Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

jefff 

všechny recenze uživatele

Film stojí na zvolené formě a na zápletce. Forma je stále inovativní, ale jelikož mi je tenhle sdílený svět odpudivý, úplně mě to nezaujalo a spíš vnitřně rozčilovalo - ale to je hodně subjektivní pohled. Zápletka byla slušná a potěší zvraty i vyhrocené finále. Ale první půlka je trochu moc rozplizlá a moc se nikam divák neposouvá. A Storm to sice hraje autenticky, ale pořád hraje docela nesympatickou teenagerku, která svůj život tráví virtuálně. Dobrý film a lepší pro ty, kterým výše uvedené tolik nevadí. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

2 velice kvalitní herečky (Storm Reid, kterou můžeme znát z Euforie a Nia Long, která hrála například ve veleúspěšném seriálu z 90. let - Fresh Prince) v dokonalé sestrojeném filmu, který českému divákovi připomene Semestr, kde se děj odehrává prostřednictvím PC/mobilu a veškerá konverzace a zvraty probíhají tam. Mně to velice sedlo, mělo to spád a skvěle to odcejpalo. Za málo peněz hodně muziky, i tak by se to dalo pojmenovat, protože film byl natočen za 7-8 milionů dolarů, což je na dnešní dobu směšná částka, a i proto mám radost, že to dopadlo takto dobře. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než posledně  Pátrání (2018) na . které to na začátku i odkazuje má to lepší děj , herce a je to napínavější bohužel konec se zde opět nepodařil. Matka má nového přítele a ten ji pozve do Kolumbie na dovolenou dcera je doma  a má pro ně v pondělí dojet na letiště tak tam dojede a oni nikde. Tak jich hledá mezitím zjistíme , že její přítel je divný (nebudu více spoilerovat) její matka je divná (nebudu více spoilerovat) a vše směřuje k překvapivému konci.  Bohužel ten je ještě blbější než v pátrání jelikož pokud má někdo chytrou aplikaci na vše a ten její únosce to nedokáže zničit tak je idiot . 80 procent ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

No hurá. Konečně můžu letos poprvé naplno bodovat a kinonávštěva se vyplatila na výbornou. Miluji tyhle atypický thrillery, přesně dle mého gusta. Podobně jako v dřívějším snímku Pátrání, se i zde ponoříme do záhadného zmizení rodinné osoby. Ze startu začneme zvolna, pak se ale matka mladičké June náhle ztratí na dovolené v Kolumbii i se svým přítelem a začne to nabírat dobře na tenzi. Dcera se tak může ponořit do drásajícího pátrání a zjistit, co se vlastně stalo. Používá přitom všemožné aplikace ( tady je snad všechno - facetime, whatsapp, instagram, twitter, google maps apod. ). Vše je opět čistě představováno stylem, nazval bych jej ''screen found footage'' ( laptop, mobil, security kamery, městské kamery a mihne se tu i zadní kamera auta ). Příběh a zápletka je naprostá bomba. Vůbec nic není jak se zdá a to už od samého začátku až po konec. Upřímně si nepamatuji, kdy naposled jsem viděl tolik otazníků, neznámých a taky zvratů jako tady. Asi v půlce filmu přichází totální šok, kdy to vypadá, že vše se může zahodit a začít od znova. Jenže !!! Pro překvápko nemusí člověk čekat dlouho ( jsou tady cca 2-3, které obracejí snímek vzhůru nohama ). Potom už divák netuší, komu může věřit nebo kdo je ještě podezřelý. Prostě paráda, já jsem maximálně spokojen. Myslím si, že Nezvěstná asi nebude tak divácky úspěšná jako Pátrání, ale mě se toto prostě líbilo ještě o chlup více a musím naplno bodovat. Výborný drama-thriller-mysteriozní-krimi snímek. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Inspirace Searching je zřetelná (při projekci jsem si několikrát řikal, že už jsem něco takovýho viděl, jen jsem si nemoh vzpomenout kde), ale pojetí je přece jenom trochu jiný, jelikož teď se pátrá “na dálku” a ne u někoho v compu. Různě používaný obyčejný kamery (laptop, chytrý hodinky, telefon, bezpečnostní) byly vcelku efektní, až jsem se divil, že mi absence standardní filmový kamery vůbec nevadila. Příběh byl sice ve výsledku trochu překombinovanej, ale i tak byl slušně vymyšlenej a obsahoval pár sympatickejch twistů. Napětí bylo až překvapivě dost a děj pěkně odsýpal. Sám o sobě hodně slušnej film a opět platí, že za málo peněz (7 mega) dostane člověk hodně muziky. Jenom biják doplácí na to, že je až druhej a chybí tim pádem takovej ten wow efekt z něčeho fakt originálního, čtyři slabší hvězdy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku filmu jsou vidět záběry z filmu Pátrání (2018), který se v mnoha ohledech podobá filmu Nezvěstná. (Osiris_o.O)
  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)
  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)

Související novinky

Reklama

Reklama