Reklama

Reklama

VOD (1)

Noc plná milostných a bláznivých studentských dobrodružství, jimiž končí dětství a začíná život. Skupinka studentů a studentek z maloměsta má před sebou poslední den prázdnin. Dva kámoši, Steve a Curt se chystají na univerzitu, další čeká nástup k vojsku, jiní vlastně ještě netuší, jak se svým dalším životem naloží. Frajírci závodí v nablýskaných i otlučených autech, dívky se vyzývavě procházejí v ulicích, plných rock'n'rollu. Dění kulminuje uprostřed noci plné bláznovství, krátkých okamžiků lásky, prvních polibků, honiček v autě a problémy s policií...
Film režiséra Georga Lucase (jenž se později proslavil sci-fi ságou Hvězdné války), zachycuje atmosféru počátku šedesátých let minulého století, obraz mladé generace a konec jejího dětství. V době svého uvedení snímek zaujal prolínáním několika příběhů, jemným humorem i nostalgií, s nímž jsou vyprávěny, stejně jako výrazným využitím dobové hudby, obrazovým zachycením kamery (Jan D'Alquen a Ron Eveslage) a brilantními hereckými výkony mladých představitelů. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

kamigava

kamigava (hodnocení, recenze)

DamonS

Nečetl jsi předem obsah filmu? Pravda je, že název je trochu zavádějící. O žádné ilegální sprejování na zdi tam vůbec nejde. :D Jde právě o to, že se tam nic výrazného neděje, film jen proplouvá a sleduje pár osudů mladých lidí, kteří byli také nejistí a nevěděli, co budou v životě dělat dál... Pro mě to byl velmi atmosférický film plný parádní dobové hudby, vtipných a trapných okamžiků, které mladí zažívají a procházejí jimi. :-) Mladý Harrison Ford v trochu záporné roli stojí za zmínku.

DamonS

DamonS (hodnocení, recenze)

Nemám rád filmy, ve kterých o nic nejde... žádnej příběh nic, jen parta která žije obyčejným životem... nechápu tak vysoké hodnocení, totální kravina nudná

na příspěvěk reagoval kamigava

Garuda

Garuda (hodnocení, recenze)

Před tím, než jsem viděl tento film, ta jsem myslel, že je o americkém graffiti, ale jedinej sprej byl šlehačka, nicméně to byl pěknej film, jen se mohl jmenovat příhodněji.

Reklama

Reklama