Reklama

Reklama

Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon

  • Velká Británie Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Blízké setkání třetího druhu s nejoblíbenějším ovčím stádem v Shaunově zbrusu novém filmovém dobrodružství. Podivná světla nad klidným městečkem Mossingham oznamují příchod záhadného návštěvníka ze vzdálené galaxie... zatím co na nedaleké farmě Mossy Bottom Ovečka Shaun nic netuší, protože má plné ruce práce s geniálními nápady, jak si vystřelit z farmáře a rozčílit Bitzera. Brzy však jedna rošťácká mimozemšťanka poblíž farmy havaruje. Shaun se rychle chopí nové příležitosti a vyráží na intergalatickou misi na záchranu malé návštěvnice před ďábelskou vládní organizací, která se jí snaží chytit a zneužít pro své nekalé cíle. Podaří se Shaunovi a jeho stádu odvrátit Farmageddon na farmě Mossy Bottom? Držte si klobouky, vydáváme se na vzrušující, dojemné sci-fi dobrodružství z Mossy Bottom Farm až do hlubokého vesmíru. Cesta tam vede skrz automyčku! (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 12

Recenze (95)

nonick1 

všechny recenze uživatele

Namlsán prvním Shaunovým dobrodružstvím ve městě jsem očekával, s čím přijde "dvojka" - a přišlo... jedno veliké zklamání. Nemůžu uvěřit, že jde o tvorbu studia Aardman, není to nějaký FAKE..? A nic na tom nezmění ani odkazy na dnes už kultovní sci-fi snímky, které beztak velká část cílovky filmu ani nezaregistruje - vždyť je vzhledem ke svému věku ještě ani nemohla vidět. Nepřišli původní tvůrci o značku "Shaun The Sheep" nebo dokonce "Aardman"? Pokud ne, pak tedy zřejmě přišli o rozum, když vypustili do světa po všech těch režijně, scénáristicky, výtvarně i hudebně úžasných Wallacech & Gromitech, Slepičích úletech a Pirátech takovýto infantilní paskvil. Z úcty k vysoké laťce, nastavené předchozí tvorbou studia Aardman, nechci dát "odpad", ale dávat více, než jednu hvězdu opravdu není za co... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nelze nikomu upřít, že Ovečka Shaun spadá do té škatulky animáků, jež patří těm úplně nejmenším, přesto mě ale v létě v kině trailer dost pobavil a sám jsem na té typické anglické plastelínové animaci vyrůstal (Slepičí úlet) a jeden "ovčí úlet" k tomuto podžánru po letech vůbec nevadil. Rodinná zábava na vypnutí postačující. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na film Ovečkou Shaun zcela nepolíben a byl nečekaně překvapený, jak moc jsme se bavil. A to nejen záplavou popkulturních (ovce obědvající na traverze jako slavná fotka zedníků na rozestavěné budově Empire State Building mi zůstane v hlavě ještě hodně dlouho) a hlavně sci-fi odkazů (od těch prvoplánově nejzřetelnějších jako Vesmírná odysea nebo ET mimozemšťan po mnohem nenápadnější narážky na Akta X či Příchozí; napočítal jsem jich na první dobrou přes dvacet, vidět to znovu, bude jich daleko víc, určitě jsem ledacos přehlédl), ale hlavně humorem: milým, nevtíravým a třeskutě vtipným. Škoda snad jen maličko dojáku, tolik povinného pro animáky: přestože "dojímavá scéna" trvá asi dvacet vteřin, bylo nutné do ní hned naroubovat melancholickou písničku, aby se to ještě podtrhlo? Dost to vyrušilo rytmus bláznivin, kterých je jinak Farmageddon ne plný, ale úplně přecpaný. Normálně mám nutkání (které si ve chvíli volna rozhodně splním) pustit si seriál nebo předchozí film Ovečky Shaun, což bych nečekal, že ve svým věku někdy řeknu. Ale rozhodně jo. Béé. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Že to bude dobré, v to jsem tak nějak doufal, ale že se mi to bude líbit až tak, to jsem fakt nečekal. Už dlouho jsem neviděl tak dobrý animák. A tohle je animák, který mě dokázal dost pobavit, měl příběh, co se mi moc líbil (už jenom kvůli tomu, že mám hodně rád sci-fi a příběhy o přátelství člověka s mimozemšťanem), všechny postavy mi tu byly sympatické a dokonce to celé fungovalo i bez toho, aniž by tu někdo nějak (srozumitelně) mluvil, což se povedlo i v prvním filmu. Pokračování se mi ale (asi kvůli příběhu) líbilo o něco víc. A taky dost oceňuji ty vtipy skryté v obraze, hodně záběrů, ve kterých bylo pole a všechny možné narážky na všemožné slavné sci-fi. Ještě musím dodat, že i když ten příběh je jednoduchý, je dost dobře promyšlený, a to se u současných animáků nestává moc často. Celkově jsem fakt rád, že jsem na to šel a taky jsem rád za to, že po dlouhé době zas můžu nějakému animáku dát 5* (naposledy to bylo v březnu 2019 u Hledá se Dory). Btw, chci předplatné časopisu Top Field. 5* ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

K porovnání s #1 nemá šanci. To ale neznamená, že je to špatné. Těch narážek a odkazů (a vtípků pro všímavé - "missing cat" byl asi nejlepší) je tam hromada. Prostě myslí se i na dospělé. Bohužel (a nevím jestli za to může téma nebo scénář jako takový), ale je to nuda. Funguje to opravdu jen prvních cca 40 minut. Pak dostává film pachuť násilně nastavované kaše. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (2)

  • Při útěku mimozemskou lodí z tajné základny hraje píseň „Out od Control“ od Chemical Brothers. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama