Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (581)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatický Marvel MA Origin, který dopadl lépe, než jsme všichni čekali. Pro mne jakožto milovníka Asie jsem se na Shang-Chiho poměrně těšil, protože koho by nelákalo vidět Marvel verzi IP-mana, že jo a zčásti se to Marvelu i podařilo, byť je film rozdělen na 2 poloviny, kde ta první je výrazně lepší. Hlavní hrdina je neznámý Simu Liu a je překvapivě zdatný a dost sympatický na to, aby mu divák dokázal fandit ( Scéna v autobuse je opět jasný vrchol filmu- Zdravím Nobodyho) a parádní byla akční scéna s Ninjama, tu fyzicky údernou a silně kontaktní Kung-Fu akci marvel zvládl velmi dobře a byť není úplně realistická, je dostatečně efektní a strhující, abych jí to dokázal odpustit. Druhá půlka výrazně zpomalí tempo ( asi na půl hodiny Shang-Chimu dojde dech) ale naštěstí finále je opět hezky velkolepé, je podáno do Fantasy Stylu- tedy druhý nejoblíbenější žánr Číny hned po Martial Artu, takže za mne naprosto logické vysvětlení proč rozdělit film na 2 různé žánry a veklolepá bitva dvou draků byla naprosto nářezová ( od GOT a Pána Prstenů si nepamatuji větší Fantasy nálož). Chválím i parádní Soundtrack, každý jeden track je už na mém playlistu. Film však pár nedostatků má a to jest například Awkwafina, která je pro mne docela nesnesitelná, humor, který jsem tu vyloženě postrádal, opravdu nevím, co kde zde mělo být vtipného a záporák, který sice měl jasný motiv, ale ve výsledku toho moc nepředvedl. Vizuálně to trochu působí jako Marvel v začátcích, ale nad tím se dá přivřít oko. Jsem rád, že s Wu Xiou se Marvel držel při zemi. Celkově slušné, určitě lepší než Black Widow, ale do další projekce se úplně nehrnu. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 1/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 7.5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Krvavý dlh sa musí splatiť krvou.“ Miestami som si vravel, či na takéto filmy predsa len už nie som starý. Potom prišla nejaká super scéna, ktorá mi naznačila, že nie. Ale trvala krátko a po nej sa zase začali dlho rozprávať postavy, čo bolo prvé dve minúty zaujímavé a zvyšných päť smrteľne nudné. Čo z toho, že sa herci snažia a že sa im tvorcovia snažia dostať pod kožu, keď je to všetko tak hororovo predvídateľné, klišé a banálne? Taký upotený scenár som už dlho nevidel. Manipulácia postáv je ako keby mali IQ 22 a tvorcovia veľmi nešikovne chodia okolo horúcej kaše, čo im nevychádza a skoro vždy do nej spadnú (ústredný záporák je síce zjavne absolútny megazmrd a masový vrah, ale sme v rodinnej marvelovke, takže je chlapík so srdcom na pravom mieste). Napojenie na marvelovky bolo skôr upotené, než dráždivé a bolo z neho zjavné, že tvorcovia v čase natáčania nevedeli, čo ním chcú povedať, takže náznaky môžu znamenať všetko... a nič. Čudným strategickým rozhodnutím sa ukázalo byť rozseknúť film na dve diametrálne odlišné polovice. Akcia nebola zlá (električka, lešenie), síce to nebola jazda roka, ale miestami ma milo prekvapila, keďže pôsobila ako keby ju robil Jackie Chan. V ostrom kontraste s ňou je akčné finále, ktoré je rovnako smiešne, ako to v Black Panterovi (25 postáv sa bije na lúke, toto fakt epiku nevidelo ani z letiaceho draka). Okrem toho sa zjavne dosť strihalo, takže miznú kľúčové postavy (Michelle Yeoh), o dôležitých (to ako ku*va kto bol ten maskovaný týpek?!) sa nedozvieme nič, z nepriateľov na život a na smrť sa behom troch sekúnd stávajú spolubojovníci a je tam toľko logických blbostí, že sa mi nad nimi ani nechcelo premýšľať a iba som v duchu rezignovane mávol rukou. Pozitívne okrem relatívne fajn postáv, akcie a sympatických hercov vnímam tiež prítomnosť istej postavy zo staršej marvelovky, ale nebudem spoilerovať. Ako to teda bolo s tou Planétou opíc? ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kombinace moderního čínského akčňáku s lidovými pohádkami funguje. Disney chápe že točí především pro východní trh a tak ctí jejich pohled na svět s občasnými úlitbami západu. Herecky Shang-Chi boduje. Simu Liu je navzdory podivným trailerům sympaťák a v bitkách i při zpívání karaoke působí přirozeně. Tony Leung si pro sebe krade celý film a jeho "taťka" je další z řady pochopitelných padouchů, kterým člověk fandí víc než hlavnímu hrdinovi. Choreografie dokonalá, akce fantastická. Trikově občas nevyrovnané, ale místy to bere dech. Palec nahoru. P.S: Bruce v závěru vnadí na svá další dobrodružství více než Wong. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sympatická a lehce vstřebatelná reklama na východ a vše co je na něm dobré. Filozoficky a umělecky snáze uchopitelná verze Tygra a Draka. Až do závěrečných minut inteligentní, nenáročné, se zaměřením na rodinné hodnoty. Posledních pár minut už je to zase jen marvelovský digifest o záchraně světa. Humor OK, některé akční scény fantastické. Trochu slabší triky, ale stále v pohodě koukatelná zábava, která se narozdíl od některých jiných "sekundárních" marvelovek dá slupnout jako malina. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Do téhle Marvelovky se mi moc nechtělo, ale nakonec je z toho celkem překvapení. Jak koluje po internetu jeden meme, zde byla očekvávání dost malá a nakonec je z toho solidní akční/fantasy podívaná s dobrým příběhem. Akce je výborná, scéna v autobuse fakt top ! Digitální, mega přehnané finále už bylo trošku moc, ale fajn. Já jsem se bavil, vítej do Marvel rodiny Shang-Chi =) (Black Widow, zatím o něco lepší) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • Zločinecká organizace Golden Daggers je odkazem na stejnojmennou skupinu, kterou v komiksech Shang-Chi (Simu Liu) pomohl svrhnout. (Kubaaa97)
  • Ve filmu se poprvé od filmu Neuvěřitelný Hulk (2008), konkrétně po třinácti letech, objevuje záporák Abomination. Tentokrát vzhledem více věrný komiksové předloze. (Mikahu)
  • Natáčení snímku probíhalo od února do října v roce 2020. (Kubaaa97)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama