Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 3

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (685)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmy o ľudožravých žralokoch mám rád. Od čias čo som zhliadol Spielbergove "Čeľuste" som si tento špecifický horrorový subžáner zamiloval. Takže som si s chuťou pozrel aj snímok "Smrtiaci príliv", ktorý v roku 2016 natočil režisér Jaume Collet-Serra. Bolo to celkom fajn, ale niečo mi na tom hodne vadilo. Už mám dosť týchto feministických superpičí, čo všetko zvládnu. Samozrejme, že hlavnú úlohu stvárnila silná, sebestačná, vynaliezavá ženská, s ktorou nevyjebe ani osem metrový žralok. Feministická lobby pracuje na plné obrátky. ** ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Blonďatá pipka a moře“ je rozhodně mnohem záživnější než ta ukrutně přeceňovaná Ernestova uspávačka hadů. Pipka není existenciálně dementní, nijak nefilosofuje o geriatrických jinotajích všehomíra, jen asi tak 15 minut zasurfuje na reklamu pro Čedok, ukáže, že i v neoprénu je daleko píchatelnější než ten Hemingvejův geront, a hned na to chytne rybišku jako kráva! Tou je naneštěstí mimořádně zmrdský žralok, kterému rybina už lezla krkem, tak se rozhodl zpestřit si jídelníček kulantní roštěnkou, a to za každou cenu. Ke vší té hrůze je to děsný yntelechtuán, Sun Tzua má ve struně a člověk jen čeká, kdy se vynoří, modulovaným basem pipce oznámí, že to má za pár, a při čekání na příliv začne nudou na ploutvích počítat kvadratické rovnice. „Ale jebat!“, jak s oblibou kultivovaně říkáme my, benevolentní filmoví teoretikové. Jedna skála, jedna mrdna, jedna paryba a jeden racek, ale i tak je z toho nakonec vcelku zábavný čelisťoidní přežívák a milý manýristický doplněk k vychlazenému lahváči. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mělčiny přináší divákovi hned několik věcí. Blake Lively je nejenom kočka, ale umí i dost dobře hrát. Nádherné lokace, které v člověku vzbudí touho vypadnout z toto po*raného města plného socek a alkoholiků, kde žije a vyrazit někam mimo uspěchanou, vystresovanou společnost. Na místo, kde se svět řídí podle jiného řádu, kde člověk cítí čerstvý vzduch každý den a kde neuvidí otrávené a protivné ksichty lidí, kteří si dokážou furt jen na všechno stěžovat a nadávat. Kromě asi dvou na city hrajících scén (matčina rakovina, vzkaz na kameru ála "Tati, mám tě ráda.") se snímek nese na vlnách výborných kvalit scénáře i zpracování. Skvělý CGI žralok a překvapivě NE Steven Seagull. Myslela, jsem, že věrný Nancyin společník na skále pochází z CGI, ale zjistila jsem, že byl opravdový:) Scéna, kdy Nancy surfuje a v přicházející obrovské vlně se objeví žralok, je perfektní. Dívka je vybavena znalostmi medicíny, bystrostí a vůlí k přežití. Začíná souboj s nejdokonalejším predátorem oceánů. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný animal survival. Napínavé, atmosferické a výborne zahrané. Navyše čo v tomto subžánri nebýva často zvykom došlo aj na niečo málo emócií, o ktoré sa postarala čajka Radko a jej odvážna plavba na malom surfíku. Škoda len, že tu bolo toľko málo uveriteľných a veľa protifyzikálnych vecí, to veľmi ubralo na celkovej kvalite a atmosfére. Lepšiemu hodnoteniu by pomohlo aj to, keby tu vystupovalo viac postáv, stačili by jedna-dve a samozejme viac detailov. Aj napriek tomu však spokojnosť. 65/100 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že by mohol takýto "shark fight" disponovať pomerne stráviteľnou logikou. Bavilo, no na počudovanie, napriek krátkej stopáži sa "The Shallows" nevyhol hluchým pasážam. Každopádne, jedna sa o solídny nadpriemerný animal survival s pár vychytávkami, ktoré diváka určite príjemne prekvapia - 65% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Krabi na skále u Nancy (Blake Lively) byli praví. Byli nasbíráni na pláži, kde před tím přirozeně umřeli. (applause)
  • Film se v roce 2014 objevil na Černé listině nejlepších nerealizovaných scénářů. (Spidey3)
  • Väčšina filmu bola natočená v nádrži s použitím modrých obrazoviek na dosiahnutie efektu. Napriek tomu Collet-Serra chcel zabrániť tomu, aby to bolo vidieť, takže 10% filmu bolo natočených na skutočných miestach s cieľom "oklamať" diváka, aby si myslel, že prostredie je skutočné: "Každá scéna má jednu skutočnú snímku a zvyšných 99% ich nemusí mať – ale tá jedna skutočná snímka vás oklame." (Arsenal83)

Reklama

Reklama