Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 4

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (685)

Hild 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se. Člověk to samozřejmě musí brát s velkou rezervou, ostatně když už se rozhodnete jít do kina na film o tom, jak krásná blondýna bojuje v moři se žralokem, asi těžko můžete čekat něco jiného než béčko. Kdyby ale všechna béčka vypadala tak jako Mělčiny... Režisér skvěle pracuje s tajemnem mořského dna a napětím. Blake Lively se snaží a jsem si naprosto jistá, že teď nebude mít nouzi o filmové role. Škoda toho závěru, který už je až moooc hloupoučký a totálně zbytečný, vůbec se nemuselo tak tlačit na pilu a výsledek by byl silnější. Mělčiny každopádně pro mě představují to, čemu se říká "zábavná blbina" a když na film někdy narazím v TV, vím, že kanál nepřepnu. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Stejně jako uživateli Marigold se mi při sledování vybavila Gravitace. Jenže ta byla kromě boje o přežití i tak trochu psychologickou sondou do ženské hlavní postavy, nežto tady jsme ve více realistické nouzové situaci a emoce protagonistky tu jdou na povrch, ale nijak do hloubky. Blake Lively mimochodem hraje dost dobře a přesvědčivě. I přes nízký rozpočet velice dobrá atmosféra, ale kazí ji předvídatelnost, která se s přibývajícím časem stupňuje, přesto pár lekaček je opravdu účinných. Protagonistka je silná a statečná, takže jsem jí nepřál smrt a fandil jí, i když musí být každému, kdo má aspoň malinko nakoukáno, dopředu jasné, že nezemře. Navíc uvažuje opravdu logicky a realisticky. Teda až na to vyloženě stupidní rozuzlení. Myslím s tím žralokem. To fakt mysleli vážně? Medvěd z Revenanta bledne závistí. (Projekce 10. 8. 2016, Cinestar Praha - Anděl, 19:00) ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Série hladový vs. jídlo dostává další film s ponurým a nerealistickým koncem (pro efekt pokazí atmosféru), ale neznamená to, že jako celek nefunguje. Taky nápad s velrybou je hodně fajn. Chutné opálené tělo Blake Lively bylo už od začátku hlavní devízou Mělčin a v tomhle ohledu hlavní hrdinka neselhává. Příběhově jde o variaci na Gravitaci a vnitřní dramata děj zbytečně natahují. Racek je tu snad jediná opravdu sympatická postava. Hororové nuance jsou ovšem zvládnuté na jedničku a to včetně lekaček. Collet-Serra umí točit líbivě, ale raději si od něj dám R-ko a s Neesonem v roli tatíka. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že by mohol takýto "shark fight" disponovať pomerne stráviteľnou logikou. Bavilo, no na počudovanie, napriek krátkej stopáži sa "The Shallows" nevyhol hluchým pasážam. Každopádne, jedna sa o solídny nadpriemerný animal survival s pár vychytávkami, ktoré diváka určite príjemne prekvapia - 65% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Když už je tento film tak komorní a jeho hlavní součásti lze vyjmenovat na třech prstech - Blake Lively, žralok a Mexičané, přičemž Blake Lively se popisuje asi nejlépe, začnu s ní. Na tom surfovacím prkně i kdekoliv jinde ji to opravdu slušelo. Ale hlavně mě potěšilo, že znovu ukázala svůj herecký talent a na to, že si tento film nedává kdovíjaké ambice, zahrála svou roli zcela přirozeně a autenticky. Žralok je možná nejlepší CGI žralok v moři. Škoda jen, že v jeho případě scénář nepřešel ještě k trochu větší komornosti a musí si násilně vypomáhat Mexičany. Méně je někdy více, že ano. Dějově tak film kolísá kdesi mezi béčkovým monster filmem a survivalem, aby nakonec převážil monster film. Ale docela mě stejně ten závěrečný souboj bavil, tak proč ne. Ale ta napětím a rostoucí beznadějí vyplněná část Mělčin byla určitě lepší. Jak mám slabost pro mořské potvory a tohle mě vlastně v ničem neurazilo (jedna dějová berlička je obstojné číslo), klidně dám čtyři. Prostor pro zlepšení by ale byl. 7,5/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Film bol úspešný v pokladniach, keď rozpočet 17 miliónov dolárov zarobil už za prvý víkend a nakoniec zarobil celkovo 119 miliónov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama