Reklama

Reklama

Unfriend

  • Německo Friend Request (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Laura je jednou z najpopulárnejších dievčat svojej školy. Keď jedného večera na sociálnej sieti potvrdí žiadosť o priateľstvo podivnej samotárskej dievčine, ani v tom najhoršom sne by ju nenapadlo, aký to bude mať dopad. Po neustálom kontaktovaní množstvom správ, komentárov k jej osobe, telefonátov, no najmä konflikte v školskej jedálni, nadobúda dojem, že najlepším rozhodnutím bude dané "facebookové priateľstvo" raz a navždy prerušiť. Neubehne však dlhá doba a presvedčí sa, že tento krok bol ďalšou obrovskou chybou. Zúfalú dievčinu Laurin krok natoľko rozruší, až spácha samovraždu. Napriek tomu, že sa sprvoti zdá, že je všetkému trápeniu koniec, peklo ešte len začína naberať na obrátkach. Daná udalosť totiž spúšťa sled záhadných úmrtí, za ktorými stojí temná stránka zosnulej Mariny. Zlovestný duch bude putovať svetom živých dovtedy, kým sa nepomstí všetkým Lauriným priateľom, vrátane jej samotnej. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (186)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších hororov posledných rokov napriek modernej facebookovej téme. Ľakačky sú vydarené, hoci v niektorých záberoch je vidieť takmer amatérske triky. Nevadil mi ani v celku jednoduchý príbeh, pretože tá thrillerová časť bola pozoruhodná. Film je tématicky inovatívny, herci samozrejme nie sú dokonalí, ale za pokus o niečo nové resp. iné môžem snímok len pochváliť. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je asi trochu ovlivnění tím, že jsem čekal propadák. Takže je to takový lepší průměr, ale ty čtyři mu prostě hodím. Fakt mě to celkem chytlo a vůbec to nebylo nějak debilní. Fungovalo to naprosto skvěle, je to opravdu spíš thriller, kam režisér hodil pár lekaček. Ale dost tomu dodávají sympatičtí herci a námět, který osloví. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jako možná s tím hodnocením trošku přeháním a je to tím stavem "po zkouknutí filmu", ale horor, který mě po x-letech přinutil se fakt bát a vzbudil ve mě tu opravdovou hororovou atmošku si moje plné hodnocení opravdu zaslouží. Perfektní a současný nápad facebookového děje a opravdu výborné zakončení. Navíc celkem krátká stopáž napomáhá tomu, že nemáte ani chvíli čas si oddechnout, jelikož tam v podstatě nejsou slepá místa. Film je výborně nafázovaný od nevinného úvodu, počátečního "spuštění" kvůli přerušení FB přátelství přes všechny různé odplaty až po ukončení a malého twistu na konec, který nechci spoilerovat. Jsem opravdu velice překvapený a nadšený a to dvakrát tolik, když jsem právě zjistil, že je film z německé filmové dílny, kterou mám na svém pomyslném prvním místě v kategorii "Tvorba odpadů". Na úplně stoprocentních 5* bych si možná představoval o trošku více rozvedený závěr a nějaké to vypořádání se s tou pošahanou čarodějnicí, jelikož to tak všechno do poslední chvíle vypadá a vy furt čekáte, kdy se to stane, ale jak už jsem říkal, ten zajímavý závěr mi vůbec nevadí. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Námet sme už videli pri viacerých hororoch, to je pravda, ale spracovanie ma neustále udržovalo v pozore a veľmi bavilo a to bez ohľadu na to, že som Unfriend pozeral pri teplotách. I keď ten záver... ten mi akosi nesedel. Nevystrašil ma, len mi prišiel taký samoúčelný. SPOILER:Lebo keď si vezmeme do úvahy, že dievčina po smrti zabíjala Lauriných blízkych z pomsty a chcela docieliť to, aby bola sama, prečo sa potom z Laury na záver stala podobná bad-witch aj ked jej (zatiaľ) nikto neublížil? Nepriateľov si akurát tak išla vytvárať čo celé ničí koncepciu labilnej Mariny, ktorá sa k vraždeniu dostala zo psychicky nepriaznivého prostredia, v ktorom bola odmalička šikanovaná.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No vida. A ono to jde a ne že ne. Po vesměs mizerných pokusech naroubovat sociální sítě na horor si Simon Verhoeven řekl, že na to půjde jinak a hned to vyšlo. Ne že by se to v kostce nějak lišilo od podobně laděných filmů. Pořád je tu jedna zhrzená duše, která se chce své internetové ex-kamarádce pomstít za odebrání z přátel, ale vzhledem k tomu, že je celý příběh silně prodchnut nadpřirozenem, měli tvůrci více prostoru pro manévrování a dokázali ho využít. Je tu vlastně vše, co má správná duchařina mít, čili atmosféra, sem tam nějaká lekačka a celkem povedení bubáci. Navíc likvidace obětí probíhá pokaždé v jiném prostředí a pokaždé je to prostředí pro duchy jako stvořené, ať už se jedná o kolej, nemocnici či opuštěné ruiny. K tomu všemu se podařil i casting plný neokoukaných tváří, jimž vládla hodně sympatická Alycia Debnam-Carey, takže za mě velká spokojenost a doufám, že režisér u žánru v příštím filmu zůstane. 80% ()

Galerie (124)

Zajímavosti (3)

  • V 56. minutě je ve vyhledávači složek pacientů vyplněno „křestní jméno: Nedifar, příjmení: Marina“. Po otevření Marininy složky už je jméno zadáno správně. (Morrighan)
  • Film byl natočen v Kapském Městě v Jižní Africe. (ARI50)

Reklama

Reklama