Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (581)

liskam 

všechny recenze uživatele

Konečně plnohodnotný začátek fáze čtyři. Černá vdova byla jen takové poděkování a ohlédnutí, navíc jen tak nějak napůl zdařilé. Tohle je ovšem zcela jiná věc, inspirovaná východem, zdařile natočená a příjemně plynoucí po celou dobu stopáže.  Na filmu mě mrzí dvě věci. Za prvé: Shang-Chi zdaleka neukázal tolik co bych od něj čekal, prostě nevyužitý potenciál.... trošku mi to přišlo jako v Cap.A.1. (Je mi ale jasné, že Marvel nechce odkrýt všechny karty). Za druhé: Humor mi místy přišel vyloženě slaboduchý... (Je možné, že šlo o záměr a humor se stavěl na východní publikum... těžko říci, nejsem expert na  Čínské, Korejské a jiné filmy).  Za mě solidní 4* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem byl příjemně překvapen. Občas se opravdu vyplácí nic nečekat a následně být příjemně překvapen. Shang-Chi jak kdyby do Marvel univerza jaksi nepatřil. Jiné světy, jiné postavy, nějaká ta nová fauna, flora, i ta barevnost toho nového světa je tak nějak jiná, jaksi barevnější. A přesto tu potkáte mezi těmi novými postavami, jako jsou hláškující Awkwafina nebo herecká perzona Tony Leung, pár těch Marvel světem protřelých, aby si je všechny do kapsy nakonec strčil geniálně střelený Ben Kingsley. To, že je všechno digitální až běda, jsem nakonec přijal. I tak ta akce měla místy neskutečný nápad. Na závěr nezbývá, než dodat, že takto se uvádí do nových světů, Marvelu se to zde povedlo rozhodně lépe, než s Wakandou v Černém Pantherovi. To prolnutí asijské kultury a bojových umění mě zde vysloveně baví. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Před čtrnácti dny jste parkovali auta a teď vám mám jako věřit, že jste zachránili svět před požírači duší?" To se tak někdy stane. Já jsem teda trošku retardovanej, takže nerozeznám asiata od ťamana ani od rákosníka a proto jsem se občas ztrácel v tom, kdo koho vlastně mlátí. To je můj problém. Ono se to totiž mlátilo docela slušně, zejména v San Franciscu a Macau. Ovšem fantasy přesun do vesnice Ta Lo už mě tolik nebavil. Tam se totiž ti, co tančí s šupinou, rozhodli zachránit svět a pokusili se mě unudit moralizováním. Naštestí si soupeři k boji oblíkli dresy, takže jsem se v bitkách začal orientovat a u digitálních draků jsem toho hodnýho poznal dokonce i bez nápovědy. Za mě je to prostě neškodná pohádka, ke který se už nehodlám vracet. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatický Marvel MA Origin, který dopadl lépe, než jsme všichni čekali. Pro mne jakožto milovníka Asie jsem se na Shang-Chiho poměrně těšil, protože koho by nelákalo vidět Marvel verzi IP-mana, že jo a zčásti se to Marvelu i podařilo, byť je film rozdělen na 2 poloviny, kde ta první je výrazně lepší. Hlavní hrdina je neznámý Simu Liu a je překvapivě zdatný a dost sympatický na to, aby mu divák dokázal fandit ( Scéna v autobuse je opět jasný vrchol filmu- Zdravím Nobodyho) a parádní byla akční scéna s Ninjama, tu fyzicky údernou a silně kontaktní Kung-Fu akci marvel zvládl velmi dobře a byť není úplně realistická, je dostatečně efektní a strhující, abych jí to dokázal odpustit. Druhá půlka výrazně zpomalí tempo ( asi na půl hodiny Shang-Chimu dojde dech) ale naštěstí finále je opět hezky velkolepé, je podáno do Fantasy Stylu- tedy druhý nejoblíbenější žánr Číny hned po Martial Artu, takže za mne naprosto logické vysvětlení proč rozdělit film na 2 různé žánry a veklolepá bitva dvou draků byla naprosto nářezová ( od GOT a Pána Prstenů si nepamatuji větší Fantasy nálož). Chválím i parádní Soundtrack, každý jeden track je už na mém playlistu. Film však pár nedostatků má a to jest například Awkwafina, která je pro mne docela nesnesitelná, humor, který jsem tu vyloženě postrádal, opravdu nevím, co kde zde mělo být vtipného a záporák, který sice měl jasný motiv, ale ve výsledku toho moc nepředvedl. Vizuálně to trochu působí jako Marvel v začátcích, ale nad tím se dá přivřít oko. Jsem rád, že s Wu Xiou se Marvel držel při zemi. Celkově slušné, určitě lepší než Black Widow, ale do další projekce se úplně nehrnu. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 1/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 7.5/10. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

"Make it very colorful but also somehow entirely gray." Tak nějak to řekl Ryan George v Pitch Meeting a nejenže to skvěle vystihuje tenhle film, ono to vystihuje celé MCU. Ale aby nebylo mýlky, tenhle film jsem si užila o trošku víc než většinu marvelovek, možná proto, že se u něj dá občas i trochu zapomenout, že je to vlastně marvelovka. Soundtrack mě dojal a Tony Leung je prostě the boss. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • Před událostmi v osmidílné komiksové sérii Spider-Island učí Shang-Chi na žádost Madame Web Spider-Mana unikátní bojový styl v souladu s jeho pavoučí silou a smysly. Díky tomu se před Spider-man: Daleko od domova (2019) hodně spekulovalo, že by se v rámci MCU mohl poprvé objevit po boku Petera Parkera a až potom ve vlastní sólovce. (3T)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama