má to atmosféru, dá sa to jednoducho sledovať, neprináša to žiadne stupídne zvraty a v dôležitých momentoch funguje presne ako má. Takže výsledok je veľká spokojnosť a dúfam, že tento štýl točenia filmov sa bude využívať aj naďalej. Hodnotenie: A ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to až do té doby než to začalo vyúsťovat v rozuzlení, paradoxně. Do té doby jsem chtěla říct, že to bylo lepší než Searching, ale ta pointa to z nějakého důvodu strašně potopila na holý průměr. Jinak je to režijně zvládnuté ještě líp než onen zmiňovaný předchůdce. Scénář toho ale naopak moc nového zplodit nedokázal, škoda. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Nezvěstná je důstojný nástupce Pátrání,  kdy Merrick a Johnson ve stopách Chagantyho kráčí obstojně, jejich nástupci Keeling a Zakowski u střihačského stolu též navazují obstojně. I přes fakt, že je Nezvěstná volné/antologické pokračování se možná až příliš snaží naplnit škatulku toho, že by pokračování mělo být větší/více šokující a to jí krapet podráží nohy. Merrick a Johnson jistě neservírují pouze Pátrání 2.0, snaží se s konceptem pořád pracovat krapet svěžím způsobem a výsledek je rozhodně svižná a vtahující podívaná, které vrásky na kráse nejvíce způsobuje poslední třetina. I přes fakt, že se tu tentokrát tolik nejede na vlně překvapení, i tentokrát vznikla dostatečně výrazná detektivní podívaná, která ukazuje, že kreativita  nevymřela..... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno tenhle formát není úplně mým šálkem kávy a tady je navíc to pátrání vyhnané do extrému. Především mi lezla na nervy skutečnost, že prakticky všechno, co kdo kdy kde udělal či řekl, se dá dohledat na síti. Stačí jen vydedukovat správné heslo a v některých případech i uživatelské jméno. A v tom je hlavní hrdinka odbornice. A když si neví rady, najde řešení zase na síti. To se to pak píše scénář, když si můžete vypomoct podobnou berličkou. Ale filmu musím přiznat, že mu celkem vychází nutit diváka k pozornosti a to i přes hovadiny, které se mu snaží s vážnou tváří podat. Storm Reid sice není žádná velká sympaťanda, ale když člověk uváží, že víc než hodinu a půl musela odehrát na židli, zaslouží si za svůj výkon klobouček. Nic, k čemu bych se vracel, ale nadšené ohlasy chápu. 60% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Už Searching před lety hodně překvapilo a oznámení o podobném kousku jsem bral na velkou váhu, jelikož mi tohle experimentální vyprávění skrze obrazovky nejrůznějších elektronických zařízení ohromně baví. Missing nastavuje novou laťku skrze pokrok technologií a nových aplikací a minimálně mě překvapuje skoro každým coulem. Sice závěr trochu trpí “Torenovým syndromem” (geeci pochopí), pro tu předchozí velmi slušnou gradaci ale můžu stále s radostí prohlásit, že jsem v Nezvěstné shledal jeden z nejlepších filmů roku. [viděno v ORYX ONE 27.8.2023] ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)
  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)
  • Na začátku filmu jsou vidět záběry z filmu Pátrání (2018), který se v mnoha ohledech podobá filmu Nezvěstná. (Osiris_o.O)

Související novinky

Reklama

Reklama