Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nedívej se. Neptej se. Neklikej. Patnáctiletý Marty měl celý život před sebou. Teď je ale mrtvý. Zbyla po něm jen série mrazivých videí, které natáčel krátce před svou smrtí. Truchlící otec skládá dohromady střípky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konce. Osmidílný thriller #martyisdead inspirovaný skutečnými případy kyberšikany získal hlavní cenu na mezinárodním festivalu Serial Killer. (MALL.TV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie je to Soukupov najlepší počin, ale jeho najviditeľnejší, lebo rozoberá problém modernej spoločnosti s nebezpečným rizikom pre ľahkovážnych ľudí. Seriál je hlavne edukatívny, tempo je stále rovnaké, chýba mu dynamika, postavy sú prispôsobené účelu. V niečom podobne ladený seriál Pustina z produkcie HBO ponúkol toho oveľa viac, s oveľa väčšou dynamikou, kvalitnejším scenárom ako i réžiou, aj lepšími hereckými výkonmi. V tomto webseriáli bol celej téme vyčlenený ozaj malý priestor na lepší dopad na diváka. #nohate; ale pri porovnaní oboch seriálov vidieť markantné rozdiely. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Tenhle napínavý a chytrý webseriálek je tím nejlepším, co jsem zatím na téma kyberšikany viděla (tedy, vedle Disconnect, kde ale nejde o ústřední linii). Možná je edukativnější pro rodiče, než pro děti... Mrkněte na to. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Ano, mohli bychom žehrat (a někteří žehrají) na přílišnou (a nemístnou) atmosféričnost počinu, ale za mne smysl díla jednoznačně převažuje. Naproti počinům, které mohou být po profesionální stránce bez chyby, ale nerozumím, co se divákovi snaží sdělit, popř. sdělují nesmysly. Moje dětsví naštěstí nebylo takovýmito "věcmi" poznamenané a lituji po mně následující generace, že se s něčím takovým musejí vypořádávat... 80% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Se Soukupovou především krátkometrážní tvorbou mám zkušenosti takže vím, že je schopnej tvůrce. Tomuhle jeho počinu jsem zatím odolával. Ale teď když je v kinech #annaismissing což by mělo být volný filmový pokračování tohoto seriálu tak jsem si řekl, že už nastala ta správná doba. Většinou u minisérie hodnotím každej díl zvlášť tady to ale dělat nebudu. Vesměs všechny díly se pohybovaly na hraně 3-4hvězd. Důležitej je přece celkovej výsledek a ten je pozitivní. Sice asi nejde o nic co by nebylo k vidění někde jinde, protože téma kyberšikany je v dnešní internetové době poměrně aktuální ale je to made in CZ a to se musí ocenit. Protože většina novodobé CZ tvorby je prostě zoufalá. Soukup a jeho tým se s tématem kyberšikany a vydírání vypořádal velmi slušně. Víc bych to asi nerozebíral. Možná jen pár takových dodatků. Ve 4díle #firstkiss - řekla ředitelka otci(Martyho), že je děsivé jak jedno video dokáže člověku změnit život. K tomu jen dodám. Kdyby to bylo jen jednomu člověku. Myslím, že to ovlivnilo životy daleko víc lidem. Naopak se mi líbilo třeba to co bylo řečeno v díle6 #recovery - v lidech se probudí něco zlýho když si myslej, že jsou neviditelní a všechno jim projde. Pocit moci je pro ně přitažlivej, návykovej. Nepřestanou dokud jim někdo nepřeláme prsty. K tomu jen dodám, že za monitorem a klávesnicí dokáže být KING každej. A dnešní doba tomu jen nahrává. Moje hodnocení 4hvězdy. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého a za mě ještě o chlup lepší než #annaismissing. Nesází se zde totiž tak na herce, ale spíše na tvrdý příběh kyberšikany a vyhrožování ve formě poutavého zážitku skrze natočená videa, facebook, konverzace a 90minutové odhalování vraha. Má to fajn atmosféru, dětské herce, celé vyústění původních nevinných konverzací a v závěru šokující odhalení i finální point. Zas a znova absolutně nevěřím, že jde o Česko a jestli to takhle půjde dál, tak i přestože domácí tvorbu vyloženě nesnáším, sebevědomě bych vsadil na Soukupa jako režiséra číslo 1 do budoucna, protože tohle je zcela očividně talentovaný chlápek, který má v ruce řemeslo, cit pro tvorbu i dobré oko na trendy náměty. Šílenost. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Seriál je inspirovaný skutečnými událostmi. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje „Call Me“ od Sprint Edge a ve 3. minutě hraje „Long Way“ od Sprint Edge. (SONY_)

Související novinky

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

23.11.2020

Včera proběhl online přenos 48. ročníku předávání mezinárodních cen Emmy, které jsou pokládány za televizní obdobu filmových Oscarů. Ocenění udílí americká Akademie televizních umění a věd, která je… (více)

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

27.09.2020

Přestože hlavní ceny Emmy za loňskou seriálovou tvorbu již byly rozdány, existuje vedle nich také mezinárodní seriálová soutěž – a právě v té teď mezi nominovanými skončil i jeden český seriál.… (více)

Reklama

Reklama