Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nedívej se. Neptej se. Neklikej. Patnáctiletý Marty měl celý život před sebou. Teď je ale mrtvý. Zbyla po něm jen série mrazivých videí, které natáčel krátce před svou smrtí. Truchlící otec skládá dohromady střípky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konce. Osmidílný thriller #martyisdead inspirovaný skutečnými případy kyberšikany získal hlavní cenu na mezinárodním festivalu Serial Killer. (MALL.TV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

kukkik 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný počin s nesmyslnou stopáží, chabými hereckými výkony a velice chudou kostrou příběhu. Jako awareness video pro veřejnost dostačující ale jinak to připomíná spíš studentský projekt než plnohodnotný seriál. Celý seriál sází na jedinou notu - šokovat. Nemluvě o typicky neskutečně nesympatickém obsazení ale to už je takový český low-budget evergreen. Chudáci zahraniční diváci si musejí myslet, že celá česká společnost je chodící panoptikum. 2/5 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Převážně edukativní, ale velmi snesitelnou formou. Výkony, a to hlavně mladých herců, byly poněkud nejisté, až tápavé. Příběh je klišovitý, leč maskuje to vcelku zdatně formou využívající sítě. SHRNUTÍ: Probohy, nikdy neposílejte nikomu své nahé fotky nebo videa! A když už, tak bez obličeje a viditelných známek, dle kterých byste mohli být identifikováni. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Wau, druhý setkání s timhle SOukupem a i na podruhý je to pecka jako prase. Moderní pojetí vyprávění tragického příběhu se smutným začátkem, něco jako Erbenovi stories, akorát tady to skončilo zle hned z kraje :o). Moderní vychytávky, to je vidno rejžova specialitka. A mě tím dostal už podruhý. Líbí se mi jeho styl, budu ho čekovat... ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Hodně parádní seriál o kyberšikaně. Někoho by mohlo štvát, že už od počátku je jasné "co", jen není známo "kdo". I přesto tato jediná otázka dokáže navnadit diváka tak, že ani nemá potřebu využít té dělené stopáže a prostě to sjede najednou. Pro mě je jenom záhadou, jak nějaký webseriál (obchodu s elektronikou btw.) s neherci dokáže nabídnout víc, než daily sračky z komerčních televizí. Marty hraje perfektně, ale ani vedlejší "štěkači" nejsou k zahození a ve většině případů působí uvěřitelněji, než ty hvězdy ve většině české produkce. Docela bych byl rád i za pokračování (pro které určitě je možnost), ale už by to asi nefungovalo tak dobře. No, věřím, že uvidíme. Teď jdu smazat FB. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Osm epizod o cca 11 minutách hravě zvládnete za jeden večer, protože upřímně, po částech by se dívat ani nešlo. Tvůrci totiž našli vynikající timing pro gradaci jednotlivých dílů a hlavně vyprávěli opravdu napínavý příběh s tematikou kyberšikany. Rozsekalo mě to víc než "V síti". A zároveň jsem si trochu povzdechla nad tím, jaké jsem měla hezké dospívání bez sociálních sítí a chytrého telefonu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku epizody hraje „Call Me“ od Sprint Edge a ve 3. minutě hraje „Long Way“ od Sprint Edge. (SONY_)
  • „Thriller #martyisdead nedémonizuje prostředí sociálních sítí, ukazuje ho v jeho přirozenosti, ke které patří i kyberšikana a sexting. Jeho smyslem není diváky děsit výstředními scénami, před kterými budou zavírat oči. Naopak, chceme, abychom přestali uhýbat pohledem a připustili si, že uvěřit neskutečnému je v dnešní době mimořádně snadné. Pro každého z nás a pro ty, kteří mají celý život před sebou, obzvlášť. Proto si přejeme, aby si Marty získal pozornost nejen dospělých, ale i dospívajících diváků,“ uvedl Milan Kuchynka jako producent seriálu. (SONY_)
  • Na začátku epizody hraje „You Drive Me Crazy“ od Erica Starczana a když si Marty (Jakub Nemčok) dopisuje s holkami, hraje „One For The Money“ od Jasona Greenhalgha a Junkieho Dreda. (SONY_)

Související novinky

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

23.11.2020

Včera proběhl online přenos 48. ročníku předávání mezinárodních cen Emmy, které jsou pokládány za televizní obdobu filmových Oscarů. Ocenění udílí americká Akademie televizních umění a věd, která je… (více)

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

27.09.2020

Přestože hlavní ceny Emmy za loňskou seriálovou tvorbu již byly rozdány, existuje vedle nich také mezinárodní seriálová soutěž – a právě v té teď mezi nominovanými skončil i jeden český seriál.… (více)

Reklama

Reklama