Reklama

Reklama

Oběti

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (1999–2008), 11 h 10 min (Minutáž: 78–90 min)

Režie:

Petr Slavík

Scénář:

Miroslav Sovják

Hrají:

Zbyněk Fric, Karel Zima, Libor Žídek, Josef Nedorost, Jiří Bábek, Vladimír Dlouhý, Klára Pollertová-Trojanová, Bohumil Klepl, Bronislav Poloczek, Jenovéfa Boková, Jiří Kodet, Marie Spurná (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Na televizní obrazovku se vrací cyklus Oběti o lidech postižených zločinem. Vzrůstající zločinnost a stále častější osobní zkušenost každého z nás, kteří jsme byli oloupeni, vykradeni, napadeni, s nemohoucí spravedlností, která někdy z nepochopitelných důvodů nahrává spíše zločinci než jeho oběti, vedla scenáristu Miroslava Sovjáka a režiséra Petra Slavíka k vytvoření této série. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Zagros k tomuto seriálu (2)

Znásilnění (2000) (E02) 

Viděno kdysi náhodou v televizi a samotného mě překvapilo, že mě tenhle televizní film zaujal a dodíval jsem se na něj až do konce. Samotný námět byl dobrý, znásilnění z pohledu krásné ženy, které nikdo nepomůže a spíše jsou všichni zcela nepochopitelně proti ní. Jsem rád, že se společnost alespoň lehce v tomhle změnila a už to není takové tabu. Stále to je ale málo. Nicméně podobné projekty mohou pomoci samy o sobě. Jinak je to televizní nadprůměr a za podobné projekty se Česká televize rozhodně stydět nemusí. No a Kateřina Brožová možná není excelentní herečka, ale tohle byla role, která jí sedla a ona to zahrála velmi dobře. Lepší tři hvězdy, a když narazím na něco dalšího ze série Oběti, rád se podívám. ()

Svědek (2001) (E03) 

Ze seriálu Oběti jsem viděl Znásilnění a nedopadlo to úplně špatně, proto jsem si pustil i další díl z těch lépe hodnocených a to Svědka. Také tenhle díl je solidním televizním filmem. Zajímavý příběh, který více otázek vyvolá, než zodpoví. Když jsem svědkem zločinu, má cenu jít svědčit, nebo se na to mám raději vykašlat? Co je to spravedlnost a jak se nám občas odvděčí? Bohužel to nevyznívá moc ve prospěch angažovanosti. Může to být i drobná výtka filmu, který tím vlastně podporuje a utvrzuje jeden náš národní stereotyp – hlavně držet hubu a krok. V reálu si člověk za všechno dobré i špatné může sám. Vymlouvat se na systém, nadávat na policajty a svádět to třeba na vládu, je jednoduché, ale alibistické. Jo a nikdy nesázejte sportku… skvělý, i když naivní závěr. :-) ()

Reklama

Reklama