Reklama

Reklama

Žena v okně

  • USA The Woman in the Window (více)
Trailer 1

VOD (1)

Kvůli agorafobii se drží doma, ale posedlost novými sousedy jí nedá spát – psycholožka, co se snaží vyřešit brutální zločin, který na vlastní oči viděla z okna. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (217)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Light Mystery Thriller v 90´s módu z Netflixu je docela slušná žánrová jednohubka, které však chybí výraznější tah na bránu, temnota, styl, více mysteriózna i násilí.Příběh se zaměřuje na agorafobičku Amy Adams, která špehuje své sousedy naproti a je svědkem vraždy. Nikdo jí však nevěří a otázkou je, zda je blázen anebo se všichni snaží zahladit stopy.Film docela slušně drží diváka v nejistotě do posledních minut a finální odhalení je vlastně překvapivé, ze všech možných scénářů, které jsem měl připravený jsem s tímhle nepočítal a to chválím i vítám.Potěší i nabitý herecký cásting, byť většina známých tváří se zde mihne jen v pár minutách, slušná je i hudba a povedl se jeden nečekaný jumpscare. Finále je celkem slušně napínavé, takže výrazný problém s filmem nemám, ale ve srovnání s podobnými thrillery za poslední dobu ( Jako v Bavlnce a Run) mi příjde Žena v Okně o chlup slabší.Sledovatelné však v pořádku a ženské publikum s vínem v ruce si klidně hvězdu mohou přihodit. 6.5/10. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Žena v okne” je ďalším, teda v poradí už druhým po sebe nevydareným filmom, zaujímavej herečky Amy Adams, a ak by som to konkrétne mohol trochu viac špecifikovať, tak jej herecké stvárnenie celkom obstálo, a to v oboch zmienených prípadoch, ale až následne, film ako celok, to podľa mňa nemal ani zďaleka také jednoduché, pričom ani záruka účasti "renomovaného rutinéra" Joea Wrighta, ešte automaticky nemusí znamenať to, že je všetko v naprostom poriadku ? Obsadenie Garyho Oldmana, bezprostredne vnímam, ako hercovu vďaku za jeho predchádzajúci, oscarový triumf v podobe "Najtemnejšej hodiny," kvôli čomu vlastne prikývol na opätovnú spoluprácu s rovnakým režisérom, ktorý sa vracia po štvorročnej filmárskej pauze, a opäť to nie je nič, čo by som si chcel znovu pripomínať, ak nepočítam aspoň hercov mimoriadne psychopatický výkon, kde skrátka dokáže na minimálnej ploche vyťažiť absolútne maximum, čo zase dokazuje najmä to, že herec je zrejme oveľa schopnejším, než človek, ktorý sedí na režisérskej stoličke, a nie je mu k tomu asi bohvieako dobre ?! Jednoznačne najlepšie počiny nakrúcal v prvej dekáde 21. storočia, čo je už hodne veľmi dávna doba, na ktorú asi už len ťažko môže nadviazať ? Na druhej strane, angažovanie francúzskeho kameramana Bruna Delbonnela, v súčasnosti považovaného za totálnu špičku spomedzi všetkých "Mužov s kinoaparátmi" , ktorý nielenže vytvára fascinujúcu kompozíciu obrazu, ale predovšetkým som si ho obľúbil už spred dvadsiatich rokov v Amélii z Montmartru, čiže svoju úroveň si udržiava(l) po celý tento čas, a tak toto je jeden z pozitívnych bodov, prečo dať snímku vôbec šancu. Jednoznačne forma zvíťazila nad obsahom, ktorý ani nechcite bližšie spoznať. Ani výborná práca kamery, bohužiaľ nezastrie vskutku plytký scenár, ktorý akoby tým spadol z vysokého stromu, a počas pádu sa mu pomiešali strany, čím sa v podstate sám znehodnotil. Je to vskutku (ne)obyčajná zlátanina. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Amy Adams mám veľmi rád, ale v tomto filme mi išla neuveriteľne na nervy, aj keď v konečnom dôsledku to bola snáď jediná pozitívna postava celého príbehu. Na začiatku mi to pripomenulo Disturbiu, ale napokon sa z toho vykľula výrazne paranoidnejšia záležitosť, ktorá bola na môj vkus až príliš prekombinovaná a neustále tlačenie na pílu tomu vôbec nepomohlo. A pritom, samotný scenár nebol vôbec na zahodenie, ale tá hororová atmosféra tomu proste podrážala nohy. A keď som sa tak nad tým celým zamýšľal, tak logika tu tiež miestami úplne absentovala. Dialógy to tiež akosi nezachránili, ani pofidérne postavy. Nuž, tento štýl mi proste nesadol... 2* ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5/10). Od Ženy v okně jsem toho očekával daleko více. Amy Adams mě dost bavila v podobně laděném psycho seriálu Ostré předměty a očekával jsem podobnou kvalitu. No bohužel jsem dostal dost ubohou divnou verzi. Nedívá se na to špatně až na některé scény, které mi přišly až fakt ubohé, ale to by se tomu dalo ještě odpustit. Režisér měl k dispozici přehršel herců, kteří by si zasloužili daleko víc prostoru, ale oni ho tady nemají. Jediný, kdo trochu dostal svému jménu, byl Gary Oldman. Jinak můj objev roku Wyatt Russell bohužel nemohl pořádně předvést co v něm je. Shrnutí - Docela pitomý thriller, který se v závěru snaží být překvapivý, ale ve výsledku to je tak akorát trapné a pro potřeby scénáře. Viděl bych to na průser a promarněnou příležitost. Jsem z toho fakt zklamaný a mírně znechucen. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní Joe Wright mě poslední roky solidně zklamává. Chlapík je docela puntičkář, který rád experimentuje, jenže tím, že leccos podřizuje formální stránce a že kdejakou příležitost využívá k dynamičtějšímu ozvláštnění děje, může někoho otrávit. Mnoho sterilního a prázdného zůstalo po Anně Karenině i Nejtemnější hodině. I tady měl před kamerou spoustu talentu, ovšem výsledek je chaotický a (zbytečně) ambiciózní. Nespolehlivá hlavní hrdinka a vražda v protějším domě. Psycholožka Amy Adams se totiž bojí opustit domov, přitom přijímat návštěvy ve své „bezpečné zóně“ dokáže. Třeba novou sousedku Julianne Moore, která najednou mizí a hlavní postava přestává důvěřovat své vlastní pomíchané mysli. Potěší paranoidní atmosféra umocněná kulisami obřího domu, méně pak nevyužití herci ve vedlejších rolích. Každopádně je cosi špatně, když po půl hodině sám sebe nachytám, že dění na plátně moc nevnímám. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo od 6. srpna do 30. října 2018 v New York City. (SONY_)

Související novinky

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

07.02.2022

Jak už je tradicí, den před vyhlášením nominací na prestižní Ceny Akademie přichází seznam nominací na nechvalné Zlaté maliny (Razzies), tedy anticeny mířící k nejhorším filmům a tvůrčím výkonům… (více)

Jake Gyllenhaal jako známý spisovatel

Jake Gyllenhaal jako známý spisovatel

21.08.2020

Herec Jake Gyllenhaal (Bojovník, Demolice) míří do televize. Upsal se novému projektu režisérky Janiczy Bravo (Zola), která teď napíše a natočí adaptaci článku A Suspense Novelist’s Trailt of… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama