Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životním dílem odpudivého a deformovaného opilce z hamburské čtvrti San Pauli Fritze jsou vraždy místních prostitutek. Jejich těla ukrývá do zdí svého podkrovního bytu, kde se smrad hnijícího masa snoubí s pachem staromládenectví a výpary řecké restaurace z přízemí. Případ sériového vraha Fritze Honky šokoval v polovině sedmdesátých let celé Německo a inspiroval Fatiha Akina k natočení filmu, který je kontrapunktem většiny thrillerů na podobné téma. Místo metodického pátrání totiž nabízí jen chaos, hnus, smrad a bezmála haptický prožitek z „pekelné kuchyně“ Fritze Honky. Akin s elegancí sobě vlastní vytvořil zrůdný artefakt, který tvrdě testuje diváckou odolnost a podvrací mysteriózní kult vytvořený kolem sériových vražd. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (302)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tureckej Fakin Akin, tenkrát předvedl odpornou propagandu, kdy jsem bez kompromisu odpadoval a byl jsem zvědavý co bude za sračku tenhle film Der goldene Handschuh. Sračka je to doslova, ale musím uznat, že tady si Turek u mne spravil reputaci. Už dlouho jsem neviděl tak odporný film a tím nemyslím to, co se týče brutality. Jonas zahrál na jedničku (make up perfektní), hospoda a podkrovní byt opravdu špína toho nejhrubšího zrna. Těžká úchylárna, při které jsem se i občas zasmál. Rozhodně to ale není film pro každého. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že vystihnutiu piatej cenovej skupiny života, tak ako ju vedel filmovo vykresliť Rainer Werner Fassbinder (napríklad v seriálovo filmovej epopeji Berlín - Alexandrovo námestie) sa už nikomu nepodarí. No a Fatih Akin prekonal nielen sám seba, ale aj majstra Fassbindera. Zlatou rukavičkou sa dostal ešte hlbšie - do šiestej cenovej skupiny. Tam, kam sa málokomu chce. Kto z divákov túto hnusobu vydrží, bude okrem šoku z práve videného, zároveň odmenený kvalitným kúskom filmového umenia. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Jonas Dassler, 23 ročný, nemecký, filmový herec, HRÁ-tridsaťpäťročného, sériového vraha, Fritza Honku, keď už pácha tie najväčšie zverstvá v Hamburgu na začiatku 70. rokov, kedy si svoje všetky obete vyberá z neďalekého pohostinstva-U zlatej rukavičky, kam by mohol chodiť kľudne v šľapkách, kde sú samé šľapky... Je to strašne zvrátené, úchylné, perverzné, sadistické prasa, závislé od abnormálneho množstva litrov vypitého alkoholu, ktoré najprv naláka svoju korisť domov, do podkrovného bytu, keď pod ním totiž bývajú uštipační Gréci, čo sa onedlho budú sťažovať na nepríjemný zápach, ktorý sa šíri spoza jeho smradľavých dverí, a tým sa dostávam k citovanému „smradu” , čo je extrémne neznesiteľný, vzniká práve z toho, ako Honka zaobchádza so svojimi mŕtvolami, ktoré jednoducho-priamo vo svojej obývačke rozštvrtí, pílou rozreže končatiny, dôjde pritom i na hlavu, na úvod sa niečoho zbaví, ale väčšinou ostatné ľudské pozostatky skladuje, čím vytvára naprosto desivú a hrôzostrašnú totožnosť jedinca, ktorý nad svojimi činmi nemá vôbec žiadnu kontrolu, síce na chvíľu sa od nich totálne oprostí, pretože si nájde prácu nočného strážnika, ale o nejaký časový úsek tomu zase podľahne. Hlavným spúšťačom týchto beštiálnych udalostí mohlo byť aj protagonistvovo nadmerné pijanstvo, ktoré ho naštartovalo do samotných brán pekelných ! _ Ak sa vám náhodou ešte neurobilo nevoľno, či poprípade nemáte po celom tele samú husiu kožu, tak si pripravte extra pevnú myseľ a nervy si udržte na uzde, lebo režisér Fatih Akin si nikdy nekladie servítku pred ústa, a realistický naturalizmus necháva vyniknúť vo svojej celej kráse... ! Určite to nie je pre každého, aby mal na to vhodný žalúdok, stráviť porciu filmárčiny, z ktorej sa vám zatočí hlava ! PS: Mladý Dassler je na nespoznanie, alebo dnešným maskám sa medze nekladú, garantujem vám, že väčšie filmové hovädo ste ešte nevideli ! Jonas podal neuveriteľný herecký výkon, ktorý chce predovšetkým gigantickú odvahu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příběh skutečného vraha v odpudivém a nepříjemném filmu, který nešokuje prvoplánovou brutalitou (v tomto ohledu je film překvapivě krotký) ale prostředím a převážně postavami, které zahrnují to nejlepší z těch nejodpornějších panoptik. Už jen výběr "obětí" je exkluzivní a každá další "kráska" diváka utvrzuje v tom, že se opravdu nejedná o film pro každého. Není to standardní thriller, u filmu se divák nebude bát, ani nebude v napětí. Je to film, kde sledujeme jednoho řádně zvrhlého úchyla (dokonale namaskovaný 23 letý herec) a jeho život, touhy a jeho vlastní svět, ve kterém není místo pro hezké věci. Film diváka zaujme bizarním způsobem, kdy mu všechno přijde odpudivé, ale pořád bude chtít vidět víc. Škoda, že film nijak výrazně negraduje a některé částky jsou nudnější. Pořád se ale jedná o film, o kterém se dá dlouho bavit a nejedna scéna se v divákovi uloží na hodně dlouhou dobu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč se o alkoholu říká, že je metla lidstva, když jeho špínu spíše rozvíří, než zamete.. Fritz Honka. Šnapsem napuštěný hnusák, co v odporné putyce balí ještě odpornější bezzubé kotrmelíny s několikrát přetočeným tachometrem, aby je pak doma zardousil, rozčtvrtil a uschoval obložené vonným stromečky. Hnus a tlení se linuly i přes obrazovku, ale vždycky se jde vymluvit na aroma řecké kuchyně.. Exploatace na hraně snesitelnosti, pečlivost při castingu i práci maskérů, svérázný humor (důstojník na hajzlech) a úmyslně vyprázdněný příběh směřující odnikud nikam skrz bizarní panoptikum čtvrti St. Pauli. A raději ani nemyslet, jak to v tu dobu muselo vypadat u soudruhů v NDR.. Akin se zataženými závěsy svébytně probudil noční můru ze svého rodiště a je jasné, že tohle Zlo s nelidskou tváří bude obecenstvo dělit. Za sebe mohu říct, že na odpudivosti a naturalismu se dá stavět, ale nesmí to sklouznout ke stereotypu.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (13)

  • K natáčení byla pozvána psycholožka, aby herečkám pomohla natočit scény se znásilněním. (Polgedney)
  • Otec Fritze Honky přežil pobyt v koncentračním táboře, z něhož byl osvobozen ruskými vojáky. Přesto se v roce 1946 upil k smrti. Alkoholem byl tedy výrazně ovlivněn i Fritz Honka. (Jefimov)
  • Když ve 4. minutě Honka (Jonas Dassler) svléká ženu, je vidět, že mu lehce pomohla zvednutím rukou a jejich pokrčením v loktech. (Nathaniell)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

25.09.2019

Zlatý medvěd a oba držitelé hereckých cen z letošního Berlinale, cena za režii a cena poroty z Cannes a mnoho dalšího představí 6. ročník přehlídky Be2Can. Letos se koná od 2. do 8. října v pražských… (více)

Reklama

Reklama